SU DURUMU HAKKINDA ÇAYELİ BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Son gün­ler­de İli­mi­zin yağış al­ma­ma­sı ve ha­va­la­rın mev­sim nor­mal­le­ri­nin üze­rin­de sey­ret­me­si se­be­biy­le böl­ge­miz­de su so­ru­nu ya­şan­mak­ta­dır.

Yerel Haberler 1.02.2023 10:52:00 0
SU DURUMU HAKKINDA ÇAYELİ BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

 Son gün­ler­de İli­mi­zin yağış al­ma­ma­sı ve ha­va­la­rın mev­sim nor­mal­le­ri­nin üze­rin­de sey­ret­me­si se­be­biy­le böl­ge­miz­de su so­ru­nu ya­şan­mak­ta­dır. Olu­şan ku­rak­lık se­be­biy­le Andon kay­nak­la­rın­dan alı­nan suyun ciddi de­re­ce­de azal­ma­sı se­be­biy­le bazı böl­ge­le­ri­miz­de su ke­sin­ti­le­ri ve ba­sınç dü­şük­lük­le­ri olmuş ve ol­ma­ya devam et­mek­te­dir de­nil­di.
 Ça­ye­li Be­le­di­ye­sin­den ya­pı­lan açık­la­ma­nın de­va­mın­da şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di.
“Rize’de su var, bize yalan söy­lü­yor­su­nuz. Ak­ra­ba­mı ara­dım su akı­yor” gibi buna ben­zer me­saj­lar ve yo­rum­lar­la hal­kı­mı­zı yan­lış yön­len­di­ren, açık­la­ma yap­tı­ğı­mız halde biz­le­re inan­ma­yan va­tan­daş­la­rı­mız ol­muş­tur.
Bu durum kar­şı­sın­da üzün­tü duy­du­ğu­mu­zu ifade eder­ken hiç bir kurum hal­kı­nı bi­le­rek ve­ya­hut is­te­ye­rek mağ­dur ede­mez!
Gö­re­ve gel­di­ği­miz andan iti­ba­ren ilk ola­rak su hat­la­rı ve de­po­la­rın re­vi­ze edil­me­si iş­lem­le­ri ile sorun çö­züm­le­ne­ne kadar uğ­raş­tık. Çoğu hat­tı­mız­da kaçak ve de­for­me­ler mev­cut ol­du­ğu­nu ona­rım­la­rın ya­pı­la­rak ye­ni­le­nen hat­lar­la il­gi­li de­ta­yı siz­ler­le pay­laş­tık.
Ça­ye­li Be­le­di­ye­si ola­rak ken­di­mi­ze ait bir su kay­na­ğı ol­ma­ma­sı Andon böl­ge­sin­den gelen tek kay­nak ile il­çe­nin su ih­ti­ya­cı­nın kar­şı­lan­ma­sı­nın doğru ol­ma­dı­ğı­nın far­kın­da­yız. Va­tan­daş­la­rı­mız sü­re­ge­len za­man­lar­da şu an ol­du­ğu gibi mağ­dur edil­miş fakat ge­çi­ci çö­züm­ler­le ka­lı­cı çözüm oluş­tu­rul­ma­mış­tır. Geç­miş­ten bu­gü­ne gelen adın­dan her dönem sü­rek­li bah­se­di­len Ses­li­de­re iç­me­su­yu pro­je­miz gö­re­ve gel­di­ği­miz­den iti­ba­ren ge­rek­li gö­rüş­me­le­ri ya­pa­rak son aşa­ma­ya ge­ti­ril­miş­tir.
Bu­nun­la il­gi­li siz­le­re iler­le­yen gün­ler­de de­tay­lı bir açık­la­ma ile ne­le­rin ya­pıl­dı­ğı­nı an­la­ta­ca­ğız.
Ya­şa­dı­ğı­nız mağ­du­ri­yet için özür diler, mev­cut bi­na­la­rı­nız­da su de­po­su bu­lun­dur­ma­nı­zı önem­le rica edi­yo­ruz ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.
   

 Haber: İbra­him SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °