RTEÜ Spor ve Rekreasyon Alanı Öğrencilerin Hizmetine Sunuldu

RTEÜ Spor ve Rekreasyon Alanı Öğrencilerin Hizmetine Sunuldu

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si’nin 1. etap ça­lış­ma­sı­nı ta­mam­la­ya­rak Ekim ayın­da hiz­me­te aç­tı­ğı spor ve rek­re­as­yon alanı öğ­ren­ci­le­rin hiz­me­ti­ne su­nul­du.

 RTEÜ mer­kez kam­pü­sün­de alan ye­ter­siz­li­ği se­be­biy­le ek­sik­li­ği his­se­di­len spor te­sis­le­ri ve rek­re­as­yon alanı için yapım ça­lış­ma­la­rı 2017 yı­lın­da baş­la­mış­tı.
Mer­kez kam­pü­sün kar­şı­sın­da deniz dol­du­ru­la­rak ka­za­nı­lan alan­da pro­je­len­di­ri­len "Batı Park Pro­je­si" eski rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man dö­ne­min­de baş­la­mış­tı.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı ile ortak ola­rak baş­la­tı­lan ça­lış­ma­da dolgu ya­pı­la­rak ka­zan­dı­rı­lan 134 dönüm ara­zi­de 1. etap ça­lış­ma­la­rı­nı kap­sa­yan spor sa­ha­la­rı için 2020 yı­lın­da Spor Toto Teş­ki­la­tı ile pro­to­kol im­za­lan­mış­tı.
Vo­ley­bol, bas­ket­bol, fut­bol sa­ha­la­rı ile tenis kortu, tır­man­ma du­va­rı, so­yun­ma oda­la­rı, yü­rü­yüş ve bi­sik­let par­ku­ru, ka­fe­ter­ya ve rek­re­as­yon alan­la­rın­dan olu­şan park Ekim ayın­dan iti­ba­ren öğ­ren­ci­le­re hiz­met ver­me­ye baş­la­dı. Rek­tör Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz’ın da zaman zaman ak­ti­vi­te­le­re ka­tı­la­rak öğ­ren­ci­le­re eşlik et­ti­ği RTEÜ spor ve rek­re­as­yon alanı öğ­ren­ci­le­rin bu­luş­ma nok­ta­sı ha­li­ne geldi.
‘ÖĞ­RENCİLER İSTEDİ, BİZ YAP­TIK’
RTEÜ’den ya­pı­lan açık­la­ma­da, Üni­ver­si­te­mi­ze değer kat­ma­ya devam edi­yo­ruz de­nil­di ve “RTEÜ Öğ­ren­ci­le­ri İstedi, biz yap­tık.
Sahil Dolgu Ala­nı­mız­da yep­ye­ni bir dönem baş­la­dı. Yü­rü­yüş ve bi­sik­let par­ku­ru, oyun park­la­rı, fut­bol ve vo­ley­bol sa­ha­sı, tenis kort­la­rı ve daha bir­çok ak­ti­vi­te ile dolu bir alan sizi bek­li­yor. Siz de bu ha­ri­ka im­kan­lar­dan ya­rar­la­na­rak ke­yif­li vakit ge­çi­re­bi­lir­si­niz” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.