Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor

İli­miz­de ruh­sat­sız veya ruh­sa­ta ay­kı­rı ola­rak ya­pı­lan ya­pı­la­ra karşı ve­ri­len mü­ca­de­le büyük bir has­sa­si­yet­le devam edi­yor.

Güncel Haberler 20.03.2023 09:30:00 0
Ruhsatsız Ve Ruhsata Aykırı Yapılaşma İle Mücadele Devam Ediyor

 Bu kap­sam­da kaçak ola­rak ya­pıl­dı­ğı tes­pit edi­len Fın­dık­lı il­çe­si Ye­ni­köy kö­yün­de­ki 1 adet res­to­ran ve 11 adet bun­ga­lov yapı hak­kın­da yıkım ka­ra­rı alın­mış­tır. Ge­rek­li hu­ku­ki ve idari sü­reç­le­rin ta­mam­lan­ma­sın­dan sonra, yapı sa­hip­le­ri ta­ra­fın­dan ta­şı­nır ve kul­la­nı­la­bi­lir mal­ze­me­le­rin tah­li­ye­si­nin ar­dın­dan söz ko­nu­su ya­pı­la­rın ol­du­ğu yerde ge­rek­li em­ni­yet ted­bir­le­ri alı­na­rak Rize İl Özel İda­re­si ekip­le­ri ta­ra­fın­dan yı­kı­mı ger­çek­leş­ti­ril­miş­tir.
İl ge­ne­lin­de sür­dü­rü­len de­ne­tim­ler­de mev­zu­ata ay­kı­rı­lı­ğı gö­rü­len yapı ve ek­len­ti­ler tu­ta­nak­la tes­pit edi­lip, uyarı ve mü­hür­len­me­si ya­pıl­dık­tan sonra ge­rek­li hu­ku­ki ve idari sü­reç­ler ta­mam­lan­dı­ğın­da yı­kım­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­mek­te­dir.
İlgili ku­rum­lar, İl Genel Mec­li­si ve Be­le­di­ye Mec­lis­le­ri, muh­tar­lık­lar ve sivil top­lum ör­güt­le­ri mev­zu­ata ay­kı­rı ya­pı­laş­ma ile il­gi­li hep bir­lik­te mü­ca­de­le ko­nu­sun­da hem­fi­kir­dir.
Bu bağ­lam­da; kaçak ola­rak ni­te­len­di­ri­len ve mev­zu­ata ay­kı­rı ola­rak inşa edi­len ya­pı­lar hak­kın­da tu­ta­nak tu­tu­la­rak ge­rek­li sü­re­cin baş­la­tı­la­ca­ğı­nın ve diğer iş­lem­ler ta­mam­lan­dı­ğın­da bu ya­pı­la­rın yı­kı­la­ca­ğı­nın bi­lin­me­si­ni, va­tan­daş­la­rı­mı­zın ken­di­le­ri­ni maddi ve ma­ne­vi her türlü ka­yıp­tan ko­ru­mak için bu yol­la­ra te­ves­sül et­me­me­le­ri­ni rica ede­riz de­nil­di.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °