RTEÜ'de 16. Yıl Mezuniyet Coşkusu

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) 2021-2022 Aka­de­mik Yılı Me­zu­ni­yet Tö­re­ni Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 30.06.2022 10:01:00 0
RTEÜ

    Tören, saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Marşı’nın söy­len­me­si ile baş­la­dı.
    Yoğun prog­ram­la­rın­dan do­la­yı tö­re­ne ka­tı­la­ma­yan Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın telg­raf me­sa­jı­nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan Üni­ver­si­te­mi­zin ta­nı­tım filmi gös­te­ri­mi ya­pıl­dı.
    Ta­nı­tım fil­mi­nin ar­dın­dan RTEÜ Halk Dans­la­rı Top­lu­lu­ğu Halk Oyun­la­rı gös­te­ri­si ger­çek­leş­tir­di.
    RTEÜ 2021-2022 Aka­de­mik Yılı dönem bi­rin­ci­si Eği­tim Fa­kül­te­si Reh­ber­lik ve Psi­ko­lo­jik Da­nış­man­lık Bö­lü­mü öğ­ren­ci­si Rü­mey­sa Elif Kulaç mezun öğ­ren­ci­ler adına ko­nuş­ma­sı­nı yaptı.
    Tö­ren­de, Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin açı­lış ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­tir­di.
    Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin ko­nuş­ma­sı­na RTEÜ’nün 2021-2022 Aka­de­mik Yılı Me­zu­ni­yet Tö­re­ni’ne ka­tı­lan­la­rı se­lam­la­ya­rak baş­la­dı.
    Henüz on altı yıl­lık bir üni­ver­si­te ol­ma­sı­na rağ­men araş­tır­ma ve ge­liş­tir­me, ür-ge, ni­te­lik­li aka­de­mik kadro, ka­li­te, ak­re­di­tas­yon, ku­rum­sal­laş­ma ve ulus­la­ra­ra­sı­laş­ma gibi bir­çok alan­da ken­di­ni is­pat­la­dı­ğı­nı ifade eden Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin RTEÜ’nün her geçen yıl, özel­lik­le bi­lim­sel yayın, proje, pa­tent, ar-ge, ür-ge, top­lum­sal katkı, ka­li­te ve ak­re­di­tas­yon sü­reç­le­rin­de, sü­rek­li yük­se­len bir gra­fik or­ta­ya koy­du­ğu­nu be­lir­te­rek sa­yı­lar­la Üni­ver­si­te­mi­zi an­lat­tı:
    “Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si 15 fa­kül­te, 3 yük­se­ko­kul, 6 mes­lek yük­se­ko­ku­lu, 1 ens­ti­tü­sü, 18 araş­tır­ma ve uy­gu­la­ma mer­ke­zi ve 149 dip­lo­ma prog­ra­mı ile 592 öğ­re­tim üyesi, 1284 öğ­re­tim ele­ma­nı ve 834 idari per­so­ne­li ile 549’u ulus­la­ra­ra­sı olmak üzere, 17.500 öğ­ren­ci­si ve 81 ili­miz­den öğ­ren­ci­siy­le, kısa za­man­da büyük ba­şa­rı­lar elde etmiş, yeni nesil bir dev­let üni­ver­si­te­si ola­rak, ül­ke­miz­de ve dün­ya­da, önem­li üni­ver­si­te­ler ara­sın­da ye­ri­ni al­mış­tır.”
    Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da RTEÜ’nün yü­rüt­müş ol­du­ğu po­li­ti­ka­lar ve or­ta­ya koy­du­ğu ba­şa­rı ve per­for­mans ile ulu­sal ve ulus­la­ra­ra­sı de­ğer­len­dir­me ku­ru­luş­la­rı ta­ra­fın­dan ya­pı­lan de­ğer­len­dir­me­ler­de, dün­ya­nın en iyi üni­ver­si­te­le­ri lis­te­si­ne gir­di


