RTEÜ İLE 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA YÖS İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) ile On­do­kuz Mayıs Üni­ver­si­te­si (OMÜ) ara­sın­da Ya­ban­cı Öğ­ren­ci Sı­na­vı (YÖS)'na yö­ne­lik iş bir­li­ği­ni kap­sa­yan pro­to­kol im­za­lan­dı.

Güncel Haberler 31.03.2022 11:23:00 0
RTEÜ İLE 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ARASINDA YÖS İŞBİRLİĞİ PROTOKOLU

    OMÜ Rek­tör­lü­ğün­de ger­çek­leş­ti­ri­len tö­ren­de, iş bir­li­ği pro­to­ko­lü­nü RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man ile OMÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yavuz Ünal im­za­la­dı.
    İmza tö­re­nin­de, OMÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­tir­di.
    Rek­tör Ünal, iki üni­ver­si­te­nin bir­lik­te ha­re­ket ede­rek ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci alı­mın­da OMÜ-YÖS'ün ge­çer­li ola­ca­ğı bir pro­to­kol im­za­la­dık­la­rı­nı söy­le­di.
    İş bir­li­ği­nin hem OMÜ için hem de bölge açı­sın­dan ba­şa­rı ge­ti­re­ce­ği­ni be­lir­ten Rek­tör Ünal, “Ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci alı­mın­da sa­yı­yı ar­tır­mak is­ti­yo­ruz ama bunu ya­par­ken ni­te­lik­li öğ­ren­ci­ye ulaş­mak is­ti­yo­ruz.
    Ül­ke­mi­zin ti­ca­re­ti­ni ve kül­tü­rü­nü yay­gın­laş­tır­ma ko­nu­sun­da gönül bir­li­ği oluş­tur­mak için fark­lı ül­ke­ler­den öğ­ren­ci ge­ti­re­rek on­la­rı bu mis­yo­na uygun şe­kil­de eğit­mek su­re­tiy­le tek­rar ül­ke­le­ri­ne geri dön­me­le­ri­ni arzu edi­yo­ruz.
    Bu an­lam­da böl­ge­miz­de hem aka­de­mik ya­pı­lan­ma­sı hem de yap­tı­ğı Ar-Ge ça­lış­ma­la­rıy­la dik­kat çeken bir üni­ver­si­te ola­rak Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ile ya­pa­ca­ğı­mız iş bir­li­ği bizi ve böl­ge­mi­zi bu he­def­ler doğ­rul­tu­sun­da daha da güç­len­di­re­cek­tir.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Rek­tör Ka­ra­man ise yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, “Ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci ko­nu­su ül­ke­mi­zin önem ver­di­ği ko­nu­lar­dan bir ta­ne­si hem YÖK hem de Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­mız ül­ke­miz­de­ki ni­te­lik­li ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci sa­yı­sı­nın art­ma­sı­nı is­ti­yor.
    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ola­rak biz de bu ko­nu­da gay­ret gös­te­ri­yo­ruz. Bu doğ­rul­tu­da YÖS'ü daha fazla ül­ke­de yapan OMÜ ile iş bir­li­ği yap­mak is­ti­yo­ruz. Daha fazla ke­si­me ula­şa­ca­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum bugün bu­ra­da at­tı­ğı­mız im­za­lar­da buna yö­ne­lik­tir.” diye ko­nuş­tu.
    İmza­la­nan pro­to­kol ile üni­ver­si­te­le­rin ön li­sans ve li­sans prog­ram­la­rı­na ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci baş­vu­ru ve de­ğer­len­dir­me iş­lem­le­rin­de iz­le­necek yol, ortak ilke ve esas­la­rın dü­zen­len­me­si, Tür­ki­ye’deki eği­tim se­çe­nek­le­ri­nin etkin bi­çim­de ta­nı­tıl­ma­sı ve Tür­ki­ye’ye olan aka­de­mik il­gi­nin art­tı­rıl­ma­sı ile Türk üni­ver­si­te­le­rin­de­ki ulus­la­ra­ra­sı öğ­ren­ci sa­yı­sı­nın art­tı­rıl­ma­sı he­def­le­ni­yor.
    İmza­la­nan pro­to­kol­le OMÜ-YÖS sı­na­vı­nın so­ru­la­rı­nın ha­zır­lan­ma­sı, ba­sıl­ma­sı, sınav mer­kez­le­ri­nin ayar­lan­ma­sı, ge­rek­li ta­nı­tım, du­yu­ru ve ilan­la­rın ya­pıl­ma­sı gibi iş­lem­ler OMÜ ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­lecek.
             

 Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °