RTEÜ Sosyal Hizmet Bölümü “Okul Sosyal Hizmeti” Paneline Ev Sahipliği Yaptı

aka­de­mis­yen­ler ve öğ­ren­ci­ler­den olu­şan geniş bir din­le­yi­ci kit­le­si­nin il­gi­si­ni çeken “Okul Sos­yal Hiz­me­ti” ko­nu­lu bir panel dü­zen­le­di.

Yerel Haberler 1.06.2023 11:03:00 0
RTEÜ Sosyal Hizmet Bölümü “Okul Sosyal Hizmeti” Paneline Ev Sahipliği Yaptı

Et­kin­lik, sos­yal hiz­met uz­man­la­rı­nın eği­tim or­tam­la­rın­da­ki ha­ya­ti ro­lü­nü tar­tış­mak üzere ala­nın pro­fes­yo­nel­le­ri­ni ve uz­man­la­rı­nı bir araya ge­tir­di.
Pa­ne­lin açı­lış ko­nuş­ma­cı­la­rın­dan Tür­ki­ye Sos­yal Hiz­met Okul­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Doç. Dr. Meh­met Kır­lı­oğ­lu, ül­ke­de­ki okul sos­yal hiz­me­ti­nin mev­cut du­ru­mu hak­kın­da bil­gi­ler verdi.
Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dü­rü İdris Al­tun­taş, okul­lar­da­ki sos­yal hiz­met hiz­met­le­ri­nin ka­li­te­si­ni ar­tır­mak için kamu ku­rum­la­rı ve aka­de­mik ku­ru­luş­lar ara­sın­da­ki iş bir­li­ği­nin öne­mi­ni vur­gu­la­dı.
RTEÜ Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ozan Sel­çuk ise, 2022 yı­lın­da ABD’de okul sos­yal hiz­met uz­man­la­rıy­la bir yıl bo­yun­ca ger­çek­leş­tir­di­ği araş­tır­ma hak­kın­da bilgi ve­re­rek, Tür­ki­ye’de okul sos­yal hiz­me­ti ile il­gi­li ge­liş­me­ler hak­kın­da de­ğer­len­dir­me yaptı.
Sel­çuk’un mo­de­ra­tör­lü­ğü­nü yap­tı­ğı panel, ko­nuş­ma­cı­la­rın okul sos­yal hiz­me­ti­nin fark­lı yön­le­ri­ne iliş­kin bakış açı­la­rı­nı sun­ma­la­rıy­la baş­la­dı.
Chi­ca­go Lo­yo­la Üni­ver­si­te­sin­den Prof. Dr. Jo­nat­han Sin­ger, Ame­ri­ka Bir­le­şik Dev­let­le­ri'nde okul sos­yal hiz­me­ti­nin 3 kat­man­lı mo­de­li­nin uy­gu­lan­ma­sı­na odak­lan­dı.
Okul sos­yal hiz­met uz­man­la­rı­nın eği­tim sis­te­mi için­de­ki öne­mi­ni vur­gu­la­ya­rak, öğ­ren­ci­le­re bü­tün­sel des­tek sağ­la­ma be­ce­ri­le­ri­nin al­tı­nı çizdi.
Ha­cet­te­pe Üni­ver­si­te­si Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ya­se­min Özkan ise okul­lar­da mey­da­na gelen akran zor­ba­lı­ğı ve şid­det gibi yı­kı­cı dav­ra­nış­la­ra ışık tuttu. Özkan, sos­yal hiz­met uz­man­la­rı­nın bu so­run­la­rı ele almak ve öğ­ren­ci­ler, ebe­veyn­ler, öğ­ret­men­ler, yö­ne­ti­ci­ler ve daha geniş top­lum­la iş bir­li­ği için­de ça­lış­mak için ge­rek­li be­ce­ri ve yet­kin­lik­le­re sahip ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.
Özkan, sos­yal hiz­met uz­man­la­rı­nın eği­tim ku­rum­la­rı için­de­ki vaz­ge­çil­mez ro­lü­nün al­tı­nı çizdi.
Konya Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğün­den Sos­yal Hiz­met Uz­ma­nı Osman Ak­ba­ba da, 2017-2020 yıl­la­rı ara­sın­da Konya'da uy­gu­la­nan bir okul sos­yal hiz­met pro­je­si­nin çık­tı­la­rı­nı pay­laş­tı.
Proje ko­or­di­na­tö­rü ola­rak Ak­ba­ba, proje sı­ra­sın­da su­nu­lan psi­ko­sos­yal des­tek hiz­met­le­ri­ni, de­ğer­len­dir­me ve mü­da­ha­le mo­del­le­ri­ni tar­tış­tı.
Ay­rı­ca ev zi­ya­ret­le­ri­nin, öğ­ren­ci­le­ri top­lum kay­nak­la­rıy­la bu­luş­tur­ma­nın ve diğer çocuk re­fa­hı prog­ram­la­rı­na eri­şi­mi ko­lay­laş­tır­ma­nın öne­mi­ni vur­gu­la­dı
Panel, soru cevap bö­lü­mü­nün ar­dın­dan sona erdi.
        

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ BASIN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °