Rizeli futbolcu Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'ın artık jokeri

Bu sezon bir­çok böl­ge­de görev ya­pa­rak gös­ter­di­ği per­for­mans­la Okan Buruk'un vaz­ge­çil­mez oyun­cu­su olan Ri­ze­li fut­bol­cu Barış Alper Yıl­maz, Ga­la­ta­sa­ray'ın şam­pi­yon­lu­ğun­da önem­li bir rol oy­na­mış oldu

Güncel Haberler 5.06.2024 08:46:00 0
Rizeli futbolcu Barış Alper Yılmaz, Galatasaray

 Lig ta­ri­hin­de 24. şam­pi­yon­lu­ğu­nu ilan eden sa­rı-kır­mı­zı­lı ta­kım­da, bu ba­şa­rı­nın en büyük mi­mar­la­rın­dan biri de Ri­ze­li milli fut­bol­cu Barış Alper Yıl­maz oldu.
Bu sezon gös­ter­di­ği per­for­mans­la be­ğe­ni­le­ri top­la­yan Barış Alper, Okan Buruk'un vaz­ge­çil­mez oyun­cu­la­rın­dan biri ha­li­ne geldi.
Per­for­man­sı Dik­kat Çekti
2021 yı­lın­da 1. Lig ekip­le­rin­den An­ka­ra Ke­çi­ören­gü­cü'nden trans­fer edi­len 24 ya­şın­da­ki Barış Alper Yıl­maz, Ga­la­ta­sa­ray'daki per­for­man­sıy­la dik­kat­le­ri üze­ri­ne çekti.
Fark­lı po­zis­yon­lar­da görev ala­rak çok yön­lü­lü­ğü­nü ka­nıt­la­dı.
Bir­çok Böl­ge­de Oy­na­dı
Ga­la­ta­sa­ray Tek­nik Di­rek­tö­rü Okan Buruk'un ona ver­di­ği fark­lı po­zis­yon­lar­da­ki gö­rev­le­ri ba­şa­rıy­la ye­ri­ne ge­ti­ren Barış Alper Yıl­maz, santr­for, sağ kanat, sol kanat, orta saha, sol bek ve sağ bek böl­ge­le­rin­de oy­na­dı.
Ga­la­ta­sa­ray For­ma­sıy­la 108 Maç
Barış Alper, Ga­la­ta­sa­ray for­ma­sıy­la Süper Lig'de 80, UEFA Şam­pi­yon­lar Ligi grup­la­rı ve ele­me­le­rin­de 13, Tür­ki­ye Ku­pa­sı'nda 9 ve UEFA Av­ru­pa Ligi'nde ve ele­me­le­rin­de 6 olmak üzere top­lam 108 resmi mü­sa­ba­ka­ya çıktı.
Bu maç­lar­da 11 gol atıp 14 asist ya­pa­rak ta­kı­mı­na önem­li kat­kı­lar­da bu­lun­du.
İstik­rar­lı Per­for­mans
Bu sezon Ga­la­ta­sa­ray'ın en is­tik­rar­lı fut­bol­cu­su olan Barış Alper Yıl­maz, sa­rı-kır­mı­zı­lı­la­rın Süper Lig, UEFA Şam­pi­yon­lar Ligi grup­la­rı ve ele­me­le­ri, UEFA Av­ru­pa Ligi ve Tür­ki­ye Ku­pa­sı'nda oy­na­dı­ğı 55 resmi maçın 54'ünde süre aldı.
Yal­nız­ca Si­vass­por dep­las­ma­nın­da sarı kart ce­za­lı­sı ol­du­ğu için oy­na­ya­ma­dı.
Söz­leş­me­si Uza­tıl­dı
Ga­la­ta­sa­ray, ba­şa­rı­lı fut­bol­cu Barış Alper Yıl­maz'ın söz­leş­me­si­ni 2026-2027 se­zo­nu so­nu­na kadar uzat­tı. 24 ya­şın­da­ki oyun­cu, geç­ti­ği­miz sezon da Ga­la­ta­sa­ray ile Süper Lig'de şam­pi­yon­luk ya­şa­mış­tı.
Barış Alper Yıl­maz, hem çok yönlü oyun tar­zıy­la hem de is­tik­rar­lı per­for­man­sıy­la Ga­la­ta­sa­ray'ın ba­şa­rı­sın­da önem­li bir rol oy­na­mış oldu.
            Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °