Tarih: 27.06.2024 19:00

SAHTE ANZER BALINA MUHTARDAN SIKI TAKİP

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en pahalı ve şifalı balı iddiasıyla haklı bir pazar edinen Anzer balı sahte balcılar tarafından istismar ediliyor. Piyasada çok miktarda Anzer Balı satıldığını söyleyen Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel uluorta birçok yerde satılan Anzer Balları sahte baldır, coğrafi işaret olmayan ve mühürsüz Anzer Balı almayın. Alıcı vatandaşlarımız aldanmasın dedi.

    Birçok market, işyeri ve hatta kuyumcuda dahi Anzer Balı adı altında bal satıldığını söyleyen Ballıköy Muhtarı Balımızın değerini tartışmak istemiyorum. Anzer Balını taklit edenlere karşı kanuni yollarla mücadele başlatıyorum dedi. Piyasadaki Anzer Ballarının büyük çoğunluğunun sahte bal olduğunu ve Anzer Balı adıyla yüksek fiyattan satıldığını söyleyen Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Ballıköy Muhtarı olan Remzi Güzel önemli bir açıklama yaptı. Güzel’’ piyasada sahte Anzer Balı çok var. Balımızın marka değerinin düşmesini istemiyoruz. Tonlarca Anzer Balı üretildiği söyleniyor fakat bu yalan, Anzerde tonlarca Bal çıkmaz. Rize’nin dünya değerli balımız istismar ediliyor. Anzer Balını hasta sahipleri şifa niyetiyle alıyor. Pahalı olduğu için çok istismar ediliyor. Başka yörelerin çiçek balları Anzer Balı diye satılıyor. Kuyumcuda Bal satılmaz. Çiçekli ve Ballı köyümüzde 9 tane Anzer Balı Kooperatifi adı altında Bal Kooperatifi var. Bu sayıdaki kooperatife de gerek yoktur.

Coğrafi işaret olmayan ve mühürsüz Anzer Balı almayın

     Balımızdaki sahteliği taklitlği önlemek için bütün kanuni, hukuki ve mali yolları kullanarak sahte Anzer Balı satanların, üretenlerin yakasına yapışacağız’’ dedi.

Haber-Foto: İSMET KÖSOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —