Tahsin Kanbur CHP'nin Yeni İl Başkanı Oldu

CHP Rize İl Baş­kan­lı­ğı­na İl Baş­kan Yar­dım­cı­sı Tah­sin Kan­bur se­çil­di.

Güncel Haberler 12.01.2023 09:05:00 0
Tahsin Kanbur CHP

 Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si (CHP) Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz’in mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı ne­de­niy­le gö­re­vin­den is­ti­fa et­me­si ne­de­niy­le Örgüt ve Örgüt Yö­ne­tim­le­rin­den So­rum­lu İl Baş­kan Yar­dım­cı­sı Tah­sin Kan­bur oy bir­li­ği ile par­ti­nin yeni Rize İl Baş­ka­nı se­çil­di.CHP Rize Mil­let­ve­ki­li Aday Adayı Sal­tuk Deniz, yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Ge­nel­ge ge­re­ği mil­let­ve­ki­li aday adayı olmak için il baş­kan­lı­ğın­dan ay­rıl­mam ne­de­niy­le Genel Mer­ke­zi­mi­zin seçim ya­pıl­ma­sı için Tüzük ge­re­ği il yö­ne­tim ku­ru­lu­mu­za il yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri ara­sın­da seçim ya­pıl­ma­sı ile il­gi­li ver­miş ol­du­ğu yet­ki­ye is­ti­na­den il yö­ne­tim ku­ru­lun­da ya­pı­lan seçim so­nu­cun­da Örgüt ve Örgüt Yö­ne­tim­le­rin­den so­rum­lu İl Baş­kan Yar­dım­cı­mız Tah­sin Kan­bur oy bir­li­ği ile İl Baş­ka­nı se­çil­miş­tir.
Bizde 2018 yılı Mayıs ayın­dan beri sür­dür­müş ol­du­ğu­muz İl Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­mi­zi Tah­sin Kan­bur ar­ka­da­şı­mı­za dev­ret­miş olduk.
Hep bir­lik­te aynı ör­güt­sel yapı için­de bir­lik ve bü­tün­lük için­de ça­lış­ma­la­rı­mı­zı sür­dü­re­rek ba­şa­rı­ya ula­şa­ca­ğız.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
CHP Rize İl Baş­ka­nı Kan­bur:
"Ça­lı­şan­la­rı­mız­dan ve emek­li­le­ri­miz­den ça­lı­nan her bir ku­ru­şu ye­ri­ne ko­ya­ca­ğız"
CHP Rize İl Baş­ka­nı Tah­sin Kan­bur, Saray re­ji­mi son haf­ta­lar­da sü­rek­li “Enf­las­yon un be­li­ni kır­dık­la­rın­dan” bah­set­ti­ği­ni be­lir­te­rek, “Ama gelin görün ki kı­rı­lan enf­las­yo­nun beli değil emek­li­le­ri­mi­zin ve me­mur­la­rı­mı­zın ha­yal­le­ri oldu” dedi.
Baş­kan Tah­sin Kan­bur, “TÜİK’in mak­yaj­lı ve­ri­le­riy­le 2023 yı­lı­nın ilk 6 ayı için me­mur­la­rı­mı­zın ve emek­li­le­ri­mi­zin ma­aş­la­rın­da ya­pı­la­cak artış önce yüzde 16,4 oldu. Ar­dın­dan 3 Ocak Salı günü, me­mu­run ve emek­li­nin hakkı de­ğil­miş de AK Parti Genel Baş­ka­nı’nın lüt­fuy­muş gibi artış oranı yüzde 25 ola­rak açık­lan­dı. Genel Baş­ka­nı­mız Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu “Siz sa­da­ka mı ve­ri­yor­su­nuz, bu yet­mez, bu rezil ar­tı­şın he­sa­bı­nı ve­re­cek­si­niz” diye tepki gös­te­rin­ce Saray 4 Ocak Çar­şam­ba günü artış ora­nı­nı yüzde 30‘a yük­selt­mek zo­run­da kaldı.
Genel Baş­ka­nı­mı­zın çağ­rı­sıy­la artış oranı yüzde 30’a yük­sel­til­di, memur ve emek­li­le­ri­miz “Ya Kemal Bey ol­ma­say­dı” dedi. Baş­kan Kan­bur, “Peki, Saray ya­pı­mı yük­sek enf­las­yon ve pa­ha­lı­lık or­ta­mın­da yüzde 30 artış yeter mi? El­bet­te yet­mez!
İkti­da­ra yakın İTO’nun dahi yıl­lık enf­las­yon ve­ri­si yüzde 93, Ba­ğım­sız ENAG’ ın yıl­lık enf­las­yon ve­ri­si yüzde 137, İkti­da­rın ma­ni­pü­las­yon ku­ru­mu olan TÜİK’in yıl­lık enf­las­yon ve­ri­si ise yüzde 64,27. Bir yanda hal­kın his­set­ti­ği ger­çek enf­las­yon ve pa­ha­lı­lık var, diğer yanda Saray’ın açık­la­dı­ğı sahte enf­las­yon ve­ri­le­ri var.
Saray, mil­yon­lar­ca me­mu­ru ve emek­li­yi işte bu sahte TÜİK enf­las­yo­nu ora­nın­da ar­tı­şa mah­kûm et­miş­tir. Saray, ta­li­ma­tıy­la yö­net­ti­ği TÜİK’in ve­ri­le­riy­le me­mu­ru­mu­zun ve emek­li­mi­zin sof­ra­sın­da­ki her bir lok­ma­yı adeta gasp et­miş­tir.
Yüzde 30’Iuk se­fa­let ar­tı­şı­nın 15,40 puanı, yani ya­rı­sın­dan faz­la­sı TÜİK’in mak­yaj­lı 6 aylık enf­las­yon ve­ri­sin­den oluş­mak­ta­dır. Er­do­ğan’ın sa­da­ka ve­rir­ce­si­ne yap­tı­ğı ve müjde ola­rak sun­ma­ya ça­lış­tı­ğı artış ise bu oranı ikiye dahi kat­la­ma­mış­tır.
Tüm ça­lı­şan la­rı­mız ve emek­li­le­ri­miz ta­ra­fın­dan bir kez daha bi­lin­me­si­ni is­ti­yo­ruz:
Ül­ke­nin ha­zi­ne­sin­den fa­iz­ci­le­re, te­fe­ci­le­re her ay on mil­yar­lar­ca lira ak­ta­ran Saray ik­ti­da­rın ın ça­lı­şan­la­rı­mı­zın ve emek­li­le­ri­mi­ze reva gör­dü­ğü artış oranı yüzde 14,6’dan iba­ret­tir.
Öyle ağır bir tablo söz ko­nu­su ki, Tür­ki­ye’de 13,9 mil­yon emek­li ve dul ye­ti­min 8 mil­yo­nun a ya­kı­nı as­ga­ri üc­re­tin al­tın­da aylık al­mak­ta­dır.
SGK‘ nın son ve­ri­le­ri­ne göre ül­ke­miz­de 4 mil­yon 84 bin dul yetim ay­lı­ğı alan va­tan­da­şı­mız bu­lu­nu­yor.
Dul ve ye­tim­le­ri­mi­zin ki­mi­si aylık 800 TL ile, ki­mi­si 1000 ile, ki­mi­si ise 1500 TL ile ge­çin­mek zo­run­da bı­ra­kıl­mak­ta­dır.
İşte bu se­fa­let dü­ze­nin­de Er­do­ğan utan­ma­dan en düşük emek­li ay­lı­gı­nın 5500 TL ola­ca­ğı­nı açık­la­dı.
Sayın Genel Baş­ka­nım ızın çağ­rı­la­rı ol­ma­sa bu artış dahi ger­çek­leş­me­ye­cek­ti!
En düşük emek­li ay­lı­ğı alan­lar yine haklı ola­rak “Ya Kemal bey ol­ma­say­dı” ne olur­du diye sordu.
5500 TL ile bir ayda kim ge­çi­ne­bi­lir?
Hiç kimse!
AK Parti Genel Baş­ka­nı açIık sı­nı­rı­nın Ara­lık iti­ba­riy­le 8 bin 130 TL ol­du­ğu ül­ke­miz­de, 5500 TL emek­li ay­lı­ğı ver­mek­le övü­nü­yor.
Par­ti­mi­zin en düşük emek­li ay­lı­ğı­nın as­ga­ri ücret se­vi­ye­si­ne çe­kil­me­si tek­li­fi­ni ise red­de­di­yor.
Neden?
Çünkü Saray ül­ke­nin kay­nak­lar ını, ha­zi­ne­si­ni; kimi üç, kimi dört, kimi ise beş yer­den maaş alan da­nış­man­la­rı­na, faiz lo­bi­le­ri­ne, 5’li çe­te­ye, ballı mü­te­ah­hit­le­re ak­ta­rı­yor. Ter­ci­hi­ni emek­li­den, memur dan, iş­çi­den yana değil, bir avuç yan­daş­tan yana kul­la­nı­yor.
Mil­yon larca me­mu­ra, emek­li­ye, dul ye­ti­me ve iş­çi­ye ise aç­lı­ğı ve yok­sul­lu­ğu reva gö­rü­yor. Emek­li­nin, me­mu­run, iş­çi­nin sof­ra­sın­dan kep­çey­le alan ik­ti­dar, söz ko­nu­su ücret zammı ol­du­ğun­da ka­şık­la ve­ri­yor.
Emek­li­le­ri­miz, me­mur­la­rı­mız, iş­çi­le­ri­miz ik­ti­da­rın as­ga­ri se­fa­let üc­re­tin e, zam adı al­tın­da ver­di­ği sa­da­ka­ya muh­taç bı­ra­kı­la­maz. Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si ola­rak bır kez daha söy­lü­yo­ruz!
Kendi emek­li­si­ne ve ça­lı­şa­nı­na “fakir fu­ka­ra” gözü ile bakan bu Saray dü­ze­ni­ni de­ğiş­ti­re­ce­ğiz. Ül­ke­de ada­let­siz bir soy­gun dü­ze­ni kuran bu Saray dü­ze­ni­ni de­ğiş­ti­re­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Anahtar Kelimeler: Tahsin Kanbur ' Başkanı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °