Sağlık Personellerinden 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası Etkinliği Yapıldı

İli­miz­de Sağ­lık Ça­lı­şan­la­rı ta­ra­fın­dan 3-9 Eylül Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı Et­kin­li­ği kap­sa­mın­da va­tan­daş­lar bi­linç­len­di­ril­di.

Güncel Haberler 15.09.2022 10:09:00 0
Sağlık Personellerinden 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası Etkinliği Yapıldı

    İli­miz­de 3-9 Eylül Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı kap­sa­mın­da İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ve bağlı sağ­lık te­sis­le­ri­miz ta­ra­fın­dan il ve il­çe­ler­de ki va­tan­daş­la­ra kro­nik has­ta­lık­lar, yaşlı sağ­lı­ğı ve obe­zi­te ile il­gi­li bro­şür da­ğı­tı­mı ya­pıl­mış ve tan­si­yon, kan şe­ke­ri ve de­tay­lı vücut ana­li­zi (vü­cut­ta­ki yağ, kas, su, me­ta­bo­liz­ma yaşı) öl­çü­mü ya­pıl­dı.
Her yıl 3-9 Eylül ta­rih­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­nen Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı­nın bu yılki te­ma­sı ‘Kro­nik Has­ta­lık­lar­da Ta­ra­ma ve İzlem­ler’ ola­rak be­lir­len­miş­tir. Bu kap­sam­da top­lum bi­lin­ci­nin art­tı­rıl­ma­sı ama­cıy­la; Bu­la­şı­cı Ol­ma­yan Has­ta­lık­lar Bi­ri­mi ko­or­di­nas­yo­nun­da Mü­dür­lü­ğü­müz ve bağlı sağ­lık te­sis­le­ri­miz ta­ra­fın­dan hafta bo­yun­ca et­kin­lik­ler dü­zen­len­di.
    Dün­ya­da en sık gö­rü­len, en fazla ölüme ve en­gel­li­li­ğe neden olan bu­la­şı­cı ol­ma­yan has­ta­lık­la­ra (kalp ve damar has­ta­lık­la­rı, kan­ser­ler, di­ya­bet ve kro­nik hava yolu has­ta­lık­la­rı) bağlı erken ölüm­le­rin (70 yaş altı ölüm­ler) 2025 yı­lı­na kadar %25 azal­tıl­ma­sı ül­ke­mi­zin bu­la­şı­cı ol­ma­yan has­ta­lık­lar­la il­gi­li temel he­de­fi­dir de­nil­di.
    Aile he­kim­le­ri ken­di­le­ri­ne ka­yıt­lı olan obez, hi­per­tan­sif, di­ya­be­tik ve kar­di­yo­vas­kü­ler risk de­ğer­len­dir­me­si ya­pıl­ma­sı ge­re­ken has­ta­lar, yaşlı bi­rey­ler ve sağ­lık­lı bi­rey­le­re dair lis­te­ler­den ta­ra­ma ve izlem iş­lem­le­ri­ni ya­pıl­dı.
    Bu ko­nu­da halkı bil­gi­len­dir­mek için 3-9 Eylül Halk Sağ­lı­ğı Haf­ta­sı et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da Mü­dür­lü­ğü­mü­ze bağlı tüm Top­lum Sağ­lı­ğı Mer­kez­le­ri ve tüm İlçe has­ta­ne­le­rin­de gö­rev­li Per­so­nel­le­ri­miz ta­ra­fın­dan va­tan­daş­la­ra kro­nik has­ta­lık­lar, yaşlı sağ­lı­ğı ve obe­zi­te ile il­gi­li bro­şür da­ğı­tı­mı ya­pıl­mış ve va­tan­daş­la­ra tan­si­yon, kan şe­ke­ri ve de­tay­lı vücut ana­li­zi (vü­cut­ta­ki yağ, kas, su, me­ta­bo­liz­ma yaşı) öl­çü­mü ya­pıl­mış­tır. Tan­si­yon ve kan şe­ke­ri yük­sek çıkan va­tan­daş­lar sağ­lık ku­ru­luş­la­rı­na yön­len­di­ril­miş­tir.
    Beden Kitle İndek­si yük­sek olan va­tan­daş­lar Obe­zi­te Da­nış­ma Bi­rim­le­ri­ne ve Sağ­lık­lı Hayat Mer­kez­le­ri­ne yön­len­di­ril­miş­tir de­nil­di.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °