RIZELİ SAĞLIK BAKANIN, YARDIMCISI BİRİNCİ'DEN SONRA YENİ GENEL MÜDÜRÜ'DE RİZELİ UZM. DR. VELİOĞLU OLDU

İstanbul Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş programının ardından ikinci çalışma programını 7-8 Temmuz 2024 tarihlerinde memleketi Rize'de gerçekleştiriyor.

Yerel Haberler 11.07.2024 09:10:00 0
RIZELİ SAĞLIK BAKANIN, YARDIMCISI BİRİNCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memleketinin trafik plakası 53'cu T.C Sağlık Bakanlığına atanan, İstanbul Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş programının ardından ikinci çalışma programını 7-8 Temmuz 2024 tarihlerinde memleketi Rize'de gerçekleştiriyor.

Rizeliler, hemşehrileri Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu ve Yardımcısı bir diğer Rizeli Doç. Dr. Şuayip Birinci ve yeni Sağlık Bakanıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atanan, Rize Devlet Hastanesi Kurucu Başhekimi, İstanbul Sağlık İl Müdür Yardımcısı  Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu getirilmesini Rize de sevinçle karşılandı.

1963 yılında Rize Fındıklı’da doğan Hasan Basri Velioğlu, ilkokul eğitimini Fındıklı’da, orta öğrenimini İstanbul’da ve yükseköğrenimini Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. 1996 yılından itibaren Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Göz Hastalıkları uzmanı olarak görev yapmaya başladı. 2001-2003 yılları arasında memleketi Rize’de, Rize Devlet Hastanesi’nde hizmet verdi. 2003 yılında yeniden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönen Velioğlu, 2007 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Bankası’nda tıbbi direktörlük eğitimi aldı ve Haseki Göz Bankası’na tıbbi direktör olarak atandı. 2009 yılında Rize Devlet Hastanesi’nde kurucu başhekim olarak görev alan Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu son olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Haber-Foto: BAYRAM ALİ KAVALCI


Pazar 34.7 ° / 25.3 °
Pazartesi 34.5 ° / 24.8 °
Salı 36.2 ° / 25.8 °