RTEÜ Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümünün Projesine Avrupa Birliği'nden Destek

“AQU­ATEC­Hinn 4.0” isim­li proje Av­ru­pa Bir­li­ği’nden 1 mil­yon 400 bin Euro hibe al­ma­ya hak ka­zan­dı.

Güncel Haberler 18.03.2023 14:25:00 0
RTEÜ Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümünün Projesine Avrupa Birliği

 RTEÜ Su Ürün­le­ri Fa­kül­te­si Su Ürün­le­ri Ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği Bö­lü­mü or­tak­lı­ğın­da, İspan­ya’nın SGS Tec­nos ku­ru­lu­şu ko­or­di­na­tör­lü­ğün­de, “AQU­ATEC­Hinn 4.0” isim­li proje Av­ru­pa Bir­li­ği’nden 1 mil­yon 400 bin Euro hibe al­ma­ya hak ka­zan­dı.
 7 fark­lı ül­ke­den RTEÜ’nün Su Ürün­le­ri Ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği bö­lüm­le­ri­nin ve sek­tör tem­sil­ci­le­ri­nin yer al­dı­ğı proje hak­kın­da bilgi veren Su ürün­le­ri Ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği Bölüm Baş­ka­nı Prof. Dr. Şevki Kayış, su ürün­le­ri ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği­nin dün­ya­da ve ül­ke­miz­de yük­se­len tren­di­ne bağlı ola­rak, ye­tiş­miş iş gücü ih­ti­ya­cı­nın gi­de­rek art­tı­ğı­nı be­lirt­ti.
Bu hu­sus­tan yola çı­ka­rak pro­je­de yeni tek­nik­ler, sür­dü­rü­le­bi­lir su ürün­le­ri ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği ve balık sağ­lı­ğı yö­ne­ti­mi gibi ko­nu­lar­da mo­dül­ler oluş­tu­ru­la­ca­ğı­nı ifade eden Kayış, 36 aylık plan­la­nan pro­je­de oluş­tu­ru­lan yeni eği­tim mo­dül­le­rin­de içe­rik­ler üre­ti­le­ce­ği­ni ve sanal ar­tı­rıl­mış ger­çek­lik kul­la­nı­la­rak sek­tör ça­lı­şan­la­rı­na üst düzey eği­tim ve­ril­me­si­nin amaç­lan­dı­ğı­nı söy­le­di.
Kayış, 7 fark­lı iş pa­ke­ti­nin bu­lun­du­ğu pro­je­de üni­ver­si­te­mi­zin, ka­fes­ler­de balık ye­tiş­ti­ri­ci­li­ğin­de yeni tek­nik­ler, sanal ger­çek­lik ve oyun­laş­tır­ma se­nar­yo­la­rı, ka­pa­lı devre ye­tiş­ti­ri­ci­lik sis­tem­le­ri­nin yö­ne­ti­mi, ye­tiş­ti­ri­ci­lik­te robot, drone ve oto­mas­yon sis­tem kul­la­nım­la­rı gibi ko­nu­lar­da ça­lış­ma­lar yü­rü­te­ce­ği­ni be­lirt­ti.
 

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ BASIN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °