RTEÜ'den Bir Patent Tescili Daha!

RTEÜ

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si son yıl­lar­da gös­ter­miş ol­du­ğu pa­tent ba­şa­rı­la­rı­na bir ye­ni­si­ni daha ek­le­di.

    Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si Kli­nik Bi­lim­ler Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Na­zi­fe Begüm Karan ve Çiğ­dem Köşe ta­ra­fın­dan ge­liş­ti­ri­len “Kemik Ya­ra­la­rı İçin Bir For­mü­las­yon” baş­lık­lı buluş baş­vu­ru­su Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mun­dan pa­tent tes­ci­li aldı.
    Öğ­re­tim üyesi ta­ra­fın­dan ge­liş­ti­ri­len bu buluş; Ni­gel­la Sa­ti­va ve Equ­ise­tum Ar­ven­se bit­ki­le­ri­nin ekst­rakt­la­rı­nı içe­ren bir ka­rı­şım ve bu ka­rı­şı­mın kemik doku ve yu­mu­şak doku yara/de­fekt te­da­vi­sin­de, özel­lik­le iyi­leş­me­yi hız­lan­dır­mak ama­cıy­la kul­la­nı­mı ile il­gi­li­dir.
    Söz ko­nu­su ka­rı­şım; yağ for­mun­da Ni­gel­la Sa­ti­va ekst­rak­tı ve jel for­mun­da Equ­ise­tum Ar­ven­se ekst­rak­tı içer­mek­te­dir. Bu bit­ki­sel ka­rı­şım ile söz ko­nu­su bitki ekst­rakt­la­rı­nın tek ba­şı­na sağ­la­dı­ğı te­da­vi sü­reç­le­rin­den çok daha kısa bir sü­re­de kemik do­ku­la­rın­da iyi­leş­me sağ­lan­mak­ta­dır. Buluş, kemik iyi­leş­me sü­re­ci­ni kı­salt­ma­yı amaç­la­yan tüm branş­lar­da uy­gu­la­na­bi­le­ce­ği gibi; özel­lik­le ağız diş ve çene cer­ra­hi­si­ni il­gi­len­di­ren bir konu olan imp­lant cer­ra­hi­si ön­ce­si kemik ek­sik­lik­le­ri ve diğer kemik ya­pı­mı­nı hız­lan­dır­ma­ya ih­ti­yaç du­yu­lan tüm cer­ra­hi iş­lem­ler­de, kemik ek­sik­lik­le­rin­de, iyi­leş­me sü­re­ci­ni hız­lan­dır­mak için kul­la­nıl­mak­ta­dır denildi.
          

Haber Merkezi