­ği­ni ve bu ye­ri­ni sabit hale ge­tir­di­ği­ni be­lir­te­rek, “ Yine TÜBA, TÜBİTAK, URAP ve we­bo­met­riks gibi bir­çok ku­ru­lu­şun, kendi alan­la­rı ile il­gi­li ya­yım­la­dık­la­rı ra­por­lar­da da, Üni­ver­si­te­mi­zin gel­miş ol­du­ğu nokta net bir şe­kil­de gö­rün­mek­te­dir.” dedi.
    2021-2022 Aka­de­mik yı­lın­da RTEÜ’den mezun olan öğ­ren­ci­le­re bun­dan son­ra­ki ya­şam­la­rın­da sağ­lık ve ba­şa­rı dolu bir hayat di­le­ye­rek tav­si­ye­ler­de bu­lu­nan Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin, “ İsmini Üni­ver­si­te­mi­ze ba­ğış­la­yan ve her daim des­te­ği­ni esir­ge­me­yen Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız başta olmak üzere Üni­ver­si­te­miz Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­ka­nı Sayın Nus­ret Bay­rak­tar’a ve mü­te­vel­li he­ye­ti üye­le­ri­mi­ze, Üni­ver­si­te­mi­zin bu ba­şa­rı­la­rı­nın elde edil­me­sin­de özel­lik­le son 9 yılda çok büyük kat­kı­la­rı olan ön­ce­ki Rek­tö­rü­müz ve yeni YÖK Ku­ru­lu Üyesi Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’a ve diğer rek­tör­le­ri­mi­ze, bütün aka­de­mik ve idari per­so­ne­li­mi­ze ve emeği geçen her­ke­se, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si aile­si adına, şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı. Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin’in ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ve Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı pro­to­kol ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­tir­di.
    Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan RTEÜ’yü bi­rin­ci­lik­le bi­ti­ren Eği­tim Fa­kül­te­si Reh­ber­lik ve Psi­ko­lo­jik Da­nış­man­lık Bö­lü­mü öğ­ren­ci­si Rü­mey­sa Elif Kulaç’a, Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı ve Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin he­di­ye tak­dim etti ve RTEÜ öğ­ren­ci­si ba­şa­rı­sı­nın gös­ter­ge­si olan me­zu­ni­yet kü­tü­ğü­ne is­mi­ni çaktı. RTEÜ’yü ikin­ci­lik­le bi­ti­ren Eği­tim Fa­kül­te­si Reh­ber­lik ve Psi­ko­lo­jik Da­nış­man­lık Bö­lü­mü Öğ­ren­ci­si Eda Çakır’a Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ve üçün­cü­lük­le bi­ti­ren Ar­de­şen Tu­rizm Fa­kül­te­si Tu­rizm İşlet­me­ci­li­ği Bö­lü­mü Öğ­ren­ci­si Aysun Gen­ca­loğ­lu’na RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Genel Sek­re­te­ri Av. Harun Mer­toğ­lu ve Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin ta­ra­fın­dan he­di­ye­le­ri tak­dim edil­di.
    Fa­kül­te ve yük­se­ko­kul ba­zın­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­le­re pro­to­kol üye­le­ri ta­ra­fın­dan RTEÜ Ge­liş­tir­me Vak­fı­nın kat­kı­la­rıy­la alı­nan ödül­le­rin tak­dim edil­di­ği tö­ren­de gurur ve he­ye­can bir arada ya­şan­dı. Öğ­ren­ci­ler me­zu­ni­yet­le­ri­ni kep­le­ri­ni ha­va­ya fır­la­ta­rak kut­la­dı.
    Tö­re­ne, Rize Vali Ve­ki­li Gül­ha­ni Ozan Sarı, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Rize İdare Mah­ke­me­si Baş­ka­nı Ergün Co­du­roğ­lu, RTEÜ Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Genel Sek­re­te­ri Avu­kat Harun Mer­toğ­lu, Rize İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, Rize İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Jan­dar­ma Albay Hakan De­de­ba­ğı, Rize İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, Tür­ki­ye İnsan Hak­la­rı ve Eşit­lik Ku­ru­mu 2. Baş­ka­nı Ali­şan Tir­ya­ki, il mü­dür­le­ri, STK tem­sil­ci­le­ri, RTEÜ yö­ne­ti­ci­le­ri, de­kan­lar, aka­de­mik ve idari per­so­nel, ve­li­ler, öğ­ren­ci­ler ve çok sa­yı­da basın men­su­bu ka­tıl­dı.
                 

Haber-Foto: RTEÜ Basın


Anahtar Kelimeler: ' . Mezuniyet Coşkusu
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °