RTEÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KÜLTÜREL BULUŞMA GÜNLERİ RENKLİ GEÇTİ

RTEÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KÜLTÜREL BULUŞMA GÜNLERİ RENKLİ GEÇTİ

Rize Genç­lik Mer­ke­zi­nin or­tak­la­şa dü­zen­le­miş ol­du­ğu, “RTEÜ’de Kül­tü­rel Bu­luş­ma Gün­le­ri” ismi adı al­tın­da­ki et­kin­lik­ler­de renk­li gö­rün­tü­ler or­ta­ya çıktı.

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ulus­la­ra­ra­sı Öğ­ren­ci Ko­or­di­na­tör­lü­ğü ile Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı, Rize Genç­lik Mer­ke­zi­nin or­tak­la­şa dü­zen­le­miş ol­du­ğu, “RTEÜ’de Kül­tü­rel Bu­luş­ma Gün­le­ri” ismi adı al­tın­da­ki et­kin­lik­ler­de renk­li gö­rün­tü­ler or­ta­ya çıktı. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de öğ­re­nim gören Türk­men öğ­ren­ci­le­ri ile ger­çek­le­şen "Tür­ki­ye Türk­me­nis­tan Kül­tür Bu­luş­ma­sı" prog­ra­mı­na Türk­me­nis­tan'ın Si­ne­viz­yon­lu ta­nı­tı­mı, Rize Ulus­la­ra­ra­sı Öğ­ren­ci Der­ne­ği Baş­ka­nı Hü­se­yin Kan­bur’un mo­de­ra­tö­lü­ğün­de ger­çek­le­şen ve Araş­tır­ma­cı - Yazar Dr. Resul Şahsi ile Türk­me­nis­tan'ın ta­ri­hi ve Kül­tü­rü ile il­gi­li söy­le­şi ya­pıl­dı.
Prog­ra­mın ar­dın­da Resim ser­gi­si ile bir­lik­te Türk­me­nis­tan'a özgü lez­zet­le­ri­nin yer al­dı­ğı Türk­men Pi­la­vı, Türk­men Man­tı­sı, Türk­men ay­ra­nı ve Samsa Bö­re­ği yoğun ka­tı­lım­la iş­ti­rak eden mi­sa­fir­le­re ikram edil­di. Yerli öğ­ren­ci­le­rin yanı sıra çe­şit­li ül­ke­ler­den, RTEÜ öğ­re­nim gören Ulus­la­ra­ra­sı Öğ­ren­ci­le­rin­de iz­le­yi­ci ol­du­ğu prog­ram­da Türk­me­nis­tan’ın kül­tü­rü ve gü­zel­lik­le­ri, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de renk­li gö­rün­tü­le­re sahne oldu.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI