RTEÜ 'Toplumsal Etki' Kategorisinde Dünyanın En İyi 250 Üniversitesi Arasına Girdi

son yıl­lar­da or­ta­ya koy­du­ğu ba­şa­rı­la­ra bir ye­ni­si­ni daha ek­le­di.

Güncel Haberler 22.04.2022 11:39:00 0
RTEÜ

    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, yük­se­köğ­re­tim ku­rum­la­rı­nın bi­lim­sel, eko­no­mik ve sos­yal özel­lik­le­ri­ni yan­sıt­mak üzere ya­yın­la­nan ulus­la­ra­ra­sı üni­ver­si­te sı­ra­la­ma lis­te­le­rin­de son yıl­lar­da or­ta­ya koy­du­ğu ba­şa­rı­la­ra bir ye­ni­si­ni daha ek­le­di.
    Üni­ver­si­te­le­rin araş­tır­ma, eği­tim-öğ­re­tim ve top­lu­ma hiz­met­ten olu­şan temel gö­rev­le­ri­ni, araş­tır­ma per­for­man­sı, ino­vas­yon çık­tı­la­rı gibi bir­çok per­for­mans gös­ter­ge­si ile çe­şit­li ka­te­go­ri­ler­de de­ğer­len­di­ren İspan­ya mer­kez­li ulus­la­ra­ra­sı sı­ra­la­ma ku­ru­luş­la­rı ara­sın­da yer alan SCI­ma­go Ku­rum­lar Sı­ra­la­ma­sı (SCI­ma­go Ins­ti­tu­ti­ons Ran­kings) 2022 yılı üni­ver­si­te sı­ra­la­ma so­nuç­la­rı­nı açık­la­dı.
    Sı­ra­la­ma so­nuç­la­rı­na göre Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Far­ma­ko­lo­ji, Tok­si­ko­lo­ji ve Far­ma­sö­tik ile Bi­yo­kim­ya, Mo­le­kü­ler Bi­yo­lo­ji ve Ge­ne­tik alan­la­rın­da üstün bir ba­şa­rı­ya imza ata­rak Tür­ki­ye’nin en iyi 6. üni­ver­si­te­si oldu. Ay­rı­ca RTEÜ, per­for­mans gös­ter­ge­le­rin­den biri olan ‘top­lum­sal etki’ ka­te­go­ri­sin­de de dün­ya­nın en iyi 246. üni­ver­si­te­si olma ba­şa­rı­sı­nı gös­ter­di.
    Dünya ça­pın­da top­lam 4.364 yük­se­köğ­re­tim ku­ru­mu­nun de­ğer­len­di­ril­di­ği sı­ra­la­ma­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, Diş He­kim­li­ği, Far­ma­ko­lo­ji, Tok­si­ko­lo­ji ve Far­ma­sö­tik, Çevre Bi­lim­le­ri, Mü­hen­dis­lik, Ener­ji ile Yer ve Ge­ze­gen Bi­lim­le­ri alan­la­rın­da dün­ya­nın en iyi 500 üni­ver­si­te­si ara­sın­da yer aldı. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si bu yıl ki ba­şa­rı­sı ile bir ön­ce­ki yıla göre beş yeni konu ala­nın­da daha ilk 500’e gir­miş oldu.
    Araş­tır­ma, ye­ni­lik ve top­lum­sal etki fak­tör­le­ri­nin üç temel puan gös­ter­ge­si ve on yedi alt gös­ter­ge ka­te­go­ri­si ola­rak kul­la­nıl­dı­ğı SCI­ma­go Üni­ver­si­te­ler Sı­ra­la­ma­sın­da 2022 yı­lın­da Tür­ki­ye’den top­lam 132 üni­ver­si­te yer aldı.Sı­ra­la­ma­ya gi­re­bi­len Türk üni­ver­si­te­le­ri ara­sın­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si top­lum­sal etki ka­te­go­ri­sin­de; Tür­ki­ye’de 22, dün­ya­da 246, ye­ni­lik ka­te­go­ri­sin­de; Tür­ki­ye’de 23, dün­ya­da 415, genel ka­te­go­ri­de ise; Tür­ki­ye’de 44. dün­ya­da 717. sı­ra­da yer aldı.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °