RTEÜ Pazar Meslek Yüksekokulu'nda Ata Tohum Takas Etkinliği Düzenlendi

ge­ne­tik bir miras olan ata to­hu­mun ko­ru­na­rak üre­ti­mi­nin sağ­lan­ma­sı ama­cıy­la fark­lı il ve il­çe­ler­de ika­met eden öğ­ren­ci­le­rin gö­nül­lü ka­tı­lı­mıy­la tohum takas et­kin­li­ği dü­zen­le­di.

Yerel Haberler 7.04.2022 08:53:00 0
RTEÜ Pazar Meslek Yüksekokulu

    Yüksekokulda düzenlenen etkinlikle öğrenciler yıllardır korunarak ticari veya bireysel olarak üretilen fakat bölgemizde ana tarım ürünü çay olması sebebiyle sayıları ve çeşitleri azalarak oldukça kısıtlı bir alanda üretimi devam eden farklı türlerde sebze ve baharat tohumlarını birbirleriyle değiştirme imkânı buldular.

    Öğr. Gör. Son­gül Yıl­dız ve Öğr. Gör. Ahmet Mi­dil­li ta­ra­fın­dan ko­or­di­ne edi­len ‘’Ata Tohum Takas Et­kin­li­ği’’nde öğ­ren­ci­le­re ata tohum çe­şit­li­li­ği­nin ko­run­ma­sı ve yerel to­hu­mun ge­lecek ne­sil­le­re ulaş­ma­sı­nın önemi hak­kın­da bilgi ve­ril­di.
    Ay­rı­ca öğ­ren­ci­le­re, hayat boyu çev­re­le­rin­de ata tohum far­kın­da­lı­ğı oluş­tur­ma­la­rı­nın bu mi­ra­sın ko­run­ma­sı­na ve­re­ce­ği katkı an­la­tıl­dı.
    Et­kin­lik­te elde edi­len ata to­hum­la­rı­nın de­vam­lı­lı­ğı­nın sağ­lan­ma­sı ama­cıy­la tohum ekim dö­nem­le­rin­de Yük­se­ko­kul­da ait par­sel­ler­de to­hum­la­rın ekim­le­ri ya­pı­la­cak.
    Ata tohum; ata­lık, yerli veya yerel tohum ola­rak da bi­lin­mek­te ve ül­ke­mi­zin ge­ne­tik çe­şit­li­li­ği­nin önem­li bir bö­lü­mü­nü oluş­tur­mak­ta de­nil­di.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °