RTEÜ Heyeti Çayeli Bakır İşletmelerinde İncelemelerde Bulundu

Tür­ki­ye’nin örnek ye­ral­tı maden iş­let­me­le­rin­den olan Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri­

Yerel Haberler 1.04.2022 14:04:00 0
RTEÜ Heyeti Çayeli Bakır İşletmelerinde İncelemelerde Bulundu

    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, be­ra­be­rin­de Rek­tör Yar­dım­cı­la­rı Prof. Dr. Ali Bil­gin, Prof. Dr. Adnan Yıl­maz ve RTEÜ Genel Sek­re­te­ri Adnan Er ile bir­lik­te Tür­ki­ye’nin örnek ye­ral­tı maden iş­let­me­le­rin­den olan Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri­ni zi­ya­ret etti.

    RTEÜ he­ye­ti­ne, zi­ya­re­tin ilk bö­lü­mün­de Ça­ye­li Bakır Genel Müdür Ve­ki­li- Fi­nans Mü­dü­rü Ali Can, Maden Mü­dü­rü Murat Mete ve Sos­yal Pro­je­ler Sü­per­vi­zö­rü Gök­han Mumcu ta­ra­fın­dan Ça­ye­li Bakır’ın ma­den­ci­lik fa­ali­yet­le­ri ve ma­den­de iş gü­ven­li­ği, sağ­lık ve çevre stan­dart­la­rı ile top­lum­la iliş­ki­ler ko­nu­sun­da­ki has­sa­si­ye­ti­ne yö­ne­lik ça­lış­ma­lar hak­kın­da sunum ya­pıl­dı.
    Su­nu­mun ar­dın­dan Tek­nik Ser­vis Mü­dü­rü Fatih Ke­se­pa­ra, Maden Plan­la­ma Mü­hen­di­si Gök­han Çakır’ın eşlik et­ti­ği RTEÜ he­ye­ti yerin 300 metre al­tı­na indi.
    Ye­ral­tın­da­ki in­ce­le­me­le­rin­de gü­ven­li ma­den­ci­lik ko­nu­sun­da üst düzey uy­gu­la­ma ol­du­ğu­nu gör­mek­ten mut­lu­luk duy­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Rek­tör Ka­ra­man, Ça­ye­li Bakır’ın gerek çevre bi­lin­ci ge­rek­se sos­yal so­rum­lu­luk ko­nu­la­rın­da üze­ri­ne düşen gö­re­vi her zaman ye­ri­ne ge­tir­di­ği­ni dile ge­tir­di. Rize’nin katma de­ğe­ri­ni yük­sel­ten bir iş­let­me sta­tü­sün­de­ki Ça­ye­li Bakır’ın ili­mi­ze ve ül­ke­mi­ze önem­li kat­kı­lar sun­du­ğu­nu be­lirt­ti.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °