Tarih: 27.02.2023 12:18

Sağlık personellerinden “Depremzedelere Psikososyal Destek” seferberliği

Facebook Twitter Linked-in

 Rize Afet Mü­da­ha­le Planı (RAMP) kap­sa­mın­da yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar kap­sa­mın­da ili­mi­ze ba­rın­ma ih­ti­ya­cı için gelen dep­rem­ze­de­le­re yö­ne­lik psi­ko­sos­yal des­tek ça­lış­ma­la­rı Rize Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­nas­yo­nun­da yü­rü­tül­mek­te­dir.
 Bu kap­sam­da İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan il­de­ki sağ­lık te­sis­le­rin­de gö­rev­li 36 mes­lek ele­ma­nın­dan olu­şan (Psi­ko­log, Çocuk Ge­li­şim­ci, Sos­yal Ça­lış­ma­cı) 12 ayrı ekip ku­rul­du.
Rize’ye gelen dep­rem­ze­de va­tan­daş­lar için ku­ru­lan Psi­ko­sos­yal Des­tek Ekip­le­ri­ne Rize Sos­yal Hiz­met Mer­ke­zi Mü­dü­rü İlknur De­mir­taş ta­ra­fın­dan saha ça­lış­ma­la­rı hak­kın­da “Top­lum­sal Trav­ma­la­ra ve Afet­le­re Yak­la­şım ve Psi­ko­sos­yal İlk Yar­dım” eği­tim­le­ri ve­ril­di.
Dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rın ya­şa­dı­ğı zorlu sü­reç­te dep­re­min top­lum ve özel­lik­le ço­cuk­lar üze­rin­de oluş­tur­du­ğu trav­ma­nın et­ki­le­ri­ni azalt­mak ama­cıy­la ku­ru­lan PSD ekip­le­ri dep­rem­ze­de va­tan­daş­la­rın ba­rın­dı­ğı ad­res­le­re gi­di­le­rek, gö­rüş­me­le­re baş­lan­dı.
Psi­ko­sos­yal des­tek hiz­me­ti­nin eriş­kin veya çocuk ih­ti­yaç du­yu­lan tüm dep­rem­ze­de­ler için plan­lan­dı­ğı­nı be­lir­ten Halk Sağ­lı­ğı Baş­kan Yar­dım­cı Dr. Halit Bay­kal, mü­dür­lü­ğü­müz­de ça­lı­şan psi­ko­log, sos­yal ça­lış­ma­cı ve çocuk ge­li­şim­ci­ler­den olu­şan per­so­nel­le­ri­miz ta­ra­fın­dan dep­rem böl­ge­sin­den ili­mi­ze gelen va­tan­daş­la­rı­mız ve ço­cuk­la­rı­mız için psi­ko­sos­yal des­tek hiz­me­ti ve­ri­le­ce­ği­ni ve ül­ke­mi­zi de­rin­den sar­san dep­re­min top­lu­mu­muz üze­rin­de oluş­tur­du­ğu psi­ko­lo­jik trav­ma­nın et­ki­le­ri­ni azalt­mak adına des­te­ğe ih­ti­yaç duyan va­tan­daş­la­rı­mız Rize Aile, Ça­lış­ma ve Sos­yal Hiz­met­ler İl Mü­dür­lü­ğü ile ir­ti­ba­ta geç­tik­le­rin­de uzman per­so­nel­ler ta­ra­fın­dan ken­di­le­ri­ne ge­rek­li yar­dım­la­rın ya­pı­la­ca­ğı­nı be­lirt­ti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —