Sığınmacılar, Zafer Partililere saldırdı!

Sam­sun Cum­hu­ri­yet Ma­hal­le­si Türk-İş Tram­vay Du­ra­ğı ya­kı­nın­da stant ça­lış­ma­sı yapan Zafer Par­ti­li genç­le­re Irak uy­ruk­lu 6 sı­ğın­ma­cı ta­ra­fın­dan tü­kü­rük­lü ve kü­für­lü sal­dı­rı oldu.

Güncel Haberler 16.01.2024 09:39:00 0
Sığınmacılar, Zafer Partililere saldırdı!

 6 sı­ğın­ma­cı, stant­ta bu­lu­nan Zafer Par­ti­li­le­rin elin­de­ki Gök­türk Bay­ra­ğı'na da tü­kür­dü. Tüm bu ya­pı­lan­la­ra karşı par­ti­li­le­ri­miz sakin kaldı ve po­li­se şi­ka­yet­te bu­lun­du. 6 sı­ğın­ma­cı­dan 2'si tu­tuk­lan­dı.
Zafer Par­ti­si Sam­sun İl Baş­ka­nı Faruk Şen: "Tür­ki­ye'deki göç­men so­ru­nu artık yasal şe­kil­de si­ya­si ça­lış­ma­la­rı­nı yapan par­ti­ye had­siz sal­dı­rı bo­yu­tu­na geldi. Bu sözde mi­sa­fir­le­rin, Sam­sun'un nüfus yö­nün­den en büyük ikin­ci il­çe­sin­de Türk genç­le­ri­nin yü­zü­ne tü­kü­recek gücü ne­re­den al­dı­ğı malum. Sa­de­ce Türk ev­lat­la­rı­na değil Ata­la­rı­mı­zın bay­ra­ğı olan Gök­türk Bay­ra­ğı'na da al­çak­ça bir sal­dı­rı ger­çek­leş­ti. Biz, stant açıl­ma­dan önce genç­le­ri­mi­zi, 'Her­han­gi bir pro­vo­kas­yon kar­şı­sın­da Türk po­li­si ve ada­le­ti­ne haber ve­re­cek­si­niz.' şek­lin­de uyar­dı­ğı­mız için olay bü­yü­me­di. Türk düş­man­la­rı­nın eline koz ver­me­mek için di­şi­mi­zi sı­kı­yo­ruz. Türk yur­dun­da, genç­le­ri­mi­zin bu yurt­suz­la­rın ha­ka­ret­le­ri­ne maruz kal­ma­sı kabul edi­le­mez. Zafer Par­ti­si'ni bu gibi sal­dı­rı­lar dur­du­ra­maz.
Türk genç­le­ri, daha güçlü bir şe­kil­de Sam­sun'da Tür­ki­ye'nin göç­me­nis­tan ol­ma­ma­sı için mü­ca­de­le­si­ni sür­dü­recek.”
         Ha­ber-Fo­to: Sevda Gül Tun­çer


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °