Sağlık Bilimleri Fakültesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si (RTEÜ) Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si Bi­na­sı Temel Atma Tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 26.05.2022 09:31:00 0
Sağlık Bilimleri Fakültesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

    Törende açılış konuşması yapan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, konuşmasına Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi vererek başladı.
    Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si’nin 2021 yı­lın­da ku­rul­du­ğu­nu ifade eden Rek­tör Ka­ra­man, “ Ön­ce­sin­de Sağ­lık Yük­se­ko­ku­lu­muz vardı ve Sağ­lık Yük­se­ko­ku­lu­muz 2006 yı­lın­da ku­rul­muş­tur. Fa­kül­te­miz­de Hem­şi­re­lik, Sos­yal Hiz­met, Di­ye­tis­yen­lik ve Fizik Te­da­vi ve Re­ha­bi­li­tas­yon olmak üzere dört bölüm bu­lun­mak­ta­dır. Bu bö­lüm­ler­den şu anda sa­de­ce Hem­şi­re­lik Bö­lü­mü ile Sos­yal Hiz­met Bö­lü­mü­ne öğ­ren­ci alın­mak­ta­dır. Önü­müz­de­ki dö­nem­de Di­ye­tis­yen­lik Bö­lü­mü­ne öğ­ren­ci almak için ye­ter­li aka­de­mik kad­ro­yu oluş­tur­ma­ya ça­lış­mak­ta­yız. Fa­kül­te­miz­de şu anda, 1 Pro­fe­sör, 1 Do­çent ve 11 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere top­lam­da 23 öğ­re­tim ele­ma­nı görev yap­mak­ta ve 695 öğ­ren­ci eği­tim öğ­re­tim gör­mek­te­dir.” dedi.
    Rek­tör Ka­ra­man, te­me­li atı­lan Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si bi­na­sı ile il­gi­li de bilgi verdi: “16 bin met­re­ka­re in­şa­at ala­nı­na sahip olan bi­na­da, 16 ders­lik, 18 la­bo­ra­tu­var, 12 idari ofis, 86 öğ­re­tim ele­ma­nı ofisi, top­lan­tı sa­lo­nu, ye­mek­ha­ne, kan­tin, top­lan­tı odası, kü­tüp­ha­ne ve kon­fe­rans sa­lo­nu ile ka­pa­lı oto­park bu­lun­mak­ta­dır.”
    Son sekiz yılda RTEÜ’ye fi­zi­ki alt yapı an­la­mın­da çok önem­li alan­lar ka­zan­dı­rıl­dı­ğı­nı ifade eden Rek­tör Ka­ra­man, “Başta Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan olmak üzere, mil­let­ve­kil­le­ri­mi­zin ve Ge­liş­tir­me Vak­fı­mı­zın des­tek­le­riy­le fi­zi­ki alt yapı an­la­mın­da çok önem­li eği­tim-öğ­re­tim bi­na­la­rı, la­bo­ra­tu­ar­lar ile loj­man ve sos­yal alan­lar ka­zan­dır­dık. Son 8 yılda üni­ver­si­te­mi­ze fi­zi­ki alan an­la­mın­da 260 bin met­re­ka­re ka­pa­lı alan ka­zan­dır­dık. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le söz­le­ri­mi ta­mam­lar­ken Üni­ver­si­te­mi­zin ku­rul­ma­sın­da ve bu gün­le­re gel­me­sin­de­ki katkı ve des­tek­le­ri do­la­yı­sıy­la başta Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan olmak üzere, ili­mi­zin mil­let­ve­kil­le­ri ile si­ya­si­le­ri­ne, vali ve be­le­di­ye baş­kan­la­rı­mı­za, Üni­ver­si­te­mi­zin ge­liş­me­si için maddi ve ma­ne­vi kat­kı­la­rı­nı esir­ge­me­yen Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı baş­ka­nı ve üye­le­ri­ne, üni­ver­si­te­mi­zin ge­liş­me­si için öz­ve­ri­li ola­rak ça­lı­şan aka­de­mik ve idari per­so­ne­li­mi­ze, biz­le­ri kır­ma­ya­rak da­ve­ti­mi­ze ica­bet eden ve bu mutlu gü­nü­müz­de ya­nı­mız­da olan siz de­ğer­li ko­nuk­la­ra ve ta­bi­ki asıl var­lık se­be­bi­miz sev­gi­li öğ­ren­ci­le­ri­me şah­sım ve Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si aile­si adına ayrı ayrı te­şek­kür edi­yor şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.” dedi.
    Rek­tör Ka­ra­man ko­nuş­ma­sı­nı, Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­mi­zin başta Üni­ver­si­te­miz ve ili­miz olmak üzere ül­ke­miz için ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı te­men­ni­sin­de bu­lu­na­rak ta­mam­la­dı.
    Rek­tör Ka­ra­man’ın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı ile Rize Va­li­si Kemal Çeber pro­to­kol ko­nuş­ma­la­rı­nı ger­çek­leş­tir­di.
    Ko­nuş­ma­sın­da eği­ti­min ve tek­no­lo­jik do­na­nı­mın öne­mi­ne de­ği­nen AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı, “21. yüz­yı­lın en büyük özel­li­ği bilgi üret­mek ve üre­ti­len bil­gi­yi kul­lan­mak­tır. O üni­te­ler­den bi­ri­nin te­me­li­ni atı­yo­ruz. İnşal­lah genç­le­ri­miz bu eği­tim ku­rum­la­rın­da ye­ti­şir, do­na­nım­lı hale gelir ve in­san­lık ger­çek­ten so­run­la­rı­nın çö­zü­mü ko­nu­sun­da baş­vu­ra­ca­ğı kay­nak­la­rın daha da zen­gin­leş­me­si­ne ve­si­le ol­du­ğu­mu­zu görür. Hep bir­lik­te bu he­de­fe odak­lan­mış ola­rak bugün bu ese­rin te­me­li­ni atı­yo­ruz.” şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Ya­zı­cı, iş görme tarz­la­rı­nın ön­ce­li­ğe ve ih­ti­ya­ca göre ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, “Yap­tı­ğı­mız büt­çe­ler­de oran­sal ola­rak en fazla büt­çe­sin­de artış yap­tı­ğı­mız iki alan var. Bun­lar­dan bir ta­ne­si sağ­lık, di­ğe­ri eği­tim. Şeyh Ede­ba­li'nin Osman Gazi'ye olan 'İnsanı yaşat ki dev­let ya­şa­sın.' tav­si­ye­si­ni re­fe­rans alı­yo­ruz. Çünkü in­sa­nın ya­şa­ma­sı, sağ­lık­lı ol­ma­sı, ka­li­te­li sağ­lık hiz­me­ti­ne eriş­me­si, insan ol­ma­nın en temel nok­ta­sı­nı teş­kil eder.” dedi.
    Rize Va­li­si Kemal Çeber ise ko­nuş­ma­sın­da, üni­ver­si­te­le­rin şe­hir­le­rin itici güç­le­rin­den ve ge­liş­me­si­ni sağ­la­yan en temel or­gan­la­rın­dan biri ol­du­ğu­nu ifade ede­rek, RTEÜ’nün bu­gü­ne kadar hem Rize’ye hem de böl­ge­ye sağ­la­dı­ğı kat­kı­lar­dan bah­set­ti.
    Çeber ko­nuş­ma­sı­nı, Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si’nin ha­yır­lı ol­ma­sı te­men­ni­siy­le ta­mam­la­dı.
    Tören, RTEÜ Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si’nin ha­yır­lı hiz­met­le­re ve­si­le ol­ma­sı için İla­hi­yat Fa­kül­te­si Dr. Öğr. Üyesi İmran Çelik'in dua et­me­si ve pro­to­kol üye­le­ri ta­ra­fın­dan fa­kül­te bi­na­sı­nın ilk harcı için bu­to­na bas­ma­sı ile sona erdi.
    Tö­re­ne, Rize Va­li­si Kemal Çeber, AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı, AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, RTEÜ Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, İl Genel Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, ÇAY­KUR Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, pro­to­kol üye­le­ri, RTEÜ yö­ne­ti­ci­le­ri, aka­de­mik ve idari per­so­nel ile öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.
         

 Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °