RTEÜ'ne yeni rektör atandı

(RTEÜ) Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Yılmaz atandı.

Yerel Haberler 13.07.2022 09:28:00 0
RTEÜ

    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man'ın görev sü­re­si­nin dol­ma­sı ne­de­niy­le RTEÜ Rek­tör­lü­ğü­ne, Resmi Ga­ze­te'de ya­yım­la­nan ve Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın im­za­la­dı­ğı ka­rar­na­me ile Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si Gast­ro­en­te­ro­lo­ji Ens­ti­tü­sü Mü­dü­rü Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz rek­tör ola­rak atan­dı.
PROF. DR. YUSUF YIL­MAZ KİMDİR?
    Prof. Dr. Yusuf Yıl­maz, 1978 yı­lın­da Rize'de doğ­muş­tur. 1996 yı­lın­da İstan­bul Üni­ver­si­te­si Cer­rah­pa­şa Tıp Fa­kül­te­si'ni ka­zan­mış ve yük­sek ba­şa­rı gös­te­re­rek de­re­cey­le 2002 yı­lın­da 'Tıp Dok­to­ru' un­va­nı­nı al­mış­tır. Aynı yıl Tıpta Uz­man­lık sı­na­vı­nı ka­za­na­rak Ulu­dağ Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si'ne gir­miş­tir, 2007 yı­lın­da 'İç Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı' un­va­nı­nı al­mış­tır.
    Zo­run­lu hiz­met gö­re­vi son­ra­sı 2008 yı­lın­da ka­zan­dı­ğı yan dal sı­na­vı ile Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si, Gast­ro­en­te­ro­lo­ji Bilim Dalı'nda yan dal uz­man­lık eği­ti­mi­ne baş­la­mış­tır. 2011 yı­lın­da 'Gast­ro­en­te­ro­lo­ji Uz­ma­nı' ol­muş­tur. Aynı yıl aka­de­mik ka­ri­yer­de önem­li bir aşama olan 'Do­çent­lik' sı­na­vı­nı ba­şa­rı ile veren Yusuf Yıl­maz, 2012 yı­lın­da Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si, Tıp Fa­kül­te­si'nde 'Öğ­re­tim Üyesi' ola­rak atan­mış, aka­de­mik ve bi­lim­sel ça­lış­ma­la­rı­nın Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si'nde devam et­tir­miş­tir.
    We­bo­met­rics 2006 ve­ri­le­ri­ne göre Dr. Yusuf Yıl­maz, Tür­ki­ye'deki bilim in­san­la­rı, sa­de­ce Tıp ala­nın­da değil bütün bilim in­san­la­rı ara­sın­da, 223. sı­ra­ya yer­leş­me ba­şa­rı­sı­nı genç bir aka­de­mis­yen ola­rak al­mış­tır.
          

Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: ' rektör atandı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °