RTEÜ PROF. DR. FATİH İSLAMOĞLU'NDAN TANITIM ÇALIŞMASI

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­nin ve Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu’nun ta­nı­tı­mı­nı ger­çek­leş­tir­di.

Güncel Haberler 25.05.2023 18:40:00 0
RTEÜ PROF. DR. FATİH İSLAMOĞLU

 RTEÜ Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Mü­dü­rü Prof. Dr. Fatih İsla­moğ­lu, Rize Mer­kez ve İlçe­le­rin­de bu­lu­nan bazı Li­se­le­ri zi­ya­ret ede­rek Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­nin ve Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu’nun ta­nı­tı­mı­nı ger­çek­leş­tir­di.
 2017 yı­lın­dan bu yana altı yıl­dır Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Mü­dür­lük gö­re­vi­ni ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de yü­rü­ten ve bu ba­şa­rı­lı yö­ne­ti­mi ile her ke­si­min tak­di­ri­ni ka­za­nan, aynı za­man­da 2020 yı­lın­dan iti­ba­ren YÖK’te Mes­lek Yük­se­ko­kul­la­rı Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu Üyesi ola­rak görev yapan Prof. Dr. Fatih İsla­moğ­lu “Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­ni özel­lik­le Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu’muzda bu­lu­nan on altı fark­lı prog­ra­mı ter­cih ede­bi­lecek öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik bir ta­nı­tım ça­lış­ma­sı sür­dü­rü­yo­ruz’’ dedi.
Rize’de 1976 yı­lın­da ku­ru­lan ilk Yük­sek Okul olan Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­nun ta­nı­tım zi­ya­ret­le­rin­de önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Okul Mü­dü­rü Prof.​Dr. Fatih İsla­moğ­lu şun­la­rı söy­le­di’’
Tek­nik Oku­lu­muz 1976 yı­lın­da Rize’deki İlk Yük­sek Okul­dur
Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu’muzun Rize’de Yük­sek Öğ­re­ti­me ge­çiş­te ilk okul ol­ma­sı do­la­yı­sıy­la hem Ri­ze­li­nin nez­din­de hem de yakın coğ­raf­ya­da bu­lu­nan in­san­lar ta­ra­fın­dan önem­li bir yere sa­hip­tir.
Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­muz 01 Mart 1976 ta­ri­hin­de Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı­na bağlı ola­rak Rize Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu adı al­tın­da ku­rul­muş ve aynı yıl eği­ti­me baş­la­mış­tır. 20 Tem­muz 1982 ta­ri­hin­de Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si bün­ye­si­ne bağ­la­nan Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­muz, 17 Mart 2006 ta­ri­hin­de ku­ru­lan Rize Üni­ver­si­te­si ile Rize Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu adı al­tın­da eği­tim – öğ­re­tim fa­ali­ye­ti­ni sür­dür­müş­tür. YÖK’ ün 20 Şubat 2012 Ta­rih­li Ka­ra­rıy­la Rize Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu; Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu - Sos­yal Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu ola­rak ikiye ay­rıl­mış, aka­bin­de Üni­ver­si­te­mi­zin adı 11 Nisan 2012 Ta­rih­li Resmi Ga­ze­te­de ya­yım­la­nan 6287 Sa­yı­lı Ka­nun­la Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ola­rak de­ğiş­miş olup Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­mu­zun adı Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu ola­rak de­ğiş­ti­ril­miş­tir. Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­muz bün­ye­sin­de; Çevre Ko­ru­ma ve Kont­rol, Ge­le­nek­sel El Sa­nat­la­rı, Elekt­rik, İklim­len­dir­me ve So­ğut­ma Tek­no­lo­ji­si, Do­ğal­gaz ve Te­si­sa­tı Tek­no­lo­ji­si, Me­kat­ro­nik, Elekt­ro­nik Tek­no­lo­ji­si, Yapı De­ne­ti­mi, İnşaat Tek­no­lo­ji­si, Kimya Tek­no­lo­ji­si, Ma­ki­ne, Ma­ki­ne, Resim ve Konst­rük­si­yon, Mo­bil­ya ve De­ko­ras­yon, Su Altı Tek­no­lo­ji­si, Oto­mo­tiv Tek­no­lo­ji­si ve Teks­til Tek­no­lo­ji­si Prog­ra­mı olmak üzere on altı fark­lı prog­ram bu­lun­mak­ta­dır. Oku­lu­muz, 24.000 m2 ka­pa­lı alan ve 12.000 m2 de açık alan olmak üzere top­lam­da 36.000 m2 alana sahip bir küçük bir kam­püs ni­te­li­ğin­de­dir. Oku­lu­mu­zun za­ma­nın­da dünya ban­ka­sı des­te­ği ile oluş­tu­ru­lan bir­çok atöl­ye ve la­bo­ra­tu­var­la­rı ile önem­li bir alt ya­pı­ya sa­hip­tir. Bunun ya­nın­da ge­li­şen tek­no­lo­ji ve yeni iş sa­ha­la­rı­na bağlı ola­rak prog­ram­la­rın müf­re­da­tın­da yeni gün­cel­le­me­ler yapıp, yeni prog­ram­la­rı Rek­tör­lü­ğü­mü­zün ve Üni­ver­si­te­miz Se­na­to­su­nun des­te­ği ile oku­lu­mu­za ka­zan­dır­dık. Ter­cih edi­le­bi­lir­lik nok­ta­sın­da her­han­gi bir so­ru­nu­muz yok, geçen yıl tüm prog­ram­la­rı­mız­da %100 do­lu­luk ora­nı­na ulaş­tık. Ül­ke­mi­zin bir­çok fark­lı coğ­ra­fi böl­ge­sin­den öğ­ren­ci­le­ri­miz oku­lu­mu­zu ter­cih et­mek­te­dir. Bunun ya­nın­da orta Asya ve orta doğu ül­ke­le­rin­den, fark­lı ulus­lar­dan olan öğ­ren­ci­ler­de oku­lu­muz­da bu­lu­nan prog­ram­la­rı ter­cih et­mek­te­dir. Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu­muz aynı za­man­da çok güçlü bir aka­de­mik kad­ro­ya sa­hip­tir. Sekiz do­çent, beş dok­tor öğ­re­tim üyesi ve bir­ço­ğu dok­to­ra eği­ti­mi­ne devam et­mek­te olan 33 Öğ­re­tim Gö­rev­li­si olmak üzere top­lam­da 46 öğ­re­tim ele­ma­nı ile bu bi­ri­mi­miz­de eği­tim ve öğ­re­tim fa­ali­ye­ti­ni ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de sür­dür­mek­te­yiz”.
Geçen yıl­lar­da da aynı şe­kil­de Li­se­le­re yö­ne­lik ta­nı­tım ge­zi­le­ri­ni dü­zen­le­dik­le­ri­ni ifade eden okul mü­dü­rü Prof. Dr. Fatih İsla­moğ­lu “Bu ta­nı­tım­lar öğ­ren­ci üze­rin­de et­ki­li olu­yor. Öğ­ren­ci­yi oku­lun­da zi­ya­ret ede­rek bu bil­gi­len­dir­me­nin ya­pıl­ma­sı öğ­ren­ci­yi mem­nun edi­yor. Çünkü bu nok­ta­da ken­di­si­ne değer ve­ril­di­ği­ni an­lı­yor. Yap­mış ol­du­ğu­muz ta­nı­tım­lar­da öğ­ren­ci­le­ri oku­lu­mu­za da davet edi­yo­ruz. Sahip ol­du­ğu­muz tüm atöl­ye, la­bo­ra­tu­var, sos­yal alan­la­rı, kan­ti­ni­miz, ye­mek­ha­ne­miz ve sınıf or­tam­la­rı­nı gör­me­si­ni sağ­lı­yo­ruz. Bunun ya­nın­da bölüm ve prog­ram­lar ile il­gi­li daha de­tay­lı bil­gi­le­ri ho­ca­la­rı­mız­dan al­ma­la­rı­na imkân sağ­lı­yo­ruz. Bu ça­lış­ma­lar so­nu­cun­da oku­lu­mu­zun ta­nı­na bi­lir­li­ği ar­tı­yor ve do­lay­sıy­la ter­cih edi­le­bi­lir bir okul po­zis­yo­nu­na ge­li­yo­ruz. Her yıl bu ta­nı­tım ça­lış­ma­la­rı­mı­zı dü­zen­li bir şe­kil­de sür­dür­me­yi ar­zu­la­mak­ta­yız.”
Prof. Dr. Fatih İsla­moğ­lu “Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­mi­zi ve özel­lik­le Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu’muzu, Rize’de eği­tim ha­yat­la­rı­nı sür­dü­ren 12. Sınıf öğ­ren­ci­le­ri­ne daha iyi an­lat­mak ve ta­nıt­mak adına dü­zen­le­di­ği­miz bu ta­nı­tım fa­ali­ye­tin­de biz­le­ri teş­vik eden, des­tek­le­yen Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ho­ca­ma te­şek­kür ede­rim. Bunun ya­nın­da okul­la­rın­da biz­le­ri mi­sa­fir eden, biz­le­re bu im­kâ­nı sağ­la­yan Lise müdür, yö­ne­ti­ci ve öğ­ret­men­le­ri­ne de ay­rı­ca te­şek­kür ede­rim.” şek­lin­de ta­mam­la­dı.
Prof. Dr. Fatih İsla­moğ­lu bu ta­nı­tım ça­lış­ma­la­rı­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Tek­nik Bi­lim­ler Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu Müdür yar­dım­cı­sı Doç. Dr. Kaan Ka­ra­oğ­lu ve Çevre Ko­ru­ma Tek­no­lo­ji­le­ri Bö­lü­mü ho­ca­la­rın­dan Öğr. Gör. Esra Ha­cı­faz­lı­oğ­lu ile bir­lik­te ger­çek­leş­tir­di.
Ta­nı­tım prog­ra­mın­da Rize Borsa İstan­bul Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si, Gül­ba­har Hatun Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si, Tev­fik İleri Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si, Hasan Kemal Yar­dım­cı Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si, Ça­ye­li Ahmet Hamdi İsha­koğ­lu Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si, Pazar Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si, Pazar Ata­türk Ana­do­lu Li­se­si ve Ar­de­şen Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si olmak üzere sekiz fark­lı lise zi­ya­ret edil­di.
                

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: . . FATİH İSLAMOĞLU' TANITIM ÇALIŞMASI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °