SIFIR ATIK PROJE KAMPANYASI AÇILIŞ TOPLANTISI İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Rize Senin” slo­ga­nıy­la Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan pay­daş ku­rum­lar­la bir­lik­te şeh­ri­miz­de yü­rü­tü­len, Sıfır Atık pro­je­si’nin 2023-2024 yılı kam­pan­ya açı­lış prog­ra­mı Rize’de ya­pıl­dı.

Güncel Haberler 20.12.2023 09:11:00 0
SIFIR ATIK PROJE KAMPANYASI AÇILIŞ TOPLANTISI İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Sıfır Atık kam­pan­ya açı­lış prog­ra­mı­na, Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Yusuf Tü­fek­çi, Çevre, Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği İl Mü­dü­rü Ali Ser­kan Savaş ve çe­şit­li okul­la­rın Müdür ve öğ­ret­men­le­riy­le öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı­lar.
Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın eşi Emine Er­do­ğan ha­nı­me­fen­di ta­ra­fın­dan hi­ma­ye edi­len “Sıfır Atık” pro­je­si kap­sa­mın­da Rize 'de, Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan çevre bi­lin­ci­nin top­lu­ma yan­sı­ma­sı için ça­lış­ma­lar her yıl ara­lık­sız devam edi­yor. Rize'de yü­rü­tü­len ça­lış­ma­lar çer­çe­ve­sin­de Kağıt, Cam, Plas­tik, Metal, Atık Pil, Atık Yağ, Atık Las­tik, Elekt­ro­nik Atık ve Teks­til Ürün­le­ri geri dö­nüş­tü­re­rek eko­no­mi­ye ka­zan­dı­rıl­ma­sı­na katkı sağ­la­nı­yor. 2019 yı­lın­dan iti­ba­ren son dört yılda Sıfır Atık “Rize Senin” slo­ga­nıy­la il­ko­kul, or­ta­okul, lise ve ana­okul­la­rın­da 77.000 öğ­ren­ci, 154.000 ve­li­ye çevre ve sıfır atık eği­tim­le­ri ve­ril­di. Kam­pan­ya da­hi­lin­de 159.000 konut, 8879 adet iş­ye­ri­ne ula­şıl­dı. Okul­lar­da ger­çek­leş­ti­ri­len Sıfır Atık kam­pan­ya­sı sü­re­cin­de öğ­ren­ci­le­ri­miz, ve­li­le­ri­miz ve öğ­ret­men­le­ri­mi­zin de des­te­ğiy­le son dört yılda; 6030 kg atık pil, 15.742 kg elekt­ronik atık, 118.240 parça atık giysi, 8100 lt atık yağ, 115.000 kg am­ba­laj atığı top­la­na­rak geri dö­nü­şü­me ka­zan­dı­rıl­dı. Bu kap­sam­da, kam­pan­ya so­nu­cun­da atık pil, elekt­ro­nik atık, am­ba­laj atığı, top­la­yan okul­la­rı­mı­za 513 bi­sik­let, 126 adet top seti, 18 adet lap­top, 53 adet ya­zı­cı, 60 adet tab­let, 15 adet masa te­ni­si ta­kı­mı, 22 adet sat­ranç ta­kı­mı da­ğı­tıl­dı. Kam­pan­ya açı­lış prog­ra­mın­da se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı ger­çek­leş­ti­ren Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi, Metin sıfır atık pro­je­si­nin öne­mi­ne de­ği­ne­rek ço­cuk­la­rı­mı­zı ve ye­tiş­kin her bir bi­re­yi­mi­zin bu ko­nu­da du­yar­lı ol­ma­sı­nı ve kam­pan­ya­ya des­tek ver­me­le­ri­ni dile ge­tir­di. Baş­kan Rahmi Metin, Rize Be­le­di­ye­si ola­rak da il­gi­li pay­daş ku­rum­lar­la bir­lik­te çe­şit­li far­kın­da­lık ekin­lik­le­ri­ne yer ve­ril­di­ği­ni ve sıfır atık pro­je­si kap­sa­mın­da şeh­ri­miz­de ciddi an­lam­da atı­ğın geri dö­nü­şü­me ka­zan­dı­rıl­dı­ğı­nı ve ka­zan­dı­rıl­ma­ya devam edil­di­ği­ni ifade etti. Dü­zen­le­nen top­lan­tı­nın ar­dın­dan Rize Va­li­si İhsan Selim Bay­daş ve Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, okul mü­dür­le­riy­le bir­lik­te Şev­ket Yar­dım­cı İlko­ku­lu­nu zi­ya­ret ede­rek Rize Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan bo­ya­ma ki­ta­bı ve boya ka­lem­le­ri­ni sı­nıf­la­rı ge­ze­rek öğ­ren­ci­le­re tak­dim et­ti­ler. Ço­cuk­la­rı­mı­za çevre bi­lin­ci­ni ve temiz bir ya­şa­mı aşı­la­ya­cak şe­kil­de ha­zır­la­nan bo­ya­ma ki­tap­la­rı öğ­ren­ci­le­rin il­gi­si­ni çe­ke­rek be­ğe­ni­le­ri­ni top­la­dı.      Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °