RİZELİ AZİM DOĞUŞ TUNCER AMERİKA'DA SIGMA BİLİM ONUR KURULUNA SEÇİLDİ

Ri­ze­li aka­de­mis­yen Azim Doğuş Tun­cer Dün­ya­nın en eski ve en pres­tij­li Bilim Ku­ru­luş­la­rın­dan SIGMA XI Bi­lim­sel Araş­tır­ma Onur üye­li­ği­ne se­çil­di.

Güncel Haberler 18.05.2023 10:27:00 0
RİZELİ AZİM DOĞUŞ TUNCER AMERİKA

Rize İkiz­de­re­li bilim adamı Azim Doğuş Tun­cer’in SIGMA X1.​onur ku­ru­lu­na se­çil­me­si mem­le­ke­ti Rize’de de se­vinç­le kar­şı­lan­dı. Sigma Xi ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da’’ Bi­lim­sel Araş­tır­ma Onur Top­lu­lu­ğu'nun 2023 yı­lın­da tam üyesi ola­rak se­çil­miş­tir. Sigma Xi, dün­ya­nın en büyük genel araş­tır­ma onur top­lu­lu­ğu­dur. Araş­tır­ma bilim adam­la­rı ve mü­hen­dis­ler için ulus­la­ra­ra­sı, di­sip­lin­ler arası bir or­ga­ni­zas­yon­dur. Top­lu­lu­ğun say­gın ta­ri­hin­de, 200'den fazla üye Nobel Ödülü ka­zan­mış ve bir­çok kişi Ulu­sal Bi­lim­ler Aka­de­mi­si ve Ulu­sal Mü­hen­dis­lik Aka­de­mi­si'ne se­çil­miş­tir. Top­lu­luk­ta üye­lik, araş­tır­ma ba­şa­rı­la­rı veya po­tan­si­ye­li­ne da­ya­lı tam veya yar­dım­cı üye­lik­le ve­ri­lir. Sigma Xi üye­li­ği sa­de­ce aday gös­te­ri­miy­le ya­pı­lır. Araş­tır­ma­cı po­tan­si­ye­li gös­te­ren se­çil­miş ki­şi­ler yar­dım­cı üye ola­rak ka­tıl­ma­ya davet edi­lir. No­tab­le ba­şa­rı­lar gös­te­ren­ler tam üye­lik alır. Sigma Xi, önem­li ba­şa­rı­yıtemel araş­tır­ma ça­lış­ma­la­rı­nı kap­sa­yan fa­ali­yet­ler ola­rak yo­rum­lar. Araş­tır­ma­cı­lar ola­rak po­tan­si­yel gös­ter­miş olan se­çil­miş bi­rey­ler kısmi üye ola­rak ka­tıl­ma­ya davet edi­lir. Araş­tır­ma­da kayda değer ba­şa­rı­lar ser­gi­le­yen­le­re tam üye­lik ve­ri­lir. Sigma Xi, "kayda değer ba­şa­rı­yı" iki ma­ka­le­nin bi­rin­cil ya­zar­lı­ğı­nı içe­recek şe­kil­de yo­rum­lu­yor. ("Bil­di­ri", ha­kem­li dergi ma­ka­le­le­ri­ni, pa­tent­le­ri veya da­hi­li ra­por­la­rı içe­rir. Ka­za­nı­lan bir dok­to­ra de­re­ce­si, bir ma­ka­le­nin ye­ri­ne ge­çe­bi­lir.) Top­lu­luk ay­rı­ca ka­ri­yer ha­zır­lı­ğı, ka­ri­yer yolu, araş­tır­ma ka­li­te­si ve ben­ze­ri fak­tör­le­ri de dik­ka­te alır.
Ba­ba­sı ta­nın­mış res­sam Rauf Tun­cer yap­tı­ğı açık­la­ma­da’’ Oğ­lu­mu can­dan kut­lu­yo­rum. Bu top­lu­lu­ğun üye­le­ri ara­sın­da iki yüz ki­şi­den fazla Nobel Bilim Ödülü alan ve iç­le­rin­de Al­bert EİNSTEİN, Fran­cis CRİCK, James WAT­SON,En­ri­co FERMİ'nin de ol­du­ğu bilim ku­ru­lu­şu­dur SIGMA XI. Onur ku­ru­lu­na se­çi­len genç Bilim adamı olan oğ­lum­la Ülkem adına onur du­yu­yo­rum’’ dedi.
Azim Doğuş Tun­cer kim­dir
1993 do­ğum­lu Azim Doğuş Tun­cer, ba­ba­sı­nın işi do­la­yı­sıy­la bu­lun­du­ğu An­tal­ya’da 2011 yı­lın­da An­tal­ya Ata­türk Ana­do­lu Li­se­sin­den mezun oldu. 2017 yı­lın­dan bu yana Bur­dur Meh­met Akif Üni­ver­si­te­sin­de Araş­tır­ma gö­rev­li­si ola­rak ça­lı­şı­yor. 2015 de Bey­kent Üni­ver­si­te­si-Ener­ji Sis­tem­le­ri Mü­hen­dis­li­ğin­de Li­sans,
2016 da İşlet­me Mü­hen­dis­li­ğin­de Li­sans, 2018 de Gazi Üni­ver­si­te­si-Ener­ji Sis­tem Mü­hen­dis­li­ğin­de Yük­sek Li­sans ve Dok­to­ra ça­lış­ma­sı­na Gazi Üni­ver­si­te­si Ener­ji Sis­tem Mü­hen­dis­li­ğin­de devam edi­yor.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °