Tarih: 24.09.2022 09:30

RTSO AKREDİTASYON DENETİMİNDE EN YÜKSEK PUANI ALAN 3'CÜ BAŞARILI ODA OLDU

Facebook Twitter Linked-in

    Rize Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası, Ak­re­di­tas­yon sis­te­mi de­ne­ti­mi­ni A Sı­nı­fı Ak­re­di­te Oda ola­rak ba­şa­rı ile ta­mam­la­ma­sı­nın ar­dın­dan, Oda­mız Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı ve TOBB Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Şaban Aziz Ka­ra­meh­me­toğ­lu ve Oda­mız Genel Sek­re­te­ri Gafur Ka­ra­li, Oda­mız ser­ti­fi­ka­sı­nı Tür­ki­ye Oda­lar ve Bor­sa­lar Bir­li­ği (TOBB) Kon­fe­rans Sa­lo­nu’nda ger­çek­leş­ti­ri­len tö­ren­le, TOBB Baş­ka­nı M. Rifat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu ve Ti­ca­ret Bakan Yar­dım­cı­sı Sezai Uçar­mak ve TOBB Yö­ne­tim Ku­ru­lu Say­man Üyesi ve Ak­re­di­tas­yon Ku­ru­lu Baş­ka­nı Faik Yavuz’dan aldı.
    TOBB Baş­ka­nı M. Rifat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu bu­ra­da yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da söz ko­nu­su ser­ti­fi­ka­nın oda ve bor­sa­la­rın ver­di­ği hiz­me­tin bir bel­ge­si ol­du­ğu­nu söy­le­di. Ak­re­di­tas­yon de­ne­tim sü­re­ci­ni ba­şa­rıy­la ta­mam­la­yan 150 oda ve bor­sa­nın ak­re­di­tas­yon ser­ti­fi­ka­la­rı­nı ala­ca­ğı­nı ifade eden Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, oda ve borsa tem­sil­ci­le­rin­den bu bel­ge­le­ri­ni as­ma­la­rı­nı rica etti.
    Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, dün­ya­nın bir de­ği­şim ve dö­nü­şüm­den geç­ti­ği­ni be­lir­te­rek, TOBB ve oda-bor­sa ca­mi­ası ola­rak bu de­ği­şim ve dö­nü­şü­mün ön­cü­sü olmak zo­run­da ol­duk­la­rı­nı kay­det­ti.
    Türk iş dün­ya­sı­nın baş­ka­nı ola­rak, Av­ru­pa’da, Asya Pa­si­fik’te, İslam ül­ke­le­rin­de ve Türk Cum­hu­ri­yet­le­ri’nde oda baş­kan­lı­ğı ya da yö­ne­tim ku­ru­lu üye­li­ği yap­tı­ğı­nı anım­sa­tan Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, sal­gın dö­ne­mi­ni dün­ya­ya kı­yas­la Türk iş dün­ya­sı­nın en az et­kiy­le at­lat­tı­ğı­nı ak­tar­dı.
    M. Rifat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, ak­re­di­tas­yon sis­te­mi sa­ye­sin­de oda ve bor­sa­la­rın ken­di­le­ri­ni ge­liş­tir­di­ği­ni an­lat­tı. Ak­re­di­te oda ve bor­sa­la­rın 30’dan fazla ül­ke­nin oda­la­rı ile proje yü­rüt­tü­ğü­nü be­lir­ten Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, oda ve bor­sa­la­rın gi­ri­şim­ci­le­re en iyi şe­kil­de hiz­met üre­ten ve sunan mer­kez­ler ha­li­ne gel­di­ği­ni kay­det­ti.
    Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, oda ve bor­sa­la­rın hiz­met ka­li­te­si an­la­mın­da, Lond­ra, Paris, Ber­lin’deki oda-bor­sa se­vi­ye­si­ne ulaş­tı­ğı­nı vur­gu­la­ya­rak, tüm dün­ya­ya sis­te­mi ihraç edecek ko­nu­ma gel­dik­le­ri­ni ifade etti.
    “Yeni ak­re­di­tas­yon stan­dar­dı­nı be­lir­le­dik”
    Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, şu an 365 oda ve bor­sa­dan 278’inin ak­re­di­te edil­di­ği­ni, 35’inin de sü­re­ci­nin devam et­ti­ği­ni be­lir­te­rek, tüm oda ve bor­sa­la­rın ak­re­di­te ol­ma­sı­nı he­def­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.
    Talep ve gö­rüş­ler doğ­rul­tu­sun­da yeni he­def­le­re uygun, yeni bir ak­re­di­tas­yon stan­dar­dı be­lir­le­dik­le­ri bil­gi­si­ni veren Hi­sar­cık­lı­oğ­lu şun­la­rı kay­det­ti: “Ti­ca­ret, e-ti­ca­ret ve dış ti­ca­ret, sa­na­yi-üre­tim, te­da­rik zin­ci­ri ve AR-GE fa­ali­yet­le­ri, sos­yal so­rum­lu­luk, tu­rizm ve coğ­ra­fi işa­ret gibi yerel de­ğer­le­rin ta­nı­tı­mı, is­tih­dam ve mes­le­ki eği­tim gibi ko­nu­lar da artık stan­dar­dın yeni dö­nem­de bir par­ça­sı ha­li­ne geldi. Ak­re­di­tas­yon sis­te­min­de tam puan 65’ti, şimdi tam puanı 100’e çı­ka­rı­yo­ruz. Geç­miş­te pu­an­la­rı­nı­za göre A, B, C ola­rak sı­nıf­la­nı­yor­du­nuz. Artık pu­an­la­rı­nı­za göre 5, 6 ve 7 yıl­dız­la sı­nıf­la­na­cak­sı­nız. Yani A sı­nı­fı ak­re­di­te olan­lar, bun­dan sonra 7 yıl­dız­lı oda-bor­sa ha­li­ne gel­miş ola­cak. Oda­la­rın ve bor­sa­la­rın ak­re­di­tas­yon sis­tem­le­ri­ni bir­bi­rin­den ayı­rı­yo­ruz. Bor­sa­lar, artık ken­di­le­ri­ne özgü bir stan­dart­ta, asli bor­sa­cı­lık hiz­met­le­ri ba­zın­da de­net­le­ne­cek­ler.”
    Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, ya­pı­lan bu de­ği­şik­lik­ler­le daha ka­li­te­li ku­rum­sal hiz­met sun­ma­yı he­def­le­dik­le­ri­ni söy­le­di.
    Kri­ter­le­ri zor­laş­tı­ra­rak, oda-bor­sa­la­ra yeni ve daha yük­sek bir hedef ver­dik­le­ri­ni ifade eden Hi­sar­cık­lı­oğ­lu, ak­re­di­tas­yon sis­te­mi­nin 20. yı­lın­da oda ve bor­sa­la­rı bir üst lige daha çı­kar­ma­yı amaç­la­dık­la­rı­na vurgu yaptı. Tö­ren­de, Ti­ca­ret Bakan Yar­dım­cı­sı Sezai Uçar­mak ise ko­nuş­ma­sın­da, hiz­met ka­li­te­si­nin be­lir­li bir stan­dar­da bağ­lan­dı­ğı­nı gös­te­ren ak­re­di­tas­yon tö­re­nin­de bu­lun­mak­tan duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti dile ge­tir­di.
    Oda ve bor­sa­la­rın güm­rük­ler ve ba­kan­lık­la ya­kın­dan il­gi­li ol­du­ğu­nu ifade eden Uçar­mak, oda ve bor­sa­lar­da ve­ri­len ak­re­di­tas­yo­nun, hiz­met ka­li­te­si­ni be­lir­li bir nok­ta­ya ge­tir­me­siy­le ti­ca­ri ha­ya­tı ko­lay­laş­tı­ra­ca­ğı­nı, oda ve bor­sa­la­ra di­sip­lin ka­zan­dı­ra­ca­ğı­nı bil­dir­di.     Kay­nak: RTSO
         Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —