Tarih: 08.09.2022 10:40

Sağlık müdürlüğünden 112 personeline “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede” eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

    "Aile İçi Şid­det­le Mü­ca­de­le Pro­je­si" kap­sa­mın­da bi­rin­ci ba­sa­mak sağ­lık hiz­met­le­ri­nin güç­len­di­ril­me­si ve far­kın­da­lık­la­rı­nın art­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la İl Am­bu­lans Ser­vi­si Baş­he­kim­li­ği­ne bağlı 112 acil sağ­lık hiz­met­le­ri is­tas­yon­la­rın­da­ki ça­lı­şan­la­rı­na "Ka­dı­na Yö­ne­lik Şid­det­le Mü­ca­de­le­de Sağ­lık Ça­lı­şan­la­rı­nın Rolü" ko­nu­lu eği­tim prog­ra­mı ger­çek­leş­ti­ril­di.
    Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Baş­kan­lı­ğı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen eği­tim­de, şid­de­te maruz kalan ve risk al­tın­da­ki ka­dın­la­ra su­nu­lan sağ­lık hiz­met­le­ri­ni et­kin­leş­tir­mek için bi­rin­ci ba­sa­mak sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na yö­ne­lik dü­zen­le­nen eği­tim­de, sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın şid­det va­ka­sı ile kar­şı­la­şıl­ma­sı du­ru­mun­da ki­şi­nin hangi ku­rum­la­ra yön­len­di­ri­le­bi­le­ce­ği ve şid­det gören ka­dı­nın daha fazla ör­se­len­me­me­si için neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği an­la­tıl­mış­tır.
    Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Ka­dı­na yö­ne­lik şid­det; kü­re­sel bir sorun ol­ma­sıy­la bir­lik­te, ka­dı­nın maddî ve ma­ne­vî bü­tün­lü­ğü­ne zarar ver­me­si, ka­dın­la­rı­mı­zın, kız ço­cuk­la­rı­mı­zın fi­zik­sel ve ruh­sal sağ­lık­la­rın­da olum­suz et­ki­ler oluş­tur­ma­sı ne­de­niy­le ciddi bir halk sağ­lı­ğı prob­le­mi ola­rak da kar­şı­mı­za çık­mak­ta­dır.” dedi.
    Tepe, “Ka­dın­la­rı­mı­zı bi­linç­len­dir­me ve şid­de­te uğ­ra­yan ka­dın­la­rın ne­re­den yar­dım ala­bi­le­cek­le­ri­ni bil­me­le­ri, şid­det­le mü­ca­de­le et­me­le­ri açı­sın­dan çok önem­li­dir.
    Şid­de­tin erken ta­nı­sı­nı or­ta­ya koy­mak adına şid­de­te uğ­ra­yan ka­dın­la­rın ilk temas et­ti­ği kişi sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­mız ol­du­ğu için ka­dı­na yö­ne­lik ko­ru­yu­cu, te­da­vi edici ve re­ha­bi­li­te edici hiz­met­le­rin en­teg­re bir yak­la­şım­la ve ekip an­la­yı­şıy­la ele al­ma­da ve aynı za­man­da diğer sek­tör­ler­le iş­bir­li­ği içe­ri­sin­de ça­lı­şa­rak şid­det gören ka­dın­la­rı­mı­zın daha sonra kar­şı­la­şa­ca­ğı şid­det­ten ko­ru­ma, gü­ven­lik du­va­rı oluş­tur­ma­la­rın­da ve des­tek ala­ca­ğı ku­rum­la­ra yön­len­di­ril­me­le­rin­de sağ­lık per­so­nel­le­ri­miz büyük rol oy­na­mak­ta­dır.
    Bu bağ­lam­da ve­ri­len bu eği­tim­ler yo­luy­la tüm sağ­lık per­so­nel­le­ri­nin, diğer kamu ku­rum­la­rı­nın ve hal­kın ka­dı­na yö­ne­lik şid­det ko­nu­sun­da daha bi­linç­li ol­ma­la­rı böyle eği­tim­ler­le bir­lik­te sağ­lan­ma­sı plan­lan­mış­tır.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
    Ka­tı­lım­cı­la­rın yoğun il­gi­siy­le ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim, so­ru­la­rın ce­vap­lan­ma­sı ve Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op. Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu ta­ra­fın­dan ka­tı­lım bel­ge­le­ri­nin tak­dim edil­me­siy­le sona erdi.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —