Rizeli balıkçılar sezona bereketli başladılar

Ül­ke­miz de­niz­le­rin­de av ya­sa­ğı­nın bit­me­si­nin ar­dın­dan ili­miz açık­la­rın­da ya­ka­la­nan ilk ba­lık­la­ra ba­lık­çı ve va­tan­daş­la­rın il­gi­si yoğun oldu.

Yerel Haberler 5.09.2022 09:11:00 0
Rizeli balıkçılar sezona bereketli başladılar

    Ka­ra­de­niz'e vira bis­mil­lah deyip açı­lan ba­lık­çı­la­rın ağ­la­rı­na ta­kı­lan ba­lık­lar yüz­le­ri gül­dür­dü. 1 Eylül iti­ba­riy­le baş­la­yan sezon Rize Ba­lık­çı Ha­lin­de ha­re­ket­li­lik baş­lat­tı. Saat 05.00'te baş­la­yan me­za­ta va­tan­daş­lar ve ba­lık­çı­lar ilgi gös­ter­di.
    Geçen se­zo­na göre ba­lık­la­rın daha bol ol­du­ğu­nu söy­le­yen Adem Duman, “Sezon gö­rü­nü­şe göre be­re­ket­li ge­çecek. Pa­la­mut bu sene bol ola­bi­lir. Se­zo­nun ilk günü. Ba­lık­lar gel­me­ye baş­la­dı. Ge­le­nek­sel sa­tış­la­rı­mı­zı yap­tık. De­niz­de­ki bol­luk geçen se­ne­ye göre daha güzel gö­rü­nü­yor. Özel­lik­le pa­la­mut bu sene se­ver­le­ri­ni bek­li­yor. Fi­yat­lar ko­nu­su­na ge­lecek olur­sak ma­li­yet­ler yük­sek ol­du­ğu için çok ucuz balık tez­gah­lar­da gö­rün­me­ye­bi­lir. Fakat de­niz­de­ki bol­luk ne kadar çok olur­sa fi­yat­lar o kadar da makul ka­la­cak­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Mazot fi­yat­la­rı ne­de­niy­le balık fi­yat­la­rı­na yan­sı­ya­ca­ğı­nı vur­gu­la­yan İmdat Zo­roğ­lu, “Sezon açıl­dı. Bek­len­ti­le­ri­miz yük­sek. Fakat mazot yükü ba­lık­çı­la­rı zor­lu­yor. Mazot in­di­rim­le­ri ge­re­ki­yor. Dev­le­ti­miz mazot fi­yat­la­rın­da bize bir fe­da­kar­lık yap­maz­sa va­tan­da­şı­mız ba­lı­ğı bol yi­ye­me­yecek. Mazot fi­yat­la­rı ha­liy­le tez­ga­ha yan­sı­ya­cak. De­niz­de olan bir tay­fa­ya çok yüklü mik­tar­da maaş öde­me­si ya­pı­lı­yor. Zor bir iş. En az maaş 15 bin lira. Kap­tan­lar, re­is­ler 40 bin li­ra­dan fazla maaş alı­yor. Bir tay­fa­nın aylık gi­de­ri 700 bin li­ra­yı bu­lu­yor. Dev­le­ti­mi­zin bu­ra­da bize yar­dım­cı ol­ma­sı ge­re­ki­yor. Geçen sezon in­di­rim­le­ri­miz iyiy­di. Bu sezon sa­de­ce iki li­ra­lık in­di­rim ala­bi­li­yo­ruz. Tek­rar söy­lü­yo­rum bu ba­lık­çı­la­rı ger­çek­ten yo­ru­yor. Ma­li­yet­ler ha­fif­ler­se tez­gah­lar­da ucuz­luk gö­rü­rüz. Böy­le­ce va­tan­da­şı­mız ba­lı­ğı­nı ra­hat­ça yi­ye­bi­lir” sek­lin­de ko­nuş­tu. Bu sezon pa­la­mu­tu bol bek­le­dik­le­ri­ni ifade eden Erkan Avcı “Rızkı veren Allah'tır. Bu sene de­niz­de bol­luk ol­du­ğu gö­zü­kü­yor. Pa­la­mu­tu bol bek­li­yo­ruz. İnşal­lah fi­yat­lar makul ola­cak. Kıs­met­se ba­lık­çı­la­rı­mız üzül­me­yecek, va­tan­daş­la­rı­mız da bolca balık yi­yecek. İnşal­lah di­le­di­ği­miz gibi bir sezon ge­çi­ri­riz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.            

    Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °