RTEÜ Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Rek­tör­lü­ğü ta­ra­fın­dan “TS EN ISO 10002 Müş­te­ri Mem­nu­ni­ye­ti Yö­ne­tim Sis­te­mi Belge Tak­dim Tö­re­ni” ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 7.03.2022 14:56:00 0
RTEÜ Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi Aldı

Tören ön­ce­si TSE Ka­ra­de­niz Bölge Ko­or­di­na­tö­rü Erol Kaygı, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’ı ma­ka­mın­da zi­ya­ret etti.Soh­bet or­ta­mın­da ger­çek­leş­ti­ri­len gö­rüş­me so­nun­da, Rek­tör Ka­ra­man günün anı­sı­na Kaygı’ya he­di­ye tak­dim etti.Zi­ya­re­tin ar­dın­dan, İkti­sa­di ve İdari Bi­lim­ler Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ri­len tö­re­ne ge­çil­di.
    Tö­ren­de, ilk ola­rak TSE Ka­ra­de­niz Bölge Ko­or­di­na­tö­rü Erol Kaygı “Yö­ne­tim Sis­tem­le­ri” ko­nu­lu sunum ger­çek­leş­tir­di.
    Kaygı, ko­nuş­ma­sın­da yö­ne­tim sis­tem­le­ri­nin ku­rul­ma­sı ve uy­gu­lan­ma­sı­nın ya­nın­da sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği­nin öne­mi­ne dik­kat çe­ke­rek, sis­te­min ha­ya­ta ge­çi­ril­me­sin­de Üni­ver­si­te­mi­zin ba­şa­rı­lı bir süreç ge­çir­di­ği­ni söy­le­di. TSE 10002 Müş­te­ri Mem­nu­ni­ye­ti Yö­ne­tim Sis­te­mi Bel­ge­si'nin Üni­ver­si­te­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni eden Kaygı ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
    Kaygı’nın su­nu­mu­nun ar­dın­dan Rek­tör Ka­ra­man bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­tir­di.
    RTEÜ’nün yeni dö­nem­de­ki ön­ce­lik­le­ri­nin ka­li­te, ak­re­di­tas­yon ve ulus­la­ra­ra­sı­laş­ma ol­du­ğu­nu ha­tır­la­ta­rak ko­nuş­ma­sı­na baş­la­yan Rek­tör Ka­ra­man, “El­bet­te ki bu he­def­le­ri te­sa­dü­fen be­lir­le­me­dik. Bu he­def­le­ri belli bir arka plana da­ya­na­rak ve belli bir viz­yon­dan ha­re­ket­le or­ta­ya koy­duk. Ha­re­ket et­ti­ği­miz viz­yon da ül­ke­mi­zi mu­asır me­de­ni­yet­ler se­vi­ye­si­ne çı­kar­mak ve dün­ya­nın en büyük 10 eko­no­mik gü­cün­den bi­ri­si ol­ma­sı­nı sağ­la­mak, kı­sa­ca­sı Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın or­ta­ya koy­du­ğu 2053 ve 2071 he­def­le­ri­ne ulaş­mak­tır. Çünkü bu he­def­le­re ulaş­mak ancak eği­tim-öğ­re­tim ile araş­tır­ma-ge­liş­tir­me­de ka­li­te­yi ya­ka­la­mak­la müm­kün ola­cak­tır.” dedi.
    Rek­tör Ka­ra­man, söz ko­nu­su he­def­le­re ulaş­mak için ya­pı­lan ça­lış­ma­lar­dan bah­set­ti: “ Üni­ver­si­te­miz bün­ye­sin­de Ka­li­te Ko­or­di­na­tör­lü­ğü­nü kur­duk ve 2018 yı­lın­da Üni­ver­si­te­mi­zin Ka­li­te Eylem Pla­nı­nı ha­zır­la­ya­rak ka­mu­oyu ile pay­laş­tık. 2017 yı­lın­da YÖK Ka­li­te Ku­ru­lu'nun ku­rum­sal dış de­ğer­len­dir­me­sin­den geç­tik. 2019 yı­lın­da Türk Stan­dart­la­rı Ens­ti­tü­sün­den ISO 9001 Ka­li­te Yö­ne­tim Sis­te­mi Bel­ge­si aldık. 2018 yı­lın­da prog­ram ak­re­di­tas­yo­nu sü­re­ci­ni baş­lat­tık. Şu ana kadar 13 prog­ra­mı­mız sü­reç­le­ri ba­şa­rı ile ta­mam­la­ya­rak ak­re­di­tas­yon bel­ge­le­ri­ni al­dı­lar. Bazı prog­ram­la­rı­mı­zın ak­re­di­tas­yon sü­reç­le­ri ise devam et­mek­te­dir. Ama­cı­mız ak­re­di­tas­yon ku­ru­luş­la­rı olan bütün prog­ram­la­rı­mı­zın ak­re­di­tas­yon sü­reç­le­ri­ni ta­mam­la­ya­rak bel­ge­le­ri­ni al­ma­la­rı, ak­re­di­tas­yon ku­ru­luş­la­rı ol­ma­yan prog­ram­la­rı­mı­zın da ak­re­di­te olmuş olan yakın prog­ram­lar se­vi­ye­si­ne çık­ma­la­rı­nı sağ­la­mak­tır. 2021 Yı­lın­da Üni­ver­si­te­mi­zin Ulus­la­ra­ra­sı­laş­ma Eylem Pla­nı­nı ha­zır­la­dık ve ya­yın­la­dık. 2020 yı­lın­da YÖK Ka­li­te Ku­ru­lu­na ku­rum­sal ak­re­di­tas­yon için mü­ra­ca­at ettik ve 2021 yı­lın­da bu sü­reç­ten geç­tik. Şimdi so­nu­cun açık­lan­ma­sı­nı bek­li­yo­ruz. Yine 2021 yı­lın­da 10002 Müş­te­ri Mem­nu­ni­ye­ti Yö­ne­tim Sis­te­mi Bel­ge­si için TSE’ye mü­ra­ca­at ettik ve sü­re­ci ba­şa­rı ile ta­mam­la­dık.”
    De­ği­şen şart­la­ra, öğ­ren­ci ve pay­daş­la­rın bek­len­ti, talep ve şi­kâ­yet­le­ri­ne göre Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ola­rak ken­di­le­ri­ni ye­ni­le­mek ve ge­liş­tir­mek du­ru­mun­da ol­du­ğu­nun bi­lin­ciy­le “TSE 10002 Müş­te­ri Mem­nu­ni­ye­ti Yö­ne­tim Sis­te­mi Bel­ge­si”ni almak için mü­ra­ca­at­ta bu­lun­duk­la­rı­nı ve bugün bel­ge­yi al­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ve gu­ru­ru­nu ya­şa­dık­la­rı­nı ifade eden Rek­tör Ka­ra­man, sü­re­ce katkı sunan her­ke­se te­şek­kür ede­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı. Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan, TSE Ka­ra­de­niz Bölge Ko­or­di­na­tö­rü Erol Kaygı ta­ra­fın­dan, de­ne­tim sü­re­ci­ni ba­şa­rıy­la ta­mam­la­yan RTEÜ adına Rek­tör Ka­ra­man’a, TS EN ISO 10002 Müş­te­ri Mem­nu­ni­ye­ti Yö­ne­tim Sis­te­mi Bel­ge­si, pla­ket tak­di­mi ve bay­rak su­nu­mu ger­çek­leş­ti­ril­di.


           Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °