RTEÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ PROF. DR. ORHAN KEMAL TAVUKÇU'dan, “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA DİL, KÜLTÜR VE MEDENİYET BAĞLAMINDA TÜRKÇE” KONULU KONFERANS

Türk­çe” ko­nu­lu kon­fe­rans İkiz­de­re Kül­tür Mer­ke­zin­de ya­pıl­dı.

Güncel Haberler 23.12.2023 10:06:00 0
RTEÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ PROF. DR. ORHAN KEMAL TAVUKÇU

 Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yılı et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da Kay­ma­kam­lık ve İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğü­nün ha­zır­la­dı­ğı prog­ra­mın ko­nuş­ma­cı­sı RTEÜ Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kemal Ta­vuk­çu oldu. Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yı­lın­da Dil, Kül­tür ve Me­de­ni­yet Bağ­la­mın­da Türk­çe” ko­nu­lu kon­fe­rans İkiz­de­re Kül­tür Mer­ke­zin­de ya­pıl­dı.Dil ve Kül­tür Nöbet tut­mak kadar önem­li­dir
Dil ve Kül­tür ko­nu­lu Kon­fe­rans­ta RTEÜ Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kemal Ta­vuk­çu Öğ­ret­men­le­re, Or­ta­okul-Li­se öğ­ren­ci­le­ri­ne ve va­tan­daş­la­ra önem­li bil­gi­ler verdi. Prof.​Dr. Orhan Ta­vuk­çu ko­nuş­ma­sın­da “Dil ile kül­tür sı­nır­da nöbet tut­mak kadar önem­li­dir. Dil in­sa­nın zih­nin­de­ki ya­zı­lım­dır. Bu ya­zı­lım­dan söz­cük­ler çıkar.
Her mil­le­tin Ede­bi­ya­tı yok­tur. Ede­bi­yat ve dil uzun yıl­lar için­de olu­şur. Yunus Emre var­ken Wil­li­am Sha­kes­pe­are’in gel­me­si­ne 300 yıl vardı… Ede­bi­yat edep­ten gel­mek­te­dir. Di­li­mi­ze sahip çık­ma­lı­yız. Türk­çe bizim ke­li­me va­ta­nı­mız­dır. Ya ken­di­niz ola­cak­sı­nız ya da hiç­bir şey ola­ma­ya­cak­sı­nız. Gün­lük ha­ya­tı­mız­da bir söz­cü­ğü çı­kar­dı­ğı­mız­da bu bize çok şeye mal olu­yor.
Kül­tü­rü­mü­zü de­va­mı için Di­li­mi­zi ko­ru­ma­lı­yız
Kül­tü­rü­mü­zün ta­şın­ma­sın­da mut­la­ka di­li­mi­zi ko­ru­ma­lı­yız. Ke­li­me­ler renk­ler gi­bi­dir. Batı hay­ran­lı­ğı yü­zün­den öz di­li­miz­de olan söz­cük­le­ri kul­lan­mak­tan ka­çın­ma­ma­lı­yız yani aynen di­ye­rek ile­ti­şim ku­ra­ma­yız ”dedi.
İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Adem Gün­düz “ Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yılı et­kin­lik­le­ri Sayın Kay­ma­ka­mı­mı­zın ön­der­li­ğin­de devam edi­yor. Bu gün de öğ­ret­men­le­ri­mi­ze, öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ve ve­li­le­ri­mi­ze yö­ne­lik güzel Türk­çe­mi­zin ko­run­ma­sı ve doğru şe­kil­de kul­la­nıl­ma­sı ko­nu­sun­da İkiz­de­re’mizin ev­la­dı Prof.​Dr. Orhan Kemal Ta­vuk­çu ho­ca­mız önem­li bil­gi­ler verdi. Ken­di­le­ri­ne te­şek­kür edi­yo­rum. Bu tür et­kin­lik­le­ri­miz devam edecek. Tür­ki­ye Yüz­yı­lı­nı ger­çek­leş­ti­recek genç­le­ri­mi­zi bi­linç­li ve do­na­nım­lı ola­rak ye­tiş­tir­mek için ne ge­re­ki­yor­sa ya­pa­ca­ğız.” dedi.
Prog­ra­ma İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa Salih Bay­ram, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz, MHP İlçe Baş­ka­nı Ab­dur­rez­zak Uzun, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Adem Gün­düz, İkiz­de­re Müf­tü­sü Ni­za­met­tin Kes­kin, Genç­lik Spor İlçe Mü­dü­rü Murat Ekşi, Halk Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Fatma Ka­lem­ci, İlçe Has­ta­ne­si Mü­dü­rü Yakup Ka­ra­su ve­li­ler, öğ­ret­men ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °