Tarih: 24.07.2023 09:15

RTEÜ bir programa daha akreditasyon belgesi aldı

Facebook Twitter Linked-in

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Fın­dık­lı Uy­gu­la­ma­lı Bi­lim­ler Yük­se­ko­ku­lu Ulus­la­ra­ra­sı Ti­ca­ret ve Lo­jis­tik li­sans prog­ra­mı, Sos­yal Be­şe­ri ve Temel Bi­lim­ler Li­sans Prog­ram­la­rı Ak­re­di­tas­yon Der­ne­ği (STAR) ta­ra­fın­dan ak­re­di­te edil­di.
4 yıl­lık ak­re­di­te edi­len Fın­dık­lı Uy­gu­la­ma­lı Bi­lim­ler Yük­se­ko­ku­lu, Tür­ki­ye'de ilk ak­re­di­te olan yük­se­ko­kul­lar ara­sın­da ye­ri­ni aldı.
Ulus­la­ra­ra­sı Ti­ca­ret ve Lo­jis­tik Bö­lü­mü ise bölüm ola­rak Tür­ki­ye'de ak­re­di­te edi­len 3. bölüm oldu.
Fın­dık­lı Uy­gu­la­ma­lı Bi­lim­ler Yük­se­ko­ku­lu Mü­dü­rü Prof. Dr. Ab­dul­lah Na­ra­lan, Yük­se­ko­kul Müdür Yar­dım­cı­sı Dr. Öğr. Üyesi Ab­dul­mut­ta­lip Pi­la­tin ve Ulus­la­ra­ra­sı Ti­ca­ret ve Lo­jis­tik Bö­lü­mü Baş­ka­nı Doç. Dr. Nur­dan De­ğir­men­ci ak­re­di­te bel­ge­si­ni Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz’a sundu.
Rek­tör Yıl­maz, “ak­re­di­te olan bö­lüm­le­ri­mi­ze bir ye­ni­si­nin daha ek­len­me­si­nin üni­ver­si­te­miz açı­sın­dan se­vin­di­ri­ci­ni ya­şı­yo­ruz” dedi.
Ak­re­di­tas­yon, Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu Baş­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan be­lir­li bir alan­da ön­ce­den sap­tan­mış aka­de­mik ve bö­lüm­le­re özgü stan­dart­la­rın bir yük­se­köğ­re­tim prog­ra­mı ve yük­se­köğ­re­tim ku­ru­mu ta­ra­fın­dan kar­şı­la­nıp kar­şı­lan­ma­dı­ğı­nı ob­jek­tif ola­rak ölçen de­ğer­len­dir­me ve ka­li­te gü­ven­ce sü­re­ci­dir.
               Haber: Büşra Bay­rak­tu­tan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —