Tarih: 23.06.2022 09:11

RTEÜ'den Rektör Karaman'a Veda Yemeği

Facebook Twitter Linked-in

    Kül­tür Park’ta ter­tip edi­len prog­ram pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı ile baş­la­dı. RTEÜ Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin ko­nuş­ma­sı­na, “Bu akşam, 9 yıl­dır üni­ver­si­te­mi­zi ba­şa­rı ile yö­ne­ten, Sayın Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’ın Üni­ver­si­te­miz­de­ki gö­re­vin­den ay­rı­la­rak, Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu Üyesi ola­rak gö­re­ve baş­la­ma­sı ne­de­ni ile bir araya gel­miş bu­lu­nu­yo­ruz. Biz­ler bugün bu­ra­da, bir veda için değil, vefa için bir ara­da­yız. Çünkü biz­ler iliş­ki­le­ri­mi­zi veda üze­ri­ne değil, vefa üze­ri­ne kur­gu­la­dık.” ifa­de­le­ri­ni kul­la­na­rak baş­la­dı.
    Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’ın, 28 yıl­dır Rize’de ve Üni­ver­si­te­miz­de tüm sa­mi­mi­ye­ti, gay­re­ti ve öz­ve­ri­si ile görev yap­tı­ğı­nı be­lir­ten Rek­tör Ve­ki­li Bil­gin, “2007 yı­lın­dan bu yana ta­nış­tı­ğım ho­ca­mız ile uzun bir yol ar­ka­daş­lı­ğı yap­tık. Son ola­rak, uzun za­man­dan be­ri­dir Rek­tör Yar­dım­cı­lı­ğı gö­re­vi­ni yü­rüt­mek­te idim. Bu yol ar­ka­daş­lı­ğı biz­le­re büyük bir tec­rü­be, değer ve bir o kadar da yap­tı­ğı­mız işin mut­lu­lu­ğu ola­rak döndü. Üni­ver­si­te­mi­zin ge­li­şim öy­kü­sün­de, çok önem­li bir ta­ri­hi dö­nü­şü­mü bir­lik­te ya­şa­dık.” dedi.
    Ku­rum­la­rın ba­şa­rı­la­rı­nın ortak bi­linç­le ha­re­ket et­mek­ten geç­ti­ği­ni ha­tır­la­tan Prof. Dr. Bil­gin, Rek­tör Prof. Dr. Ka­ra­man’ın gö­re­vi sü­re­cin­de, tüm üni­ver­si­te ça­lı­şan­la­rı­nı ortak pay­da­da bu­luş­tur­ma ba­şa­rı­sı­na imza at­tı­ğı­nı söy­le­di.
    Cum­hur­baş­ka­nı Baş­da­nış­ma­nı- RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­kan­ve­ki­li Fahri Ka­sır­ga ise, “Adına ister veda deyin ister vefa deyin bütün ay­rı­lık­lar hü­zün­lü­dür ama biz ho­ca­mız­la ay­rıl­mı­yo­ruz. Ho­ca­mız­la yak­la­şık 9 yıl­dır çok yakın mesai ar­ka­daş­lı­ğım oldu. Ho­ca­mız iyi ni­yet­li, dü­rüst, gü­ve­ni­lir, dost, ça­lış­kan bir in­san­dır. Başta Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız olma üzere dev­le­ti­mi­zin büyük kat­kı­sıy­la, bu­ra­da­ki bütün de­ğer­li in­san­la­rın, bilim in­san­la­rı­nın, sayın va­li­mi­zin, be­le­di­ye baş­ka­nı­mı­zın kat­kı­sıy­la Üni­ver­si­te­miz adına he­pi­mi­zi gu­rur­lan­dı­ra­cak şey­ler ya­pıl­dı­ğı­nı her­kes bi­li­yor. Ho­ca­mı­za yeni gö­re­vin­de ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum, aile­siy­le sağ­lık­lı, mutlu, hu­zur­lu gün­ler di­li­yo­rum.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Ar­dın­dan Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin bir ko­nuş­ma yaptı. Metin, eski Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Ka­ra­man ile 27 yıl­dır sür­dür­dük­le­ri dost­luk­la­rı­nı an­la­ta­rak, “Hü­se­yin ho­ca­mız asis­tan­lı­ğın­da, dok­to­ra­sın­da, do­çent­li­ğin­de, pro­fe­sör­lü­ğün­de ne idiy­se Rek­tör­lük dö­ne­min­de de biz onu hep öyle ta­nı­dık. Alçak gö­nül­lü­ğüy­le Rize’de do­kun­ma­dık esnaf bı­rak­ma­ya­rak her yeri gezen, Cu­mar­te­si, Pazar esnaf ar­ka­daş­la­rı­mı­zı zi­ya­ret et­ti­ği­ne ta­nık­lık edi­yo­rum. Rize’de görev alan bütün ar­ka­daş­la­rı­mız şehre emek ver­dik­le­ri zaman, şeh­rin bir yer­den bir yere gel­me­si­ne des­tek ver­dik­le­ri zaman onun çok kat faz­la­sı­nı in­san­la­rı­mız on­la­ra vefa ola­rak bun­dan son­ra­ki ha­ya­tın­da da gös­te­ri­yor ve ile­ti­şim de devam edi­yor. Hü­se­yin ho­ca­mız da bizim için öyle bir ar­ka­da­şı­mız ola­rak ka­la­cak. Ken­di­le­ri­ne yeni gö­re­vin­de ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Rize Va­li­si Sayın Kemal Çeber, 9 yıl­lık gö­re­vi sü­re­sin­ce Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­ne yap­mış ol­du­ğu hiz­met­ler­den do­la­yı eski Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’a te­şek­kür etti. Bu süre zar­fın­da gönül dost­luk­la­rı­nın oluş­tu­ğu­nu, bu ve­da­nın da bir ay­rı­lık ol­ma­dı­ğı­nı ifade ede­rek yeni gö­re­vi­nin ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­le­di.
    Gö­re­ve baş­la­dı­ğı gün­den iti­ba­ren ya­şa­dı­ğı he­ye­ca­nı pay­la­şan her­ke­se te­şek­kür ede­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­yan eski Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, ili­miz­de­ki tüm kurum ve ku­ru­luş­la­rın da üni­ver­si­te­mi­ze el­le­rin­den gelen her türlü kat­kı­yı sağ­la­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek des­tek veren her­ke­se te­şek­kür etti. Prof. Dr. Ka­ra­man, “Üni­ver­si­te­miz­de, gel­di­ği­miz za­man­lar­da baş­la­dı­ğı­mız nokta ile bugün ki zemin ara­sın­da çok büyük fark var.
    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ili­mi­zin, böl­ge­mi­zin ve ül­ke­mi­zin par­la­yan yıl­dı­zı ha­li­ne gel­miş­tir. İna­nı­yo­rum ki ge­le­cek­te ba­şa­rı­la­rı­nı ve ge­li­şi­mi­ni daha da ar­tı­ra­cak­tır.” dedi. 28 yıl­dır Rize’de ve Üni­ver­si­te­miz­de sür­dür­dü­ğü se­rü­ve­nin bugün sona er­di­ği­ni ha­tır­la­tan Prof. Dr. Ka­ra­man, Üni­ver­si­te­miz ca­mi­ası­na, tüm kurum ve ku­ru­luş­la­ra te­şek­kür ede­rek ko­nuş­ma­sı­nı ta­mam­la­dı.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan eski Rek­tör-YÖK Üyesi Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man’a Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin, Rek­tör Yar­dım­cı­la­rı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yıl­maz ve RTEÜ Genel Sek­re­te­ri Adnan Er, Rize be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­kan­ve­ki­li Fahri Ka­sır­ga, Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Meh­met Pat­lak, Rize Ada­let Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Adem Amaç, Rize Baro Baş­ka­nı Av. Ümit Peçe, Rize Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, Ada­let Ba­kan­lı­ğı Rize Per­so­nel Eği­tim Mer­ke­zi Baş­ka­nı Ne­ca­ti Kur­çen­li ve Eği­tim Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Baş­ka­nı Mus­ta­fa Türüt ta­ra­fın­dan pla­ket ve he­di­ye tak­di­mi ger­çek­leş­ti­ril­di.
    Yoğun ka­tı­lı­mın ol­du­ğu or­ga­ni­zas­yon­da zaman zaman duy­gu­sal anlar da ya­şan­dı.
    Veda ye­me­ği­ne Rize Va­li­si Kemal Çeber, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Cum­hur­baş­ka­nı Baş­da­nış­ma­nı- RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­kan­ve­ki­li Fahri Ka­sır­ga, Rize Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Meh­met Pat­lak, Rize Ada­let Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Adem Amaç, İdare Mah­ke­me­si Baş­ka­nı Ergün Co­du­roğ­lu, Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Ali Bil­gin, il yö­ne­ti­ci­le­ri ile çok sa­yı­da aka­de­mik ve idari per­so­nel ka­tıl­dı.
            

Ha­ber-Fo­to: RTEÜ Basın




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —