RTÜK YEREL VE BÖLGESEL YAYINCILARI İLİMİZDE BİR ARAYA GELDİ

RTÜK YEREL VE BÖLGESEL YAYINCILARI İLİMİZDE BİR ARAYA GELDİ

RTÜK Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin ve Vali İhsan Selim Bay­daş’ın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti.

 Kısa adı RTÜK olan, Radyo Te­le­viz­yon Üst Ku­ru­lu’nun, " Al­tın­cı Yerel ve Böl­ge­sel Ya­yın­cı­lar Bu­luş­ma­sı" Rize'de İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi'nde, RTÜK Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin ve Vali İhsan Selim Bay­daş’ın ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti. Radyo ve Te­le­viz­yon Üst Ku­ru­lu (RTÜK) ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen ve Tür­ki­ye İnter­net Med­ya­sı Bir­li­ği (TİMBİR) ta­ra­fın­dan des­tek­le­nen “Al­tın­cı Yerel ve Böl­ge­sel Medya Bu­luş­ma­sı” Rize'de ya­pıl­dı. Ka­ra­de­niz Böl­ge­si'nden 19 ilin yayın ku­ru­lu­şu yö­ne­ti­ci­le­ri­ni bir araya ge­ti­ren et­kin­lik, sek­tör­de önem­li bir da­ya­nış­ma ve bilgi pay­la­şı­mı plat­for­mu oldu. Doğu ve Orta Ka­ra­de­niz Böl­ge­si il­le­rin­den çok sa­yı­da yerel ve böl­ge­sel yayın ku­ru­lu­şu sahip ve yö­ne­ti­ci­le­ri­nin ka­tıl­dı­ğı top­lan­tı ilk ko­nuş­ma­cı­sı, Türk İnter­net Medya Bir­li­ği (TİMBİR) Baş­ka­nı Dr. Sü­ley­man Basa oldu. Sı­ra­sıy­la açı­lış ko­nuş­ma­la­rı, RATEM Baş­ka­nı M. Aydın Şer­bet­çi­oğ­lu, RTÜK Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin ve Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ril­di.
Al­tın­cı Yerel ve Böl­ge­sel Ya­yın­cı­lar Bu­luş­ma­sı­nın su­num­la­rı; RTÜK İzin ve Tah­sil­ler Da­ire­si Baş­ka­nı Ay­de­mir Demir, RTÜK İzleme ve De­ğer­len­dir­me Da­ire­si Baş­ka­nı Burak Ulu­bay, RTÜK İdari ve Mali İşler Da­ire­si Baş­ka­nı Bü­lent Çaycı ve RTÜK Ka­mu­oyu Yayın Araş­tır­ma­la­rı ve Ölçme Da­ire­si Baş­ka­nı Deniz Güler ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ril­di.
Prog­ra­mın so­nun­da, soru ve cevap bö­lü­mün­de bir çok so­ru­ya RTÜK Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin ve il­gi­li Daire Baş­kan­la­rı ce­vap­lan­dır­dı­lar.
Radyo Te­le­viz­yon Üst Ku­ru­lu (RTÜK) Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin, “Ya­yın­cı­la­rın aya­ğı­na gi­de­rek so­run­la­rı­nı din­li­yor ve çö­zü­mü­ne gay­ret edi­yo­ruz.
Son de­re­ce ya­rar­lı bir ça­lış­ma yü­rü­tü­lü­yor.
Sa­de­ce ceza veren, ceza uy­gu­la­yan üst kurul ol­ma­dık­la­rı­nı, bir­ta­kım dü­zen­le­me, de­net­le­me fa­ali­yet­le­ri­nin ya­nın­da aynı za­man­da ku­ru­luş ve medya men­su­bu ar­ka­daş­la­rı­mı­zın, bizim ala­nı­mız­da sı­kın­tı­sı olan bütün bi­rey­le­rin ve ku­ru­luş­la­rın dert­le­ri ile ye­rin­de il­gi­len­me ve hal­let­me ça­ba­sın­da­yız.
Bu­gün­de mem­le­ke­tim Rize'de ça­lış­ma ar­ka­daş­la­rım­la bir­lik­te sizin so­run­la­rı­nı­zı ve so­ru­la­rı­nı­zı bi­re­bir siz­ler­den din­le­mek is­ti­yo­ruz.
Bun­dan da mut­lu­luk du­yu­yo­ruz." dedi.
Ye­rel­de bu tür top­lan­tı ve et­kin­lik­le­ri önem­se­dik­le­ri­ni be­lir­ten Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş, “Önem­li bir et­kin­lik. Al­tın­cı yerel ve böl­ge­sel ya­yın­cı­lar bu­luş­ma top­lan­tı­sı­nın 2.5 aydır Va­li­si ol­du­ğum Rize'de ya­pıl­ma­sın­dan do­la­yı RTÜK Baş­ka­nı­mız dos­tum Ebu­be­kir Şahin abi­mi­ze çok te­şek­kür edi­yo­rum. Bu önem­li top­lan­tı­nın Rize'de ya­pıl­ma­sı ka­ra­rı­nız­la böl­ge­miz ya­pım­cı­la­rı­na ver­miş ol­du­ğu­nuz önemi kıy­me­ti­li bu­lu­yo­ruz. Bu alan­da böl­ge­miz­de yıl­lar­ca emek veren du­ayen­ler tüm sü­reç­ler­den ge­çe­rek gel­di­ler. Mat­ba­adan di­ji­tal dün­ya­ya kadar gel­di­ler. Um­ma­dı­ğı­mız kit­le­le­re ve hayal et­me­di­ği­miz alan­la­ra gi­di­yo­ruz. RTÜK he­pi­mi­zin zih­nin­de sanki bir sı­nır­lan­dır­ma ola­rak kal­mış.
Oy­sa­ki şimdi bir bir­li­ği sağ­la­mak için et­kin­lik­ler ya­pı­yor. Size vr emeği geçen tüm RTÜK gö­rev­li­le­ri­ne ve katkı sağ­la­yan her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum.
Böl­ge­sel top­lan­tı­ya güç veren RTÜK Baş­ka­nı Ebu­be­kir Şahin beye te­şek­kür edi­yo­rum. Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. Yı­lı­nı idrak et­ti­ği­miz şu gün­ler­de; bu­ra­da ya­yın­cı­lar ola­rak so­run­la­rı­nı­zı tar­tı­şa­cak ve çözüm öne­ri­le­ri ge­ti­re­cek­si­niz.
İnşal­lah yayın yap­tı­ğı­nız böl­ge­ye ka­za­nım­lar­la dö­ner­si­niz.
Bu bu­luş­ma ve top­lan­tı­nın ha­yır­lar ge­tir­me­si­ni di­li­yor, ve­rim­li geç­me­si­ni te­men­ni edi­yo­rum." diye ko­nuş­tu.
Prog­ram soru ve cevap bö­lü­mü­nün ar­dın­dan top­lu­ca çe­ki­len fo­toğ­raf­la son buldu.
          Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
          Foto: RTÜK