Rizeli Zehranur Aydemir Milletvekili Seçildi

Rizeli Zehranur Aydemir Milletvekili Seçildi

Ri­ze­li Zeh­ra­nur Ay­de­mir, AK Parti’den An­ka­ra 1. Bölge Mil­let­ve­ki­li se­çil­di.

 28. Dönem Mil­let­ve­ki­li Genel Se­çi­mi’nde AK Parti, An­ka­ra 1. Böl­ge­de­ki 13 mil­let­ve­ki­lin­den 4’ünü ka­zan­dı. Aslen Ri­ze­li olan Zeh­ra­nur Ay­de­mir, An­ka­ra 1. Böl­ge­den AK Parti 4. Sıra Mil­let­ve­ki­li Adayı ola­rak gir­di­ği se­çim­de resmi ol­ma­yan so­nuç­la­ra mil­let­ve­ki­li se­çil­miş oldu.
ZEH­RA­NUR AYDEMİR KİMDİR?
Aslen Ri­ze­li olup 1998 yı­lın­da An­ka­ra ili Çan­ka­ya il­çe­sin­de doğdu,
Üni­ver­si­te öğ­re­ni­mi­ni, An­ka­ra TOBB Eko­no­mi ve Tek­no­lo­ji Üni­ver­si­te­si’nde ta­mam­la­dı. En­düst­ri Mü­hen­dis­li­ği bö­lü­mün­de tam burs­lu ola­rak oku­yan Zeh­ra­nur Ay­de­mir, Bil­gi­sa­yar Mü­hen­dis­li­ği bö­lü­mün­den çift ana­dal yaptı ve 2021 yı­lın­da En­düst­ri Mü­hen­dis­li­ği, 2023 yı­lın­da Bil­gi­sa­yar Mü­hen­dis­li­ği’nden mezun oldu.
Bir sa­vun­ma sa­na­yi fir­ma­sın­da Ya­zı­lım Mü­hen­di­si ola­rak ça­lış­mak­ta olan Ay­de­mir, si­ya­si ha­ya­tı­na ise 2016 yı­lın­da AK Parti An­ka­ra Genç­lik Kol­la­rı Si­ya­si ve Hu­ku­ki İşler Ko­mis­yo­nu’nda baş­la­dı. AK Parti An­ka­ra İl Baş­kan­lı­ğı’nda ve AK Parti Genel Mer­kez bün­ye­sin­de çe­şit­li gö­rev­ler üst­len­di. Halen AK Parti Genç­lik Kol­la­rı MYK Üyesi ola­rak AR-GE ve Eği­tim Baş­ka­nı ola­rak görev yap­mak­ta­dır.
Zeh­ra­nur Ay­de­mir, evli olup iyi se­vi­ye­de İngi­liz­ce, orta se­vi­ye­de ise Al­man­ca bil­mek­te­dir.