RTEÜ'DE LİMAN YENGECİNDEN DOĞAL GIDA KAPLAMASI YAPILACAK

proje ile liman yen­ge­ci­nin gıda sek­tö­rün­de kul­la­nı­la­bi­lir po­tan­si­yel bir ürüne dö­nüş­tü­rül­me­si he­def­le­ni­yor.

Güncel Haberler 12.07.2023 09:12:00 0
RTEÜ

 Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, Su Ürün­le­ri Fa­kül­te­si Su Ürün­le­ri Av­la­ma ve İşleme Tek­no­lo­ji­si Bö­lü­mü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe De­mir­baş yü­rü­tü­cü­lü­ğün­de­ki, “Liman Yen­ge­cin­den (Li­ocar­ci­nus De­pu­ra­tor) Elde Edi­len Ki­to­san ile An­ti­mik­ro­bi­yal Na­no­film­le­rin Sen­tez­len­me­si ve Gıda Üze­rin­de Mig­ras­yo­nu­nun Araş­tı­rıl­ma­sı” baş­lık­lı proje ile liman yen­ge­ci­nin gıda sek­tö­rün­de kul­la­nı­la­bi­lir po­tan­si­yel bir ürüne dö­nüş­tü­rül­me­si he­def­le­ni­yor.
 TÜBİTAK 122O­920 kodlu proje so­nu­cun­da, hiç­bir eko­no­mik kat­kı­sı ol­ma­yan liman yen­ge­cin­den doğal bir gıda kap­la­ma ma­ter­ya­li elde edi­lecek.
Söz ko­nu­su kap­la­ma­nın, gıda sek­tö­rün­de kul­la­nı­la­bi­lir po­tan­si­yel bir ürüne dö­nüş­tü­rül­me­si ve böy­le­ce gıda sek­tö­rü­ne yeni ve fonk­si­yo­nel bir kap­la­ma ma­ter­ya­li ola­rak ka­zan­dı­rıl­ma­sı amaç­la­nı­yor. Ay­rı­ca üre­ti­lecek bu fonk­si­yo­nel an­ti­mik­ro­bi­yal na­no­film­le­rin gı­da­la­rın raf öm­rü­nü art­tır­ma­sıy­la gıda is­ra­fı­nı azalt­ma­ya katkı sağ­la­ya­ca­ğı ön­gö­rü­lü­yor.
  

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °