Tarih: 07.06.2023 11:02

RTEÜ Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Tarafından Azerbaycan'a Teknik Gezi Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Tek­nik ge­zi­nin ilk gü­nün­de Len­ke­ran'daki Osa­kü­çe ve Si­nov­li böl­ge­le­rin­de yer alan çay plan­tas­yon­la­rın­da top­rak ya­pı­sı, güb­re­le­me, hasat, yeni bah­çe­le­rin te­si­si ve fidan üre­ti­mi­ne yö­ne­lik mev­cut durum in­ce­le­me­si ya­pıl­dı. Bu kap­sam­da RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Mete Avcı, RTEÜ Zi­ra­at Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Mus­ta­fa Ak­bu­lut, öğ­re­tim üye­le­ri Doç. Dr. Ke­zi­ban Ya­zı­cı, Doç. Dr. Ali Paşa He­ki­moğ­lu ile Öğr. Gör. Ner­giz Dila Şenol Öz­do­ğan, Öğr. Gör. Ya­se­min Yavuz Aba­noz ve ÇAY­KUR Ata­türk Çay ve Bahçe Kül­tür­le­ri Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Müdür Yar­dım­cı­sı Ayhan Haz­ne­dar’ın yer al­dı­ğı ekip, Len­ke­ran Tarım İl Mü­dü­rü Ha­sa­nov İlgar Fey­zi­oğ­lu, Azer­bay­can Mey­ve­ci­lik ve Çay­cı­lık Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Len­ke­ran Çay Fi­dan­lık Şefi Ab­dul­la­yev Fer­man, Beta Çay Len­ke­ran Fab­ri­ka Mü­dü­rü Murat Mutlu ve tek­nik per­so­nel­le bir araya geldi.
Tek­nik ge­zi­nin ikin­ci gü­nün­de Osa­kü­çe ve Si­nov­li alan­la­rın­da yer alan çay bah­çe­le­ri­nin mev­cut du­ru­mu, iyi­leş­tir­me ça­lış­ma­la­rı ve olası iş bir­lik­le­ri­ne yö­ne­lik top­lan­tı ger­çek­leş­ti­ril­di.
Top­lan­tı­ya proje eki­bi­miz ile bir­lik­te Azer­bay­can Mey­ve­ci­lik ve Çay­cı­lık Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Len­ke­ran Çay Fi­dan­lı­ğı Şefi Ab­dul­la­yev Fer­man, Beta Çay Genel Mü­dü­rü Celal Uğur, Beta Çay Len­ke­ran Fab­ri­ka Mü­dü­rü Murat Mutlu, Beta Çay Zi­ra­at Mü­hen­di­si İsmail Öz­türk ve As­ta­ra Çay İşlet­me Şefi Vusal Ah­ma­dov ka­tıl­dı.
Prog­ra­mın ar­dın­dan Azer­bay­can Mey­ve­ci­lik ve Çay­cı­lık Araş­tır­ma Ens­ti­tü­sü Len­ke­ran Çay Fi­dan­lı­ğı­na zi­ya­ret ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ab­dul­la­yev Fer­man ve Se­lek­si­yon Şube Mü­dü­rü Dr. Sabir Ra­ma­za­nov ens­ti­tü­ye ait çay ge­no­tip­le­ri ve örnek bah­çe­ler hak­kın­da eki­bi­mi­ze bilgi verdi.
Zi­ya­re­tin ar­dın­dan As­ta­ra Çay fir­ma­sı­nın As­ta­ra şeh­ri­nin Hir­kan böl­ge­sin­de yer alan çay plan­tas­yon­la­rı ve çay fab­ri­ka­sı zi­ya­ret edi­le­rek de­ğer­len­di­ril­di. Tek­nik ge­zi­nin ikin­ci günü Osa­kü­çe ala­nın­da yer alan çay bah­çe­le­rin­de çırp­ma bu­da­ma­sı­nın uy­gu­la­ma­lı ola­rak gös­te­ril­me­siy­le sona erdi.Prog­ra­mın üçün­cü gü­nün­de Osa­kü­çe’de yer alan çay plan­tas­yon­la­rın­da hasat ve hasat son­ra­sı iş­lem­le­rin de­ğer­len­di­ril­me­si ama­cıy­la ye­rin­de in­ce­le­me ya­pıl­dı. RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Mete Avcı çay plan­tas­yo­nun­da üni­ver­si­te­miz adına ha­tı­ra çay fi­da­nı di­ki­mi ger­çek­leş­tir­di.
Azer­bay­can’a dü­zen­le­nen tek­nik zi­ya­ret kap­sa­mın­da, Bakü Bü­yü­kel­çi­li­ği­miz de zi­ya­ret edi­le­rek, Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Bakü Bü­yü­kel­çi­si Doç. Dr. Cahit Bağcı ve Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Tarım Mü­şa­vi­ri Hakan Ka­len­der ile Azer­bay­can çay sek­tö­rü­nün mev­cut du­ru­mu ve üni­ver­si­te­ler arası iş bir­lik­le­ri­ne yö­ne­lik de­ğer­len­dir­me­ler ya­pıl­dı. Ve­rim­li geçen zi­ya­ret­ler so­nu­cun­da ile­ri­de ya­pı­la­cak iş bir­lik­le­ri­ne yö­ne­lik önem­li adım­lar atıl­dı.
                 

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ Basın




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —