RİZE'NİN GÜNEŞİ ALMANYA'DAN DAHA İYİ DURUMDA

Rize bile Al­man­ya’dan iyi du­rum­da. Ül­ke­mi­zin en iyi böl­ge­le­ri ise Al­man­ya’da 2.5 kat ve­rim­li”

Yerel Haberler 31.03.2022 11:16:00 0
RİZE

    2014 yı­lın­da ku­ru­lan ve mer­ke­zi İstan­bul’da bu­lu­nan Smart Güneş Tek­no­lo­ji­le­ri şir­ke­ti CEO’su Halil DEMİRDAĞ; “Güneş ener­ji­sin­de ina­nın bizim en zayıf gör­dü­ğü­müz il­ler­den biri olan Ka­ra­de­niz’in en doğal güzel şe­hir­le­rin­den, Rize bile Al­man­ya’dan iyi du­rum­da. Ül­ke­mi­zin en iyi böl­ge­le­ri ise Al­man­ya’da 2.5 kat ve­rim­li” dedi.
    CEO Halil De­mir­dağ, “Güneş tek­no­lo­ji­le­ri ener­ji­sin­de Tür­ki­ye’de 5000 MW’lık üre­tim ka­pa­si­te­si var, bunun 1300-1500 NW’ı ancak üre­ti­li­yor.
    Ha­yat­ta geçen yeni dü­zen­le­me­ler ve ge­lecek olan ka­rar­lar­la sek­tö­rün bü­yü­me­si hız­la­na­cak­tır.
    Yine, Gebze, Ko­ca­eli’ndeki üre­tim te­si­si­miz­de arazi ve çatı güneş ener­ji­si sant­ral­le­rin­de kul­la­nıl­mak üzere kris­tal si­li­kon hücre bazlı yük­sek ve­rim­li fo­to­vol­ta­ik güneş pa­ne­li üre­til­mek­te­yiz.
    Yıl­lık 1200 MW üre­tim ka­pa­si­te­si­ne sahip, 23.500 m2 ka­pa­lı alana ku­ru­lu son tek­no­lo­ji oto­ma­tik üre­tim hat­la­rı­mız­da Multi Bus­bar, PERC, Half-Cut Cell ve Bi­fa­ci­al tek­no­lo­ji­le­ri kul­la­nı­la­rak, ve­rim­li­li­ği yük­sek, üstün ka­li­te­li güneş pa­ne­li üre­ti­mi ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir.” diye açık­la­dı.
    Halka arza ha­zır­la­nan Smart Güneş’in CEO’su Halil De­mir­dağ, “İzmir Ali­ağa’da süper teş­vik pa­ke­tiy­le ‘hücre’ ya­tı­rı­mı ya­pa­ca­ğız.
    He­de­fi­miz 10 yılda mil­yar do­lar­lık ci­ro­ya ulaş­mak” dedi. Kay­nak: Mil­li­yet Eko­no­mi

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: ' GÜNEŞİ ALMANYA' DURUMDA
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °