SOSYAL ARABULUCULARA İLK SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

Saha Ak­tör­le­ri Ye­tiş­ti­ril­me­si Pro­je­si“ kap­sa­mın­da Aydın’da me­zu­ni­yet ve yemin tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 10.07.2023 09:07:00 0
SOSYAL ARABULUCULARA İLK SERTİFİKALARI TÖRENLE VERİLDİ

 Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi (KGK)’nin pay­da­şı ol­du­ğu “İnsan Hak­la­rı ve Şid­det­le Sivil Mü­ca­de­le Bi­lin­ci­ni Güç­len­di­ri­ci Saha Ak­tör­le­ri Ye­tiş­ti­ril­me­si Pro­je­si“ kap­sa­mın­da Aydın’da me­zu­ni­yet ve yemin tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.
 Cum­hur­baş­kan­lı­ğı 11’ci Kal­kın­ma Planı ve İnsan Hak­la­rı Eylem Planı ge­re­ği yü­rür­lü­ğe konan “İnsan Hak­la­rı ve Şid­det­le Mü­ca­de­le Sivil Mü­ca­de­le Bi­lin­ci­ni Güç­len­di­ri­ci Saha Ak­tör­le­ri Ye­tiş­ti­ril­me­si Pro­je­si” kap­sa­mın­da eği­tim­le­ri­ni ta­mam­la­yan aday­lar ser­ti­fi­ka­la­rı­nı al­ma­ya devam edi­yor. Aydın Va­li­li­ği, HEGEM Vakfı ve Aydın Adnan Men­de­res Üni­ver­si­te­si ko­or­di­ne­sin­de Aydın Hi­da­yet Sayın Kül­tür Mer­ke­zi’nde “Ye­min­li Sos­yal Ara­bu­lu­cu­luk Ser­ti­fi­ka” me­zu­ni­yet ve yemin tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.
‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLA­CA­ĞIZ’
Me­zu­ni­yet ve yemin tö­re­ni ser­ti­fi­ka tö­re­nin­de ko­nu­şan Aydın Va­li­si Hü­se­yin Aksoy, “Şid­det top­lu­mun karşı kar­şı­ya kal­dı­ğı önem­li bir durum ve bu nasıl ön­le­ne­bi­lir ko­nu­sun­da ça­lış­ma­la­rın or­ta­ya kon­ma­sı ise ol­duk­ça önem­li. Bu pro­je­de Aydın ola­rak ilk ol­ma­ya gö­nül­lü olduk. İlgili kurum ve ku­ru­luş­la­rı­mı­zın da bu pro­je­ye il­gi­si çok güzel. Sos­yal ara­bu­lu­cu­luk uy­gu­la­ma­sı çok küçük me­se­le­le­ri bü­yü­me­den çö­zül­me­si­ne fır­sat ve­recek. Ayak­la­rı sağ­lam yere basan bir ça­lış­ma­yı or­ta­ya ko­ya­ca­ğız. Aydın’da ger­çek­le­şen bu ça­lış­ma Tür­ki­ye’ye örnek ola­bi­lecek bir ça­lış­ma. Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür ede­rim“ ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
‘GELİNEN SÜREÇ ÇOK TEHLİKELİ VE ÜR­KÜ­TÜ­CÜ’
Şid­det me­se­le­si­nin artık gü­nü­müz ko­şul­la­rın­da ön gö­rü­le­mez ciddi bir teh­li­ke arz et­ti­ği­ni be­lir­ten Şid­det­le Mü­ca­de­le Vakfı (HEGEM) Ku­ru­cu Genel Baş­ka­nı Adem Solak da me­zu­ni­yet ve yemin tö­re­ni­ni de­ğer­len­di­re­rek “Bu pro­je­nin ha­ya­ta geç­me­si nok­ta­sın­da çok büyük çaba ve gay­ret gös­ter­dik. Bu ça­ba­la­rın sonuç ver­me­si nok­ta­sın­da he­pi­miz ka­rar­lı­yız ve umut­lu­yuz” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du
CUM­HURİYET TARİHİNDE BİR İLK
Aydın Va­li­si Hü­se­yin Aksoy’a te­şek­kür eden Solak “Cum­hu­ri­yet ta­ri­hin­de ilk defa ilk sos­yal ara­bu­lu­cu­luk me­zu­ni­yet tö­re­nin­de bu­lu­nu­yo­ruz. Bu ilk tö­re­nin Aydın iline nasip ol­ma­sı ise bir gurur ve­si­le­dir. Pilot ça­lış­ma­lar bugün iti­ba­riy­le ta­mam­lan­dı ve ilk me­zu­ni­yet tö­re­ni­ni ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. 4 bin 700 ci­va­rın­da bir me­zu­nu­muz oldu” dedi.
‘KGK OLA­RAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAP­MA­YA DEVAM EDE­CEĞİZ’
Tö­re­ne ka­tı­la­rak bir ko­nuş­ma yapan KGK Genel Baş­ka­nı Meh­met Ali Dim, “Dev­let ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın ortak ça­ba­sı ve gay­re­tiy­le yü­rü­tü­len bu önem­li pro­je­nin pay­da­şı ol­mak­tan do­la­yı mut­lu­luk du­yu­yo­ruz.
Biz­ler­de pro­je­nin ama­cı­na ulaş­ma­sı ve artık ül­ke­miz­de ka­na­yan bir yara olan şid­det me­se­le­si­nin kök­ten çö­zü­mü nok­ta­sın­da üze­ri­mi­ze düşen gö­re­vi so­nu­na kadar yap­mak­ta ka­rar­lı­yız“ dedi.
ADA­LET BA­KAN­LI­ĞI PRO­JENİN MİHENK TAŞI
Kü­re­sel Ga­ze­te­ci­ler Kon­se­yi KGK)’nin proje or­ta­ğı ol­du­ğu İnsan Hak­la­rı ve Şid­det­le Sivil Mü­ca­de­le Bi­lin­ci­ni Güç­len­di­ri­ci Saha Ak­tör­le­ri Ye­tiş­ti­ril­me­si Pro­je­si açı­lış ve ta­nı­tım prog­ra­mı Ada­let Ba­kan­lı­ğı’nın çağ­rı­sı ile 8 ba­kan­lık­tan 17 genel mü­dür­lük, üni­ver­si­te­ler ve diğer proje pay­daş­la­rın ka­tı­lım ile 18 Kasım 2021 ta­ri­hin­de An­ka­ra’da ger­çek­leş­ti­ril­miş­ti.
AN­KA­RA’DA ÇA­LIŞ­TAY DÜ­ZEN­LE­NECEK
Aydın’ da ger­çek­le­şen Ye­min­li Sos­yal Ara­bu­lu­cu­luk ser­ti­fi­ka tö­re­nin­den sonra 20-21 Tem­muz ta­rih­le­ri ara­sın­da ise An­ka­ra’da KGK’nın ev sa­hip­li­ğin­de ça­lış­tay dü­zen­le­necek.
İnsan Hak­la­rı­nın Güç­len­di­ril­me­si ve Şid­det­le Mü­ca­de­le bağ­la­mın­da on ikin­ci kal­kın­ma planı için öneri ge­liş­tir­me ça­lış­ta­yı­na Ada­let Ba­kan­lı­ğı ile bir­lik­te üni­ver­si­te­ler­den tem­sil­ci­ler proje pay­daş­la­rı HEGEM Vakfı ve KGK aile­sin­den ka­tı­lım ola­cak.
         

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °