RİZE'NİN YENİ VALİSİ BAYDAŞ, PAZAR İLÇESİNDE BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU

Kay­ma­kam­lık ma­ka­mın­da Kay­ma­kam Mus­ta­fa Akın’dan il­çe­nin genel du­ru­mu ve devam eden ya­tı­rım­lar hak­kın­da bilgi aldı.

Yerel Haberler 25.08.2023 09:13:00 0
RİZE

 Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş, Pazar il­çe­sin­de ilk ola­rak kay­ma­kam­lı­ğı zi­ya­ret etti. Vali Bay­daş’ı kay­ma­kam­lık önün­de Pazar Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Akın, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Basa ve ilçe pro­to­ko­lü kar­şı­la­dı. Kay­ma­kam­lık ma­ka­mın­da Kay­ma­kam Mus­ta­fa Akın’dan il­çe­nin genel du­ru­mu ve devam eden ya­tı­rım­lar hak­kın­da bilgi aldı.
 Vali Bay­daş, kay­ma­kam­lık zi­ya­re­ti­nin ar­dın­dan res­to­ras­yon iş­lem­le­ri devam eden Ciha Ka­le­si’ni zi­ya­ret ede­rek ça­lış­ma­la­rın son du­ru­mu hak­kın­da yet­ki­li­ler­den bilgi aldı. Rize’nin do­ğa­sı ve ta­ri­hi gü­zel­lik­le­riy­le önem­li bir tu­rizm po­tan­si­ye­li ol­du­ğu­nu ifade eden Vali Bay­daş, var olan bu zen­gin­lik­le­ri tu­riz­me ka­zan­dır­mak için ya­pı­la­cak ça­lış­ma­la­rın çok önem­li ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.
Vali Bay­daş’a in­ce­le­me­ler­de; İl Em­ni­yet Müdür Murat Tü­re­sin, Rize İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu ve il­gi­li­ler eşlik etti.
Vali Bay­daş’ın bir diğer zi­ya­re­ti ise Pazar Genç­lik Mer­ke­zi oldu. Genç­lik mer­ke­zin­de­ki atöl­ye­le­ri ge­ze­rek eği­tim alan öğ­ren­ci­ler­le soh­bet eden Vali Bay­daş, genç­lik mer­ke­zin­de­ki fa­ali­yet­ler hak­kın­da yet­ki­li­ler­den bilgi aldı. Ant­ren­man yapan genç­ler­le bir­lik­te Bad­min­ton oy­na­dı.
Genç­lik Mer­kez­le­ri­nin öne­mi­ne de­ği­nen Vali Bay­daş, "Genç­le­rin sos­yal, kül­tü­rel, sa­nat­sal ve spor­tif fa­ali­yet­ler­le za­man­la­rı­nı ge­çir­me­le­ri­ni sağ­la­yan, ye­te­nek­le­ri­ni de­ğer­len­dir­me­le­ri­ne fır­sat ve­re­rek genç­le­ri za­rar­lı alış­kan­lık­lar­dan ko­ru­ma­ya yö­ne­lik önem­li ça­lış­ma­lar yü­rüt­mek­te­dir" dedi.
Pazar il­çe­sin­de­ki prog­ra­mı­na devam eden Vali Bay­daş, Pazar Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­nı zi­ya­ret ede­rek Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Basa'dan be­le­di­ye­nin ça­lış­ma­la­rı ve pro­je­le­ri hak­kın­da bil­gi­ler aldı. Be­le­di­ye zi­ya­re­ti son­ra­sı es­naf­la­rı ge­ze­rek soh­bet eden Vali Bay­daş, Su­ba­şı Köyü mev­ki­in­de­ki Taş Ocağı’nda in­ce­le­me­ler­de bu­lun­du.Pazar il­çe­sin­de­ki zi­ya­ret­le­ri­nin ar­dın­dan Rize İl Özel İda­re­si­ne geçen Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş bu­ra­da Genel Sek­re­ter Ümit Hü­se­yin Sarı, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rıy­la Erol Bıyık ve Yunus Emre Ayar ile bir araya ge­le­rek Özel İda­re­nin ça­lış­ma­la­rı ve pro­je­le­riy­le il­gi­li bri­fing aldı.
Vali Bay­daş, özel­lik­le köy­ler­de yap­tı­ğı İmar, yol, su, ka­na­li­zas­yon, katı atık ve ben­ze­ri pro­je­ler­le va­tan­daş­la­rı­mı­za hiz­met gö­tü­ren özel ida­re­nin bun­dan son­ra­da tüm im­kan­la­rıy­la köy­le­ri­mi­zin ih­ti­yaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da ça­lış­ma­lar yap­ma­ya devam ede­ce­ği­ni ifade etti.
Zi­ya­ret­le­rin ar­dın­dan Va­li­lik ma­ka­mı­na geçen Vali Bay­daş; Ada­let Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Yasin Temel, İdare Mah­ke­me­si Baş­ka­nı Semih Öz­türk, Gü­ney­su kay­ma­ka­mı Mu­ham­med İkbal Yelek, Gü­ney­su Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rıfat özer, Ak Parti Gü­ney­su İlçe Baş­ka­nı Meh­met Akif Kars­lı, Zi­ra­at Ka­tı­lım Ban­ka­sı Mü­dü­rü Gün­sal Ars­lan, Halk Ban­ka­sı Mü­dü­rü Davut Ali Su­iç­mez, Rize Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Aydın Bil­sel, De­re­pa­za­rı Be­le­di­ye Baş­ka­nı Selim Metin, Tunca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Naci Ay­te­miz, Ken­dir­li Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ala­et­tin Ser­dar, For­mu­laz Der­nek Baş­ka­nı Mrat Gül'ün ha­yır­lı olsun zi­ya­ret­le­ri­ni kabul etti.
  Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
  Kay­nak: Rize Va­li­li­ği Basın Bü­ro­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °