RTEÜ ile Biotex Medikal Tekstil İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Arasında Patent Sözleşmesi İmzalandı

Rek­tör­lük Top­lan­tı Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ri­len söz­leş­me­yi, RTEÜ Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin ve Bi­otex Me­di­kal Teks­til İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Yet­ki­li­si Ertan Demir im­za­la­dı.

Yerel Haberler 13.06.2022 08:59:00 0
RTEÜ ile Biotex Medikal Tekstil İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Arasında Patent Sözleşmesi İmzalandı

    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Tıp Fa­kül­te­si His­to­lo­ji ve Emb­ri­yo­lo­ji Ana­bi­lim Dalı Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mer­can­te­pe’nin bu­luş­çu ol­du­ğu, RTEÜ Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin, RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­sıP­rof. Dr. Adnan Yıl­maz ve His­to­lo­ji ve Emb­ri­yo­lo­ji Ana­bi­lim Dalı Baş­ka­nı Prof. Dr. Le­vent Tüm­ka­ya'nın ça­lış­ma­la­rın­da des­tek ver­di­ği Ca­mel­lia Si­nen­sis (Beyaz Çay) Esans­lı Yara ve Yanık Kremi adlı bu­lu­şun ti­ca­ri­leş­me­si için im­za­lar atıl­dı.
Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin imza tö­re­nin­de bir ko­nuş­ma yaptı.
    Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin ko­nuş­ma­sın­da, araş­tır­ma-ge­liş­tir­me­nin ya­nın­da üni­ver­si­te­le­rin ürün ge­liş­tir­me­ye yö­ne­lik adım­lar at­ma­sı­nı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­te­rek RTEÜ’nün bu an­la­yış­la ha­re­ket et­ti­ği­ni söy­le­di.
    Üni­ver­si­te­le­rin bir gö­re­vi­nin de üret­ti­ği ürün­ler­le ül­ke­mi­ze katma değer sağ­la­mak ol­du­ğu­nu ifade eden Rek­tör Ve­ki­li, “Bugün bu­ra­da uzun sü­re­li bir iş iş­bir­li­ği­ne adım atı­yo­ruz.
    Pro­to­ko­lün başta Üni­ver­si­te­miz olmak üzere ili­mi­ze, böl­ge­mi­ze ve ül­ke­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.
    Ça­lış­ma­da yer alan tüm eki­bi­mi­zi de ay­rı­ca teb­rik edi­yo­rum.” dedi.
    Bi­otex Me­di­kal Teks­til İth. İhr. San. Tic. A.Ş. Yet­ki­li­si Ertan Demir ise, otuz iki yıl­lık tec­rü­be­nin ken­di­le­ri­ne mem­le­ke­ti­ne, ül­ke­si­ne hiz­met et­me­yi öğ­ret­ti­ği­ni be­lir­te­rek, “Ül­ke­mi­ze sağ­la­dı­ğı­mız ve ge­le­cek­te de sağ­la­ya­cak ol­du­ğu­muz katma değer biz­le­ri mutlu edi­yor.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Üre­ten bir top­lum ha­li­ne gel­me­nin şart ol­du­ğu­nu vur­gu­la­yan Demir, ba­şa­rı­nın ancak bu şe­kil­de elde ede­ce­ği­ni söy­le­di ve pro­to­ko­lün ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­di.
    İmza tö­re­nin­de, RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Adnan Yıl­maz, Tıp Fa­kül­te­si Dekan Yar­dım­cı­sı Dr. Öğr. Üyesi Atil­la Topçu, Tıp Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Tolga Mer­can­te­pe, Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, RTEÜ Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı İbra­him Avcı, İdari ve Mali İşler Daire Baş­ka­nı Nevin Ha­cı­mus­ta­fa­oğ­lu ve firma yet­ki­li­le­ri de hazır bu­lun­du.
           

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °