Sağlık Müdürlüğünden “Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele” eğitimleri

Sağlık Müdürlüğünden “Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele” eğitimleri

il­de­ki kamu ku­rum­la­rın­da­ki per­so­nel, öğ­ren­ci, aile­ler ve de­ne­tim­li ser­best­lik al­tın­da bu­lu­nan yü­küm­lü­le­re yö­ne­lik 1-7 Mayıs Bi­li­şim Haf­ta­sı kap­sa­mın­da “Dav­ra­nış­sal Ba­ğım­lı­lık­la Mü­ca­de­le

 Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğün­ce il­de­ki kamu ku­rum­la­rın­da­ki per­so­nel, öğ­ren­ci, aile­ler ve de­ne­tim­li ser­best­lik al­tın­da bu­lu­nan yü­küm­lü­le­re yö­ne­lik 1-7 Mayıs Bi­li­şim Haf­ta­sı kap­sa­mın­da “Dav­ra­nış­sal Ba­ğım­lı­lık­la Mü­ca­de­le” eği­ti­mi dü­zen­len­di.
 Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri­ne bağlı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­min­de gö­rev­li uzman per­so­nel­ler­ce Bi­li­şim Haf­ta­sı kap­sa­mın­da Rize Ad­li­ye­si De­ne­tim­li Ser­best­lik Bi­ri­mi, Ar­de­şen Halk Kü­tüp­ha­ne­si, Rize Di­ya­net İşleri At Mey­da­nı Orta Alan 4-6 Yaş Kur-an Kur­sun­da­ki per­so­nel­ler, öğ­ren­ci­ler ve ebe­veyn­ler başta olmak üzere çe­şit­li top­lum ke­sim­le­ri­ne yö­ne­lik tek­no­lo­ji­nin gü­ven­li ve bi­linç­li kul­lan­ma­la­rı ile il­gi­li eği­tim­ler dü­zen­len­me­ye devam edi­li­yor.
Mü­dür­lü­ğü­müz Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­min­de gö­rev­li Psi­ko­log Va­hi­de Uzun ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim fa­ali­yet­le­rin­de ço­cuk­la­rın tek­no­lo­ji ile nasıl ta­nış­tı­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği, di­ji­tal or­tam­la­rın ço­cuk­la­rın ge­li­şim dö­nem­le­ri­ne et­ki­si, in­ter­net dün­ya­sı risk­le­ri, siber gü­ven­lik, di­ji­tal ayak izi, gü­ven­li in­ter­net hiz­me­ti ve siber zor­ba­lık baş­lık­la­rı ile bi­linç­li ve gü­ven­li in­ter­net kul­la­nı­mı ve ebe­veyn­le­re yö­ne­lik öne­ri­ler ile il­gi­li bil­gi­ler su­nul­du.
Bi­li­şim Haf­ta­sı kap­sa­mın­da ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da de­ğer­len­dir­me­de bu­lu­nan İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, “Bi­li­şim, bilgi dün­ya­sı ile tek­no­lo­ji dün­ya­sı ara­sın­da­ki köp­rü­yü kuran en önem­li et­ken­dir. Bu yüz­den tek­no­lo­ji ve in­ter­net ha­ya­tı­mı­zın vaz­ge­çil­mez bir par­ça­sı ha­li­ne gel­miş­tir. Gü­nü­mü­zün ge­liş­miş tek­no­lo­ji­le­rin­den olan bil­gi­sa­yar ve in­ter­net kul­la­nı­mı­nın ya­şa­mı­mız­da is­te­ni­len bil­gi­ye anın­da ula­şa­bil­me, bilgi pay­la­şı­mı­nı sağ­la­ya­bil­me gibi ge­tir­di­ği ko­lay­lık­lar ya­nın­da çok sık ve za­rar­lı kul­la­nı­mın­dan kay­nak­la­nan bir­çok prob­le­mi de be­ra­be­rin­de ge­tir­mek­te ol­du­ğu bi­lin­mek­te­dir.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Tepe, “Bi­rey­ler­de, okul ça­ğın­da­ki çocuk ve genç­ler­de ol­duk­ça sık gö­rü­len prob­lem­li in­ter­net/bil­gi­sa­yar kul­la­nı­mı, sos­yal iliş­ki­le­ri­nin olum­suz yönde et­ki­len­me­si­ne, aile bağ­la­rı­nın za­yıf­la­ma­sı­na neden ol­mak­ta; aka­de­mik veya iş ba­şa­rı­la­rı­nı dü­şü­re­bil­mek­te­dir.
Tek­no­lo­ji, ha­ya­tı­mı­zın vaz­ge­çil­me­zi ol­ma­sı ile bir­lik­te “Tek­no­lo­ji ve Dav­ra­nış­sal Ba­ğım­lı­lık” kav­ra­mı­nı da be­ra­be­rin­de ge­tir­miş­tir.
Ço­cuk­la­rı­mız ve genç­le­ri­miz başta olmak üzere tüm top­lu­mun tek­no­lo­ji­nin bi­linç­li, gü­ven­li ve etkin kul­la­nı­mı­na teş­vik edil­me­si, aşırı ve za­rar­lı tek­no­lo­ji kul­la­nı­mı­nın ön­len­me­si ve bu ko­nu­da far­kın­da­lık ya­ra­tıl­ma­sı ama­cıy­la bu eği­tim­le­ri daha sık dü­zen­le­ye­ce­ğiz” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
     

Ha­ber-Fo­to: İSM Basın