RTEÜ'NÜN KURULUŞUNUN 16. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin (RTEÜ) ku­ru­lu­şu­nun 16. yıl dö­nü­mü do­la­yı­sıy­la Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda “16. Yıl Dö­nü­mü Kut­la­ma Tö­re­ni” ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 24.03.2022 09:07:00 0
RTEÜ

Prog­ram­da, Tür­ki­ye Bi­lim­ler Aka­de­mi­si (TÜBA) ta­ra­fın­dan ve­ri­len Üstün Ba­şa­rı­lı Genç Bilim İnsanı (TÜ­BA-GEBİP) Ödülü alan, Stan­ford Üni­ver­si­te­si ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan “Dün­ya­nın En Ba­şa­rı­lı Bilim İnsan­la­rı” lis­te­si­ne giren, 2021 yı­lın­da; pa­tent ve fay­da­lı model tes­ci­li alan ve Yük­se­köğ­re­tim Ku­ru­lu (YÖK) Aka­de­mik Teş­vik uy­gu­la­ma­sın­da en yük­sek puan alan öğ­re­tim ele­man­la­rı­na pla­ket tö­re­ni ya­pıl­dı.
Saygı du­ru­şun­da bu­lu­nul­ma­sı ve İstik­lal Marşı’nın söy­len­me­si ile baş­la­yan tö­ren­de daha sonra RTEÜ Halk Dans­la­rı Top­lu­lu­ğu gös­te­ri sundu.
    Gös­te­ri­nin ar­dın­dan, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man açı­lış ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­tir­di. Rek­tör Ka­ra­man ko­nuş­ma­sı­na tö­re­ne ka­tı­lan­la­rı se­lam­la­ya­rak baş­la­dı.
    On al­tın­cı ku­ru­luş yıl dö­nü­mü­nün kut­lan­dı­ğı RTEÜ’nün geçen zaman için­de hem fi­zi­ki alt yapı ve aka­de­mik kadro hem de eği­tim öğ­re­tim ka­li­te­si ile aka­de­mik ba­şa­rı ve per­for­mans açı­sın­dan çok önem­li me­sa­fe­ler kat et­ti­ği­ni ifade eden Rek­tör Ka­ra­man, son sekiz yılda RTEÜ’nün gel­di­ği nok­ta­yı de­tay­lı bir şe­kil­de an­lat­tı.
    Rek­tör Ka­ra­man, RTEÜ’nün sa­de­ce aka­de­mik birim, aka­de­mik kadro ve öğ­ren­ci sa­yı­sı ile fi­zi­ki alt yapı an­la­mın­da bü­yü­me­di­ği­ni, aka­de­mik per­for­mans ve ba­şa­rı­la­rı­nın da art­tı­ğı­nı ifade etti.
    RTEÜ’nün aka­de­mik ge­liş­me­de, fi­zi­ki alt ya­pı­da, aka­de­mik per­for­mans ve ba­şa­rı ile ka­li­te ve ak­re­di­tas­yon sü­reç­le­rin­de kat et­ti­ği me­sa­fe­nin ve gel­di­ği nok­ta­nın çok önem­li ol­du­ğu­nu ancak ye­ter­li ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Rek­tör Ka­ra­man, “Üni­ver­si­te­miz Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın is­mi­ni ta­şı­yan bir üni­ver­si­te­dir. Do­la­yı­sıy­la da hem ül­ke­miz­de­ki üni­ver­si­te­ler ara­sın­da hem de dün­ya­da­ki üni­ver­si­te­ler ara­sın­da daha üst sı­ra­la­ra çık­ma­lı­yız.
    Bunu da ba­şa­ra­cak insan kay­na­ğı ile alt ya­pı­ya sa­hi­biz. Önü­müz­de­ki yıl­lar­da aka­de­mik ve idari per­so­ne­li­miz ve siz de­ğer­li pay­daş­la­rı­mız­la iş bir­li­ği içe­ri­sin­de daha çok ça­lı­şa­rak bu he­def­le­re ula­şa­ca­ğı­mız­dan emi­nim.” dedi.
    Rek­tör Ka­ra­man ko­nuş­ma­sı­nı, “Üni­ver­si­te­mi­zin ku­ru­lu­şun­da ve bu­gün­le­re gel­me­sin­de­ki katkı ve des­tek­le­ri do­la­yı­sıy­la Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’a, Üni­ver­si­te­mi­zi des­tek­le­mek için ku­rul­muş olan ve Üni­ver­si­te­miz­den maddi ve ma­ne­vi des­tek­le­ri­ni hiç­bir zaman esir­ge­me­yen Üni­ver­si­te­miz Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­kan ve Üye­le­ri­ne, ili­mi­zin mil­let­ve­kil­le­ri ile Vali ve Be­le­di­ye Baş­kan­la­rı­mı­za, ha­yır­se­ver­le­re, ili­miz­de­ki kamu kurum ve ku­ru­luş­la­rı­nın yö­ne­ti­ci­le­ri ile STK’lere; elde etmiş ol­du­ğu­muz bu ba­şa­rı­lar­da asıl söz sa­hi­bi olan, öz­ve­ri­li ola­rak ça­lı­şan aka­de­mik ve idari per­so­ne­li­mi­ze, üni­ver­si­te­miz­de­ki ge­liş­me­le­rin daha geniş kit­le­le­re ulaş­ma­sı­nı sağ­la­yan basın men­sup­la­rı­na şah­sım ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si adına ayrı ayrı te­şek­kür edi­yor şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.” di­ye­rek ta­mam­la­dı.
    Rek­tör Ka­ra­man’ın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­ka­nı Nus­ret Bay­rak­tar ve Rize Va­li­si Kemal Çeber pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı­nı ger­çek­leş­tir­di.
    Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­ka­nı Nus­ret Bay­rak­tar ko­nuş­ma­sın­da, ül­ke­mi­zin kal­kın­ma­sın­da eği­ti­min büyük rol oy­na­dı­ğı­nı be­lirt­ti.
    Eği­ti­min in­sa­nın bütün arzu ve is­tek­le­ri­ne ula­şa­bil­mek için kul­lan­dı­ğı bir anah­tar ni­te­li­ği ta­şı­dı­ğı­nı ifade eden Bay­rak­tar, Anah­ta­rı kul­lan­mak için de eği­ti­me ih­ti­yaç var­dır.
    Eği­tim ku­rum­la­rı­na, eği­tim fa­ali­yet­le­ri­ne son de­re­ce önem ver­mek­te­yiz.
    Özel­lik­le ça­ğı­mız eği­tim, bilim ve tek­no­lo­ji ça­ğı­dır. Eği­ti­mi, bilim ve tek­no­lo­ji­yi sa­de­ce öğ­ren­mek ama­cıy­la değil onu ey­le­me dö­nüş­tür­mek ge­rek­ti­ği­ne inan­mak­ta­yız.” dedi.
    Bay­rak­tar, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı ola­rak Üni­ver­si­te­nin ge­liş­me­si ve daha da bü­yü­me­si için ha­ya­ta ge­çir­dik­le­ri ça­lış­ma­lar ve vakıf ola­rak sağ­la­dık­la­rı kat­kı­lar­dan söz etti.
    Rize Va­li­si Kemal Çeber ise ko­nuş­ma­sın­da, RTEÜ’de çok güzel işler ya­pıl­dı­ğı­nı, kısa za­man­da büyük yol kat edil­di­ği­ni be­lir­te­rek, emeği ge­çen­le­re te­şek­kür etti.
Üni­ver­si­te­le­rin, il­le­rin ge­li­şi­min­de­ki öne­mi­ne işa­ret eden Çeber, “Yak­la­şık dört se­ne­dir görev yap­tı­ğım Rize'de Üni­ver­si­te­miz­de büyük bir uyum içe­ri­sin­de her türlü ko­nu­yu ra­hat­lık­la pay­la­şa­rak ve pro­je­yi be­ra­ber ko­nu­şa­rak tüm ku­rum­lar­la be­ra­ber yol yü­rü­yo­ruz.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan, Üstün Ba­şa­rı­lı Genç Bilim İnsanı (TÜ­BA-GEBİP) Ödülü alan, “Dün­ya­nın En Ba­şa­rı­lı Bilim İnsan­la­rı” lis­te­si­ne giren, 2021 yı­lın­da; pa­tent ve fay­da­lı model tes­ci­li alan ve YÖK Aka­de­mik Teş­vik uy­gu­la­ma­sın­da en yük­sek puan alan öğ­re­tim ele­man­la­rı­na pla­ket­le­ri tak­dim edil­di.
    Tö­re­ne, Va­li­si Kemal Çeber, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ve­ki­li Mu­hit­tin Aydın Bil­sel, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­ka­nı Nus­ret Bay­rak­tar, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Mü­te­vel­li He­ye­ti Üyesi Nec­med­din Bilal Er­do­ğan, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Halil İbra­him Oku­muş, Rize Vali Yar­dım­cı­sı Gül­ha­ni Ozan Sarı, İl Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, Rize İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Albay Hakan De­de­ba­ğı, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Genel Sek­re­te­ri Av. Harun Mer­toğ­lu, RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı Ku­ru­cu­lar Ku­ru­lu Üyesi Hik­met Ayar, De­re­pa­za­rı Kay­ma­ka­mı Bekir Yal­çın, İkiz­de­re Kay­ma­ka­mı Hacı Kerim Meral, Kal­kan­de­re Kay­ma­ka­mı Kemal Sefa Gök­me­noğ­lu, Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya, pro­to­kol üye­le­ri, si­ya­si parti tem­sil­ci­le­ri, Üni­ver­si­te yö­ne­ti­ci­le­ri, STK yö­ne­ti­ci­le­ri, Üni­ver­si­te­nin aka­de­mik ve idari per­so­ne­li ka­tıl­dı.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: ' KURULUŞUNUN . DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °
Pazartesi 25.3 ° / 17.8 °