Sağlık için iftarda ve sahurda maden suyu tüketin

Ra­ma­zan­da uzun süren açlık ve aza­lan öğün­ler ne­de­niy­le be­sin­ler kadar içi­len içe­cek­ler de önem­li.

Güncel Haberler 22.04.2022 11:32:00 0
Sağlık için iftarda ve sahurda maden suyu tüketin

    Ra­ma­zan­da uzun süren açlık ve aza­lan öğün­ler ne­de­niy­le be­sin­ler kadar içi­len içe­cek­ler de önem­li. Özel­lik­le, maden suyu ter­cih edil­di­ğin­de vücut için ge­rek­li olan besin öge­le­ri alı­na­bil­mek­te ve sin­di­rim son­ra­sı ya­şa­nan ha­zım­sız­lık ve ka­bız­lık gibi so­run­la­ra ol­duk­ça fay­da­lı­dır. Freşa Gıda Mü­hen­di­si Yasin Gü­nay­dın, maden su­yu­nun, içer­di­ği mag­nez­yum, kal­si­yum, klor, sod­yum ve po­tas­yum ile mi­ne­ral ek­sik­lik­le­ri­ni gi­der­di­ği için if­tar­da ve sa­hur­da tü­ke­til­me­si­nin uygun ol­du­ğu­nu bil­dir­di.
‘’İftar­dan sonra mut­la­ka maden suyu için’’
    Yasin Gü­nay­dın ra­ma­zan­da maden suyu tü­ke­ti­mi­nin fay­da­la­rı­nı şöyle sı­ra­la­dı:’’ Maden suyu içe­ri­ğin­de bu­lu­nan mag­nez­yum mi­ne­ra­li kalp ve damar sağ­lı­ğı açı­sın­da önem arz eder­ken, bi­kar­bo­nat mi­ne­ral­ler ise sin­di­rim sis­te­mi­ne olum­lu et­ki­le­ri var­dır. İftar­dan sonra içi­len maden suyu mide yan­ma­la­rı­nı ön­le­me­ye yar­dım­cı ola­cak­tır.
    Bunun yanı sıra maden suyu içe­ri­ğin­de bu­lu­nan sül­fat mi­ne­ral­le­ri de vü­cu­du­muz­da­ki ba­ğır­sak­la­rın ça­lış­ma­sı­nı ar­tı­ra­rak ka­bız­lık du­ru­mu­nun or­ta­dan kalk­ma­sı­na yar­dım­cı ola­cak­tır.’’
    Bir şişe ma­den­su­yu içer­di­ği kar­bon­di­ok­sit ga­zıy­la, tok kar­nı­na içil­di­ğin­de sin­di­ri­mi uya­ra­cak­tır diyen Yasin Gü­nay­dın ‘’Maden suyu aç­lı­ğı bas­tı­rır. Bu ne­den­le iftar ye­me­ği sı­ra­sın­da içe­ce­ği­niz bir bar­dak maden suyun hızlı bir doy­gun­luk hissi ve­re­cek­tir. Aynı za­man­da kahve ve çay ye­ri­ne maden suyu tü­ket­me­ni­zi öne­ri­yo­rum Sa­hur­da bir bar­dak soğuk maden suyu içer­se­niz, güne daha ener­jik baş­la­yıp, gün boyu dinç ka­lır­sı­nız’’ açık­la­ma­la­rın­da bu­lun­du.
‘’Ra­ma­zan­da cilt gü­zel­li­ği­ni­ze de önem verin’’
    Ra­ma­zan ayın­da cil­di­ni­zi daha güzel gö­rün­me­si­ni is­ti­yor­sa­nız, ma­den­su­yu­nun bir gü­zel­lik ik­si­ri ol­du­ğu­nu ha­tır­la­ya­rak maden suyu tü­ket­me­li­si­niz uya­rı­sın­da bu­lu­nan Freşa Gıda Mü­hen­di­si Yasin Gü­nay­dın söz­le­ri­ni şöyle ta­mam­la­dı: ‘’Maden suyu yal­nız­ca cilt için ge­rek­li olan suyu sağ­la­mak­la kal­ma­ya­cak, cilt fiz­yo­lo­ji­si­ni de des­tek­le­ye­rek ger­gin ve pü­rüz­süz bir cil­din ga­ran­ti­si ola­cak­tır. Ye­ter­li öl­çü­de ma­den­su­yu içil­di­ği sü­re­ce cilt pör­sük, yor­gun ve sol­gun gö­rün­me­ye­cek­tir. Diğer yan­dan ma­den­su­yu sa­de­ce içil­di­ğin­de değil, aynı za­man­da dış­tan sü­rül­dü­ğün­de, ser­pil­di­ğin­de ya da püs­kür­tül­dü­ğün­de de cildi can­lan­dı­rır ve genç­leş­ti­rir. Çünkü küçük kan da­mar­la­rı­nı ve cilt kan do­la­şı­mı­nı uya­rır. Bunun için, kar­bon­di­ok­sit­li maden su­yu­nu bir parça pa­mu­ğa em­di­rip yüze ve boyna sür­mek cil­din çok kısa bir süre için­de taze ve canlı bir gö­rü­nüm al­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak­tır.’’
                 

Ha­ber-Fo­to: Teni ÇİMEN


Anahtar Kelimeler: Sağlık iftarda sahurda maden tüketin
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °