RTEÜ ile TİHEK Arasında Protokol İmzalandı

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) ile Tür­ki­ye İnsan Hak­la­rı ve Eşit­lik Ku­ru­mu (TİHEK) ara­sın­da İnsan Hak­la­rı Ala­nın­da İş Bir­li­ği pro­to­ko­lü im­za­lan­dı.

Güncel Haberler 24.09.2022 09:29:00 0
RTEÜ ile TİHEK Arasında Protokol İmzalandı

    Tür­ki­ye İnsan Hak­la­rı ve Eşit­lik Ku­ru­mun­da ger­çek­leş­ti­ri­len pro­to­ko­lü, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ile TİHEK Baş­ka­nı Prof. Dr. Mu­har­rem Kılıç im­za­la­dı.
    İmza tö­re­nin­de, Tür­ki­ye İnsan Hak­la­rı ve Eşit­lik Ku­ru­lu Üyesi Dilek Er­türk, Tür­ki­ye İnsan Hak­la­rı ve Eşit­lik Ku­ru­lu Üyesi ve RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Genel Sek­re­te­ri Av. Harun Mer­toğ­lu da hazır bu­lun­du. İmza­la­nan pro­to­kol ile, insan hak ve öz­gür­lük­le­ri­nin ko­run­ma­sı ve ge­liş­ti­ril­me­si, ay­rım­cı­lık­la mü­ca­de­le edil­me­si ile kötü mu­ame­le­nin ön­len­me­si doğ­rul­tu­sun­da de­ne­yim, bilgi, belge, ma­ter­yal ve li­te­ra­tür­le­rin pay­laşıl­ma­sı­nın, insan hak­la­rı­na iliş­kin mev­zu­atın ge­liş­ti­ril­me­si­nin, ku­rum­lar arası temel de­ğer­ler ve bek­len­ti­ler doğ­rul­tu­sun­da “insan hak­la­rı” ile il­gi­li far­kın­da­lık ar­tı­rı­cı pro­je­le­ri iş bir­li­ği hâ­lin­de or­tak­la­şa ha­ya­ta ge­çi­ri­ci et­kin­lik­ler ya­pıl­ma­sı ve ni­ha­ye­tin­de insan hak­la­rı­na say­gı­da özen ve du­yar­lı­lı­ğı ge­liş­miş top­lum­sal ya­pı­nın olu­şu­mu­na kat­kı­da bu­lu­nul­ma­sı amaç­lan­mak­ta­dır de­nil­di.
                   

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Anahtar Kelimeler: TİHEK Arasında Protokol İmzalandı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °