Tarih: 19.11.2022 12:16

Ruhsatsız Bungalovlar Yıkılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Rize Va­li­li­ğin­den ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, ruh­sat­sız veya ruh­sa­ta ay­kı­rı ya­pı­la­ra karşı mü­ca­de­le­nin büyük has­sa­si­yet­le devam et­ti­ği bil­di­ril­di.
Fın­dık­lı'da kaçak ya­pıl­dı­ğı tes­pit edi­len 11 bun­ga­lov in­şa­atı­nın 14 Ha­zi­ran'da yapı tatil tu­ta­na­ğı ile mü­hür­le­ne­rek dur­du­rul­du­ğu, hu­ku­ki ve bü­rok­ra­tik sü­reç­le­rin ta­mam­lan­ma­sın­dan sonra yıkım iş­le­mi­nin ya­pıl­dı­ğı bil­di­ri­len açık­la­ma­da, ili­miz ge­ne­lin­de de­ne­tim­le­rin sür­dü­rül­dü­ğü be­lir­til­di.
Açık­la­ma­nın de­va­mın­da, mev­zu­ata ay­kı­rı­lı­ğı gö­rü­len yapı ve ek­len­ti­le­rin tu­ta­nak­la tes­pit edi­lip uyarı ve mü­hür­len­me­si ya­pıl­dık­tan sonra ge­rek­li hu­ku­ki ve idari sü­reç­ler ta­mam­lan­dı­ğın­da yı­kım­la­rı­nın ger­çek­leş­ti­ril­di­ği­ne vurgu ya­pı­la­rak, şu şe­kil­de açık­la­ma­ya devam edildi.
"İlgili ku­rum­lar, İl Genel Mec­li­si ve be­le­di­ye mec­lis­le­ri, muh­tar­lık­lar ve sivil top­lum ör­güt­le­ri mev­zu­ata ay­kı­rı ya­pı­laş­ma ile il­gi­li hep bir­lik­te mü­ca­de­le ko­nu­sun­da hem­fi­kir­dir.
Va­tan­daş­la­rı­mız ta­ra­fın­dan kaçak ola­rak ni­te­len­di­ri­len, mev­zu­ata ay­kı­rı tüm ya­pı­lar hak­kın­da il­gi­li tu­ta­nak tu­tu­la­rak ge­rek­li sü­re­cin baş­la­tıl­dı­ğı­nı ve diğer iş­lem­ler ta­mam­lan­dı­ğın­da bu ya­pı­la­rın yı­kı­la­ca­ğı­nın bil­me­si­ni ve va­tan­daş­la­rı­mı­zın ken­di­le­ri­ni maddi ve ma­ne­vi her türlü ka­yıp­tan ko­ru­mak için bu yol­la­ra te­ves­sül et­me­me­le­ri­ni rica ede­riz." de­nil­di.    Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —