RTEÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

2022-2023 Aka­de­mik Yılı Beyaz Önlük Giyme Tö­re­ni dü­zen­len­di.

Yerel Haberler 27.09.2022 14:57:00 0
RTEÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi

    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Tıp Fa­kül­te­si ta­ra­fın­dan bi­rin­ci sınıf öğ­ren­ci­le­ri için Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda 2022-2023 Aka­de­mik Yılı Beyaz Önlük Giyme Tö­re­ni dü­zen­len­di.
    Saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı, İstik­lal Marşı’nın söy­len­me­si ve RTEÜ ta­nı­tım vi­de­osu­nun gös­te­ri­mi ile baş­la­yan prog­ram­da, Tıp Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Ömer Şa­tı­roğ­lu ve RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz bir açı­lış ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­tir­di.
    Ko­nuş­ma­sı­na öğ­ren­ci­le­ri teb­rik ede­rek baş­la­yan Tıp Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Ömer Şa­tı­roğ­lu, Tıp Fa­kül­te­si ile il­gi­li genel bir ta­nı­tım yaptı.
    Şa­tı­roğ­lu, tıp eği­ti­mi, üni­ver­si­te­miz­de tıp eği­ti­mi, tıp eği­ti­min­de ve he­kim­lik­te genel şart­lar ve iyi bir he­kim­de ol­ma­sı ge­re­ken ni­te­lik­ler­den de bah­se­de­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
    Rek­tör Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ko­nuş­ma­sı­na, “Siz­ler ta­ba­bet il­mi­ni özüm­se­miş bir kül­tü­rün mi­ras­çı­la­rı ola­rak eği­ti­mi­ni­ze ilk adı­mı­nı­zı bugün beyaz ön­lü­ğü­nü­zü gi­ye­rek atı­yor­su­nuz.” di­ye­rek baş­la­dı. Tarih boyu ata­la­rı­mı­zın kur­muş ol­du­ğu her me­de­ni­ye­tin, in­san­lık ta­ri­hi­ne ima­ret­ha­ne­le­ri, iba­det­ha­ne­le­ri, kü­tüp­ha­ne­le­ri kadar şi­fa­ha­ne­le­ri ile de damga vur­du­ğu­nu ifade eden Rek­tör Yıl­maz, bu has­ta­ne­ler­de yüz­ler­ce yıl bo­yun­ca in­san­la­ra üc­ret­siz, ka­li­te­li sağ­lık hiz­me­ti ve­ril­di­ği­ni ve genç he­kim­ler de ye­tiş­ti­ri­le­rek ku­rum­sal­laş­tı­rı­lan bu an­la­yı­şın gü­nü­mü­ze kadar ulaş­tı­rıl­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Rek­tör Yıl­maz, tıp ala­nın­da öncü olan ata­la­rı­mız­dan bah­se­de­rek, Or­ta­çağ ola­rak bi­li­nen ve ka­ran­lık çağ ola­rak ad­lan­dı­rı­lan dö­nem­ler­de me­de­ni­ye­ti­mi­zin her yö­nüy­le par­lak dö­ne­mi­ni ya­şa­dı­ğı­nı ve mo­dern dün­ya­nın te­mel­le­ri­ni inşa et­ti­ği­ni söy­le­di. Me­de­ni­ye­ti­mi­zin yeni nesil tem­sil­ci­le­ri ol­ma­ya aday öğ­ren­ci­le­re tav­si­ye­ler­de de bu­lu­nan Rek­tör Yıl­maz, “İşte böyle bir kül­tü­rün yeni nesil tem­sil­ci­le­ri ol­ma­ya aday ol­du­ğu­nuz bu günde, öz gü­ve­ni­ni­zi ar­tır­mak için ta­ri­hi­ni­zi mut­la­ka araş­tı­rın. Çünkü onlar bugün uy­gu­la­nan mo­dern tıb­bın te­mel­le­ri­ni in­san­lı­ğa sun­muş, bi­li­mi ön­ce­le­miş, insan ve hasta hak­la­rı­nı her daim gö­zet­miş­tir. Bu beyaz ön­lü­ğü gi­yer­ken as­lın­da bin­ler­ce yıl­lık sağ­lık ve kül­tür mi­ra­sı­mı­zın so­rum­lu­lu­ğu­nu da üze­ri­ni­ze al­mak­ta­sı­nız. Beyaz önlük sa­de­ce umu­dun ve şi­fa­nın ren­gi­ni değil aynı za­man­da bir bilim in­sa­nı ti­tiz­li­ğin­de mes­le­ği­ni­zi icra ede­ce­ği­ni­zin be­ya­nı­dır. Bu yüz­den­dir ki; Ra­zi­ler, İbni Si­na­lar, Ne­fis­ler adını zik­re­de­me­di­ği­miz nice büyük âlim­ler­den Aziz San­car’a kadar uza­nan sü­reç­te yal­nız­ca hekim ol­ma­ya değil aynı za­man­da ev­ren­sel an­lam­da bir bilim in­sa­nı ol­ma­ya da aday­sı­nız. Çünkü siz­ler gü­cü­nü­zü gen­le­ri­niz­de mev­cut olan mi­ra­sı­nız­dan al­mak­ta­sı­nız. İhti­ya­cı­nız olan bu öz güven de daha çok ça­lış­mak ve ba­şar­ma­ya olan inan­cı­nız ola­cak­tır. He­pi­ni­ze bu kut­sal sü­reç­te ba­şa­rı­lar diler her daim ya­nı­nız­da ola­ca­ğı­mı­zı beyan etmek is­te­rim.” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı. Açı­lış ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan öğ­ren­ci­le­re ön­lük­le­ri­ni Rek­tör Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, Tıp Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Ömer Şa­tı­roğ­lu ve aka­de­mis­yen­ler giy­dir­di. Tören, günün anı­sı­na çe­ki­len toplu fo­toğ­raf ile sona erdi.
      

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °