“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, SAYIN SAĞLIK BAKANIMIZ SAĞLIK S.O.S.VERİYOR”

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ, SAYIN SAĞLIK BAKANIMIZ SAĞLIK S.O.S.VERİYOR”

RTEÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Şaban ŞİMŞEK,

 Sağ­lık sek­tö­rün­de olum­suz ge­liş­me­le­re dik­kat çeken RTEÜ Tıp Fa­kül­te­si eski De­ka­nı Prof.​Dr. Şaban Şim­şek Cum­hur­baş­ka­nı ve Sağ­lık Ba­ka­nı­na sos­yal medya say­fa­sın­dan ses­len­di. ’Sn. Cum­hur­baş­ka­nım, Sn. Sağ­lık Ba­ka­nı­mız Sağ­lık S.O.S ve­ri­yor dedi.
 RTEÜ eski De­ka­nı Prof.​Dr. Şaban Şim­şek’in pay­la­şı­mı aynen şöyle’ ’Bu sabah 2 kli­nik yö­ne­ti­ci­si ile bir yan dal uz­ma­nı mes­lek­taş­tan duy­duk­la­rım:
1. Hocam as­lın­da hep po­zi­tif olan (…) üni­ver­si­te­si göz kli­ni­ğin­de bir ar­ka­da­şım­la ko­nu­şur­ken, “na­sıl­sı­nız, işler nasıl gi­di­yor” de­di­ğim­de ver­di­ği cevap:
- Sorma …cim; IŞI­ĞI­MIZ SÖNDÜ!
2. Has­ta­ne­miz cer­ra­hi bö­lüm­le­rin­den bir kli­nik şe­fi­ne so­ru­yo­rum:
- Dos­tum işler nasıl gi­di­yor?
- Sorma hocam; 2 asis­ta­nım ay­rı­lı­yor. Ne ya­pa­ca­ğı­mı bi­le­mi­yo­rum. Di­ğer­le­ri­nin yük­le­ri daha da arttı, ya bir ikisi daha ay­rı­lır­sa?
- Hay Allah! Peki niye ay­rı­lı­yor­lar, ne ya­pa­cak­lar, dok­tor­lu­ğu mu bı­ra­kı­yor­lar?
- Hocam bir ta­ne­si PA­TO­LOJİYE ge­çi­yor (ka­zan­mış!) di­ğe­ri de AİLE HEKİMİ ola­cak­mış!
3. Bir göz has­ta­ne­sin­de­ki prof ar­ka­da­şa so­ru­yo­rum:
- …cim du­rum­lar nasıl, özele geçen var mı?
- Var hocam, ni­yet­li­ler de çok!
- Peki, ya sen? Devam mı?
- ŞİMDİLİK Hocam!
Bu anek­dot­lar me­se­le­ye vakıf olan­lar için mil­let adına açık bir “İMDAT ÇAĞ­RI­SI” dır. Doğ­ru­su bu S.O.S. ka­çın­cı oldu bil­mi­yo­rum! Ön­ce­ki­le­rin bir fay­da­sı ol­ma­dı, me­se­le esas­tan ele alın­ma­lı. Daha çok Tıp Fa­kül­te­si açmak, daha büyük has­ta­ne­ler (Şehir Has­ta­ne­le­ri!) inşa etmek, daha çok ça­lış­sın­lar diye sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­na bir­kaç kır­baç daha vur­mak­la iş çö­zü­lecek zan­ne­dil­di! Yani öyle sandı yet­ki­li­ler! Peki, yet­ki­li­ler kim? El­bet­te ön­ce­lik­le Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ama mev­cut sis­te­me göre şüp­he­siz başta Cum­hur­baş­kan­lı­ğı! Ne­ti­ce ola­rak… Tü­ken­miş­lik send­ro­mu, mev­cut du­ru­mu ka­bul­len­miş­lik ve bunun ge­tir­di­ği ata­let, üre­tim­den yok­sun, deyim ye­rin­dey­se bit­ki­sel hayat gi­de­rek yay­gın­la­şı­yor! Açık yü­rek­li­lik­le söy­le­ye­lim ki bu böyle git­mez! İşin kö­tü­sü sa­de­ce sağ­lık sek­tö­rün­de değil bu tü­ken­miş­lik! Evet, tek­rar tek­rar S.O.S. sayın sağ­lık ba­ka­nı­mız, sayın cum­hur­baş­ka­nı­mız! Duy­sa­nız da duy­ma­da­nız da ben söy­le­me­ye devam ede­ce­ğim!
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU