RTÜK BAŞKANI ŞAHİN, MEMLEKETİ RİZE'DE VALİ BAYDAŞ'LA AĞAÇ DİKTİ

Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş ile Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü Et­kin­li­ği­ne ka­tıl­dı.

Güncel Haberler 17.11.2023 09:19:00 0
RTÜK BAŞKANI ŞAHİN, MEMLEKETİ RİZE

 Radyo ve Te­le­viz­yon Üst Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin, mem­le­ke­tin­de, Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş ile Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü Et­kin­li­ği­ne ka­tıl­dı. Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da, Rize, Trab­zon, Ordu, Gi­re­sun, Art­vin ve Bay­burt'ta fidan di­kil­di.
Al­tın­cı Yerel ve Böl­ge­sel Ya­yın­cı­lar Bu­luş­ma­sı prog­ra­mı için Rize'de bu­lu­nan RTÜK Baş­ka­nı Şahin, Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş'la bir­lik­te, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Fener Kam­pü­sü rek­re­as­yon ala­nın­da dü­zen­le­nen ağaç dikme tö­re­ni­ne ka­tı­la­rak, "Be­nim­de mem­le­ke­ti­me bir di­ki­li ağa­cım olsun.
Buna ve­si­le olan sayın Rize Va­li­miz Bay­daş'a çok te­şek­kür edi­yo­rum. " dedi.
Ağaç dikme tö­re­nin­de ko­nu­şan Rize Va­li­si BAY­DAŞ;
"Tür­ki­ye'nin son yıl­lar­da ağaç­lan­dır­ma ça­lış­ma­la­rın­da önem­li me­sa­fe kay­bet­ti­ği­ne hep bir­lik­te şa­hi­diz.
Yeşil cen­net ül­ke­miz, Av­ru­pa'da yeşil alanı en fazla ço­ğal­tan ül­ke­le­rin ba­şın­da gel­mek­te­dir. Zaten böl­ge­miz­de Rize ye­şi­lin baş­ken­ti di­yo­ruz.
Ye­şi­lin baş­ken­ti ol­mak­la be­ra­ber bu­ra­da da ağaç­lan­dır­ma ça­lış­ma­la­rı­nı gör­dü­ğü­müz her alan­da ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz.
Bu yıl 700 binin üze­rin­de fidan top­rak­la bu­lu­şa­cak." dedi.
Al­tın­cı Yerel Medya Bu­luş­ma­sı"na ka­tıl­mak üzere kente gelen Radyo ve Te­le­viz­yon Üst Ku­ru­lu (RTÜK) Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin ise şim­di­ye kadar bin­ler­ce fidan dik­ti­ği­ni ifade ede­rek "Yeşil ve güzel mem­le­ke­ti­miz­de di­ki­li bir ağa­cı­mın ol­ma­sı bizi zi­ya­de­siy­le mem­nun etti.
Ül­ke­mi­zin her alan­da ol­du­ğu gibi, ye­şil­le bu­luş­ma­sın­da da bun­dan son­ra­ki sü­reç­te bu tür pro­je­ler ço­ğa­la­rak devam ede­cek­tir." diye ko­nuş­tu.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Vali Bay­daş, RTÜK Baş­ka­nı Şahin ve Rek­tör Ve­ki­li Prof. Dr. Mete Avcı hep bi­ri­lik­te fidan dik­ti­ler.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °