RTEÜ'de Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de (RTEÜ) Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Ku­ru­lu (YÖKAK) Ku­rum­sal Ak­re­di­tas­yon Bel­ge­si Tak­dim Tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 15.06.2022 10:12:00 0
RTEÜ

    Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu’ndaki prog­ram saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Marşı’nın söy­len­me­si ile baş­la­dı.

    RTEÜ Halk Dans­la­rı Top­lu­lu­ğu’nun gös­te­ri­si­nin ar­dın­dan, pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı ya­pıl­dı.
    Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin ko­nuş­ma­sın­da, RTEÜ’nün 2006 yı­lın­da ku­rul­muş ol­ma­sı­na rağ­men, geçen bu kısa süre içe­ri­sin­de her alan­da önem­li ba­şa­rı­lar elde et­ti­ği­ni ifade ede­rek, “Bu ba­şa­rı­lar­dan biri de, ka­li­te ve ak­re­di­tas­yon sü­reç­le­rin­de Üni­ver­si­te­mi­zin bugün gel­miş ol­du­ğu nok­ta­dır.” dedi.
    Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin, RTEÜ’nün ka­li­te ve ak­re­di­tas­yon sü­re­ci­ni an­la­ta­rak, “Bu an­lam­da bugün bu­ra­da, Ku­rum­sal Ak­re­di­tas­yon Bel­ge­si’ni Üni­ver­si­te­mi­ze tevdi etmek üzere bu­lu­nan, Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Ku­ru­lu Baş­ka­nı Sayın Prof. Dr. Muh­sin Kar’a ve yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­ne, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si aile­si adına te­şek­kür­le­ri­mi­zi su­nu­yo­rum. Ay­rı­ca, Üni­ver­si­te­mi­zin her alan­da ol­du­ğu gibi, ka­li­te ve ak­re­di­tas­yon sü­reç­le­rin­de de büyük ba­şa­rı­lar elde et­me­sin­de, biz­le­re li­der­lik yapan ve her türlü des­te­ği veren, Rek­tö­rü­müz ve Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu­nun yeni üyesi, Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’a, hiç­bir kar­şı­lık bek­le­mek­si­zin, fe­da­kâr­ca ça­lı­şan, başta ka­li­te ko­mis­yo­nu üye­le­ri­miz olmak üzere, ISO 9001 ve 10002 ça­lış­ma grup­la­rı­mı­za, birim amir­le­ri­mi­ze, birim ka­li­te tem­sil­ci­le­ri­mi­ze, emeği geçen bütün aka­de­mik ve idari per­so­ne­li­mi­ze te­şek­kür edi­yor, şük­ran­la­rı­mı­zı su­nu­yo­rum.” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
    Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Ku­ru­lu Baş­ka­nı Prof. Dr. Muh­sin Kar, “Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Ku­ru­lu­nun 2017 yılı Ku­rum­sal Dış De­ğer­len­dir­me Prog­ra­mı­na gö­nül­lü ola­rak ka­tı­lan, 2020 yı­lın­da iz­le­me prog­ra­mı­na alı­nan ve 2021 yı­lın­da ise Ku­rum­sal Ak­re­di­tas­yon Prog­ra­mı­na gö­nül­lü ola­rak dahil olan ve dış de­ğer­len­dir­me sü­re­ci­ni ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de ta­mam­la­ya­rak Ku­rum­sal Ak­re­di­tas­yon al­ma­ya hak ka­za­nan Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin ba­şa­rı­la­rı­nı taç­lan­dı­ran Ku­rum­sal Ak­re­di­tas­yon Bel­ge­si­ni tak­dim tö­re­nin­de­yiz. Üni­ver­si­te­mi­ze ha­yır­lı olsun.” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­dı.
    Prof. Dr. Kar, Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Gü­ven­ce­si hak­kın­da da bilgi ve­re­rek, “ Ka­li­te gü­ven­ce­si üni­ver­si­te­le­ri­mi­zin hesap ve­re­bi­lir­lik, açık­lık ve sü­rek­li iyi­leş­me an­la­yı­şı içe­rin­de temel fonk­si­yon­la­rı olan eği­tim-öğ­re­tim, araş­tır­ma-ge­liş­tir­me ve top­lum­sal katkı fa­ali­yet­le­ri­ni pay­daş­la­rın bek­len­ti­le­ri­ne ve amaca uygun bir şe­kil­de ye­ri­ne ge­ti­re­bil­me­le­ri için ka­mu­oyu­na ver­dik­le­ri gü­ven­ce­nin sağ­lan­ma­sı­dır.
    Ka­li­te gü­ven­ce­si, üni­ver­si­te­le­ri­mi­zin ulus­la­ra­ra­sı gö­rü­nür­lü­ğü­nü ar­tır­mak, me­zun­la­rı­mı­zın is­tih­dam edi­le­bi­lir­lik­le­ri­ne des­tek ver­mek açı­sın­dan oluk­ça önem­li­dir.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Yük­se­köğ­re­tim ku­rum­la­rı­na, ül­ke­mi­zin önün­de­ki fır­sat­la­rı daha iyi de­ğer­len­di­re­bil­me­si, ik­ti­sa­di kal­kın­ma­sı­na daha ni­te­lik­li katkı ve­re­bil­me­si ve olası risk­le­ri ve teh­dit­le­ri mi­ni­mi­ze etmek için büyük görev ve so­rum­lu­luk düş­tü­ğü­nü be­lir­ten Prof. Dr. Kar, “Üni­ver­si­te­le­ri­mi­zin kü­re­sel, ulu­sal ve böl­ge­sel eği­lim­le­ri ön­ce­den gör­me­si, eği­lim­ler­de­ki de­ği­şi­min sağ­la­dı­ğı fır­sat­la­rı gö­re­rek de­ği­şi­mi yö­net­me­si, ger­çek ha­yat­ta­ki de­ği­şi­me pa­ra­lel ola­rak pay­daş bek­len­ti­le­ri­ni dik­ka­te al­ma­sı, me­zun­la­rın ye­ter­li­lik­le­rin­den emin olun­ma­sı ve bun­la­rın sü­rek­li­li­ği­ni sağ­la­ma­sı, sü­rek­li ola­rak ye­ni­len­me­si ve ge­le­ce­ği ya­ka­la­ma­sı ancak saat ola­rak iş­le­yen ve ku­rum­sal­laş­mış bir ka­li­te gü­ven­ce­si ile müm­kün­dür.” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
    Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Ku­ru­lu Baş­ka­nı Prof. Dr. Muh­sin Kar, RTEÜ Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin ile RTEÜ eski Rek­tö­rü-YÖK Üyesi Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’a Ku­rum­sal Ak­re­di­tas­yon Bel­ge­si’ni tak­dim etti.
    Prog­ra­mın so­nun­da YÖKAK Baş­ka­nı­na günün anı­sı­na pla­ket tak­di­mi ger­çek­leş­ti­ril­di.
    Tö­re­ne, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Meh­met Pat­lak, RTEÜ eski Rek­tö­rü-YÖK Üyesi Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, YÖK De­net­le­me Ku­ru­lu Baş­ka­nı Prof. Dr. Ali Cen­giz Kö­se­oğ­lu, YÖK Ka­li­te Ku­ru­lu Baş­ka­nı Prof. Dr. Muh­sin Kar, RTEÜ Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin, İl yö­ne­ti­ci­le­ri, üni­ver­si­te yö­ne­ti­ci­le­ri, aka­de­mik ve idari per­so­nel ka­tıl­dı.
      

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ Basın


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °