RTEÜ'de Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi Gerçekleştirildi

RTEÜ

RTEÜ Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si ta­ra­fın­dan 05-07 Mayıs 2023 ta­rih­le­ri ara­sın­da Ulus­la­ra­ra­sı Diş He­kim­li­ği Kong­re­si ger­çek­leş­ti­ril­di.

 Ra­ma­da Otel’de ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ram saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Marşı’nın söy­len­me­si ile baş­la­dı.
Rize ta­nı­tım filmi, Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si ta­nı­tım filmi gös­te­ri­mi ve Rize Be­le­di­ye­si Halk Oyun­la­rı Ekibi’nin gös­te­ri­si­nin ar­dın­dan Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Zey­nep Yeşil ve Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz açı­lış ko­nuş­ma­sı yaptı.
Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Zey­nep Yeşil, Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si­nin yap­mış ol­du­ğu bi­lim­sel ça­lış­ma­lar­dan kı­sa­ca söz ede­rek kong­re­nin ger­çek­leş­me­si­ne kat­kı­da bu­lu­nan­la­ra te­şek­kür etti.
RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz ise, kong­re­le­rin bil­gi­nin pay­la­şıl­dı­ğı, gün­cel­len­di­ği özel top­lan­tı­lar ol­du­ğu­nu ifade ede­rek, bu tür top­lan­tı­lar­da bir araya gel­me­nin ya­pı­lan ça­lış­ma­la­rı daha üst ba­sa­ma­ğa ta­şı­mak adına fır­sat ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.
Açı­lış ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan or­ga­ni­zas­yo­na katkı sağ­la­yan spon­sor­la­ra pla­ket tak­dim edil­di.
Fark­lı konu ve ko­nuş­ma­cı­la­rın söz al­dı­ğı otu­rum­lar­da aka­de­mis­yen­ler, “Diş He­kim­li­ğin­de Hor­la­ma, Uyku Ap­ne­si ve Bruk­sizm­le Etkin Mü­ca­de­le Nasıl Ya­pı­lır?
So­lu­num (Ha­va-Yo­lu) Pros­to­don­ti­sin­de Tanı ve Te­da­vi Kı­la­vu­zu, Api­kal Cer­ra­hi”, “An­te­ri­or Di­rekt Kom­po­zit Res­to­ras­yon­lar­da Gün­cel Yak­la­şım­lar”, “Den­tal Fo­toğ­raf­çı­lık”, “Diş He­kim­li­ğin­de Hip­no­te­ra­pi”, “Di­ji­tal­le­şen Dün­ya­mız­da Den­tal Cad/Cam Uy­gu­la­ma­la­rı­nın Yeri ve Önemi”, “Diş He­kim­li­ğin­de Ka­li­te ve Ak­re­di­tas­yon”, “Adli Diş He­kim­li­ği”, “Oral Ka­vi­te Kan­ser­le­ri, Os­se­oden­si­fi­kas­yon: İmp­lant Cer­ra­hi­sin­de Bir Pa­ra­dig­ma De­ği­şi­mi”, “Kök Kanal Te­da­vi­si Tek­ra­rı: Nasıl Ya­pa­rım?”, “İmp­lant Çev­re­si Yu­mu­şak Doku Uy­gu­la­ma­la­rı”, “Por­se­len Res­to­ras­yon­lar­da Renk Uyu­mu­nu Neler Et­ki­ler?”, “Or­to­don­tik Te­da­vi­ler­de Şef­faf Dev­rim”, “Por­se­len La­mi­na Ve­ne­er­ler”, “'Kay­gı­sız' Çocuk Diş He­kim­li­ği: En­gel­ler ve Çö­züm­ler”, “Yüz Cer­ra­hi­sin­de Ki­şi­ye Özel Re­konst­ruk­si­yon ve Kök Hücre / Hücre Te­da­vi­le­ri”, “Vida Tu­tu­cu­lu İmp­lant Des­tek­li Pro­tez­le­rin Ter­cih Kri­ter­le­ri, Avan­taj­la­rı ve Güç­lük­le­ri”, “Sağ­lık Ala­nın­da Proje Ya­zı­mı ve Fon Kay­nak­la­rı”, “Mak­sil­lo Fa­si­yal Cer­ra­hi­de Gün­cel Uy­gu­la­ma­lar”, “La­bo­ra­tu­var­dan Ma­ka­le­ye: Bul­gu­la­rın Yol­cu­lu­ğu”, “The Fu­tu­re Of Den­tıstry, New Chal­lan­ges, New Dı­rec­tı­ons”, “Temel Yaşam Des­te­ği”, “Pe­ri­imp­lan­ter Plas­tik Cer­ra­hi: Küçük Do­ku­nuş­lar, Büyük Fay­da­lar”, “Sağ­lık­ta Yapay Zeka ve Blok Zin­cir: Ge­lecek Ne Bek­li­yor?” baş­lık­lı su­num­la­rı­nı ger­çek­leş­tir­di­ler.
Ül­ke­mi­zin çe­şit­li üni­ver­si­te­le­rin­den yak­la­şık 400 ka­tı­lım­cı­nın yer al­dı­ğı kong­re­de, bi­lim­sel prog­ra­mın ar­dın­dan sos­yal prog­ram çer­çe­ve­sin­de ili­mi­zin ta­ri­hi ve tu­ris­tik me­kân­la­rı ge­zil­di.
Kong­re­nin açı­lış prog­ra­mı­na, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Mü­te­vel­li Heyet Baş­ka­nı Nus­ret Bay­rak­tar, RTEÜ Rek­tör Yar­dım­cı­sı Prof. Dr. Nebi Gümüş, RTEÜ Genel Sek­re­te­ri Adnan Er, il pro­to­ko­lü, aka­de­mik ve idari per­so­nel ka­tıl­dı.
              

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ BASIN