RTEÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PATENT BAŞARISI

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Bi­yo­lo­ji Bö­lü­mü

Güncel Haberler 18.01.2024 11:37:00 0
RTEÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PATENT BAŞARISI

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Bi­yo­lo­ji Bö­lü­mü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatih Şaban Beriş, Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Ener­ji Sis­tem­le­ri Mü­hen­dis­li­ği Bö­lü­mü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vagif Nev­ru­zoğ­lu, Tıp Fa­kül­te­si Öğr. Üye­le­ri Prof. Dr. Le­vent Tüm­ka­ya, Prof. Dr. Ömer Şa­tı­roğ­lu, Doç. Dr. Tolga Mer­can­te­pe ve Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Ener­ji Sis­tem­le­ri Mü­hen­dis­li­ği Bö­lü­mü Arş. Gör. Melih Manır ta­ra­fın­dan ge­liş­ti­ri­len “İnfek­tif en­do­kar­dit kay­nak­lı in­fek­si­yon­la­rın ön­len­me­si için kar­di­yak ci­haz­lar ve bun­la­rın elde edil­me­si için bir yön­tem” baş­lık­lı pa­tent baş­vu­ru­su Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mun­dan pa­tent tes­ci­li al­dı­lar. RTEÜ Öğ­re­tim Üye­le­ri­nin, Buluş, kar­di­yak ci­haz­la­rın uy­gu­la­ma­sın­da olu­şan in­fek­tif en­do­kar­dit (İE) kay­nak­lı in­fek­si­yon­la­rın ön­len­me­si için ye­ni­lik­çi kap­la­ma yön­te­mi kul­la­nı­la­rak kar­di­yak ci­haz­la­rın anti bak­te­ri­yel iyon­lar­la kap­lan­ma­sı­nı içer­mek­te­dir.
Ay­rı­ca ya­pı­lan buluş ile kar­di­yak ci­haz­la­rın ya­pı­sal bü­tün­lü­ğü ve ka­rak­te­ris­tik özel­lik­le­ri tah­ri­ba­ta uğ­ra­tıl­ma­dan kap­la­ma iş­lem­le­ri­nin ya­pıl­ma­sı­nın uygun ol­du­ğu gös­te­ril­miş­tir.
Yap­mış ol­duk­la­rı ça­lış­ma ve ger­çek­leş­tir­dik­le­ri bi­lim­sel buluş do­la­yı­sıy­la öğ­re­tim ele­man­la­rı­mı­zı teb­rik eder, ba­şa­rı­la­rı­nın de­va­mı­nı di­le­riz de­nil­di.


    Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
      Kay­nak: RTEÜ Basın Bü­ro­su


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °